El Gran Premi de San Marino ha tingut un sabor agredolç per l’equip d’Avintia Racing, perquè en general el rendiment de l’Héctor Barberá en els entrenaments havia estat molt bo, però la falta de sensacions del valencià en les primeres voltes, l’han portat a acabar la carrera 13º. En Barberá ha sumat tres punts importants per a la classificació del Campionat del Món de MotoGP, del qual ocupa la desena posició a falta de cinc cites. La propera tindrà lloc a Aragó d’aquí un parell de setmanes, i allà espera tornar a estar lluitant entre els deu primers.

    En Xavi Forés tampoc ha tingut una carrera senzilla en la seva primera participació a MotoGP substituint a Loris Baz, i després de 16 voltes, s’ha vist forçat a prendre el camí dels boxes amb problemes en el seu avantbraç dret. Durant tot el cap de setmana ha patit per adaptar-se als frens de carboni i una moto molt diferent a la que pilota al Mundial de Superbike. I tot això, sumat a la tensió de la cursa, al final li ha passat factura. A Aragó Baz vol tornar a l’acció, però tot dependrà de l’evolució de les lesions.

    HÉCTOR BARBERÁ | P13

    “Ha estat una cursa força complicada, a l’inici no tenia bones sensacions, no podia frenar i semblava que la suspensió davantera no estava funcionant de lo tova que anava. Se m’ha tancat la direcció dues vegades i he hagut d’aixecar la moto amb el colze, perquè he estat a punt de caure. Però després, conforme s’ha anat buidant el dipòsit he començat a anar cada vegada millor i a rodar més ràpid; el problema és que he perdut tant en les primeres cinc voltes, que el grup de Bautista, Petrucci i Bradl se m’ha escapat. El més positiu és que aquest cap de setmana hem tornat a recuperar el camí per tornar a les posicions que estàvem abans de Silverstone. Ara toca preparar-se bé per a la pròxima carrera, que a més serà a casa. ”

    XAVI FORÉS | DNF

    “He sortit bastant bé, però ja des de la segona corba he notat que l’adherència darrere ha baixat molt en comparació amb la resta del cap de setmana, i de fet, els temps que he fet en cursa han estat força més lents. En no trobar-me igual, he hagut de forçar molt amb el fre davanter, he fet patir molt el pneumàtic, i a més, el braç dret se m’ha engarrotat. He tingut un parell d’ensurts perquè es tancava la direcció i cada vegada anava allargant més les trajectòries, al final he decidit parar perquè podia ser perillós. Ha estat un cap de setmana complicat, però també he gaudit moltíssim pilotant la Desmosedici. Si arriba una altra oportunitat, crec que ja coneixent la moto i l’equip, podria fer-ho millor. Vull agrair a l’equip l’oportunitat que m’han donat, perquè ha estat una experiència increïble. ”

     

      Els pilots d’Avintia Racing, l’Héctor Barberá i en Loris Baz han acabat 13è i 18è en una cursa molt complicada per a tots els pilots de Ducati. La falta de grip en el pneumàtic del darrere ha portat un mal de cap als enginyers durant tot el cap de setmana per trobar una solució, però aquesta no ha arribat.

      L’Héctor Barberá ha acabat en la mateixa posició que ha començat, però ha hagut de remuntar durant les 23 voltes de carrera, després de quedar-se l’últim en la primera volta després tocar-se amb un altre pilot. En una intensa batalla durant les dues últimes voltes ha aconseguit batre a Eugene Laverty per sumar tres punts i mantenir la desena posició de la classificació del campionat.

      El seu company en Loris Baz tornava a l’acció aquest cap de setmana després de perdre la cita de Misano. El pilot francès d’Avintia Racing sabia que la carrera seria molt dura per la seva condició física, però ha demostrat un gran punt d’honor per arribar a la meta final i acumular una valuosa experiència abans de la gira asiàtica, que començarà amb el Gran Premi de Japó d’aquí a tres setmanes.

      HÉCTOR BARBERÁ #8 P13

      “Ha estat un cap de setmana bastant complicat i el major handicap que hem tingut han estat els pneumàtics. Hem estat buscant adherència a la roda del darrere durant els tres dies però no hi ha hagut manera de millorar. He passat tota la carrera patinant a la sortida de les corbes, i sense tracció, la moto no corre. A més en la primera volta he tingut un toc amb en Pirro i he sortit fora. Després he passat tota la carrera remuntant i ha estat difícil, però tampoc crec que avui el resultat hagués canviat molt. Espero que en les pròximes carreres tinguem alguna cosa nova per part de Michelin, perquè en especial totes les Ducati hem patit molt en aquest aspecte, i no és normal que Dovizioso hagi acabat només quatre segons per davant “.

      LORIS BAZ #76 P18

      “Des del principi de la cursa tot ha estat dur fins arribar al final. El meu objectiu era acabar per tenir dades i com un entrenament físic. Hem acabat lluny, a vint segons de l’Héctor; m’ha tret un segon per volta, des que m’ha avançat. No estic en forma per acabar una carrera, ni mitja, amb aquestes motos, així que acabar ha estat una cosa positiva. Ara, en aquestes dues setmanes, vaig a poder entrenar bastant amb bici i intentar guanyar força amb exercicis específics per a la cama. L’important és anar amb bona forma al Japó, Austràlia i Malàisia, perquè en particular els dos primers circuits, m’agraden molt i penso que podem fer bons resultats ”

        El cap de setmana del Gran Premi de la Gran Bretanya va començar malament per als pilots de Avintia Racing, i ha acabat de la mateixa manera. A la primera volta en Loris Baz ha protagonitzat una espectacular caiguda en tocar-se amb en Pol Espargaró al revolt dos, que ha obligat a aturar la carrera. El pilot francès d’Avintia Racing ha estat traslladat amb ambulància al centre mèdic del circuit de Silverstone després de perdre la consciència, però afortunadament després de realitzar-li diverses proves s’ha descartat qualsevol lesió i només li han diagnosticat un fort esquinç al turmell dret. Demà es farà un TAC a l’hospital de Ginebra, Suïssa, per descartar qualsevol problema derivat del fort cop patit al cap, però en principi en Baz tornarà a l’acció el proper cap de setmana a Misano.

        L’Héctor Barberá ha acabat la carrera, però mai ha arribat a trobar-se còmode sobre la moto, tot i que ha arribat a rodar dotzè, finalment ha perdut dues posicions i ha creuat la meta en 14a posició.

        Un cap de setmana per oblidar d’Avintia Racing, però tot l’equip ja està pensant en la propera cita del Campionat del Món de MotoGP, que tindrà lloc el proper cap de setmana al circuit de Misano.

        HECTOR BARBERA #8 P14

        “Aquest cap de setmana ha estat un desastre. Feia temps que no n’havia tingut un de tan dolent. No m’he trobat bé, no tenia feeling. La tònica del cap de setmana ha estat la de manca de confiança; és un circuit que té molt grip. Jo no sé si és per el meu estil o per què, però no he estat còmode. No puc aprendre, ni treure res positiu d’aquest Gran Premi. Ha estat una cursa molt psicològica perquè quan vas a sobre de la moto tan malament és un desastre el resultat. Hem tingut un gran ensurt amb Loris, però l’important és que està bé. ”

        LORIS BAZ #76 DNF

        “Fins que ha arribat la cursa el cap de setmana anava prou bé. Tenia molta confiança per a la carrera i la caiguda ha estat una llàstima, perquè ho podia haver fet bé. Quan he arribat a la segona corba estava en paral·lel amb en Pol per intentar avançar-lo, però llavors han frenat molt aviat els de davant, sobretot Petrucci; m’he desviat una mica a la dreta per no impactar contra ell, però en Pol ja estava entrant a la corba per fora i ens hem tocat. Després del cop no recordo gaire del que va passar. Vaig despertar just abans de pujar a l’ambulància. No recordo la caiguda, però podia haver estat pitjor perquè té pinta d’haver estat lletja. Tinc un esquinç al peu de l’operació; m’han fet una radiografia i no tinc res trencat, però em fa mal quan el poso a terra. L’important és que en Pol, tampoc té res trencat, i jo estic bé. Ha estat un incident de cursa que no hauria d’haver passat, però aquesta corba és molt estreta. Crec que no he fet cap bogeria. ”