L’equip Avintia Racing ha igualat el seu millor resultat de la història avui al Gran Premi de Malàisia, amb l’Héctor Barberá quart i el seu company Loris Baz cinquè. La pluja ha tornat a aparèixer avui a Sepang just abans de la cursa, i ho ha fet amb tanta força que la sortida de la cursa de MotoGP s’ha vist retardada. Per als pilots d’Avintia Racing la pluja ha estat un bon aliat, perquè després del seu gran rendiment ahir en els entrenaments cronometrats, tant l’Héctor Barberá com en Loris Baz volien una carrera en mullat. Després de començar la carrera amb certa precaució, els pilots d’Avintia Racing han anat superant als seus rivals amb en Baz al capdavant, però quan a poques voltes el nivell d’aigua a la pista ha anat baixant, en Barberá ha aprofitat per col·locar-se davant i creuar la meta en quarta posició, el seu millor resultat des que va debutar a MotoGP al 2010.

    En Loris Baz, que va ser quart per davant de en Barberà al Gran Premi de la República Txeca a finals del mes d’agost, ha estat avui cinquè. Però aquest resultat val com l’or pel francès qui portava diverses carreres intentant recuperar la confiança perduda després de les seves múltiples lesions.

    El triplet ha tingut de tot per a l’equip Avintia Racing, des de l’aventura d’en Barberà amb el Ducati Team, passant pel debut d’en Mike Jones, i acabant amb una gran alegria per a tot l’equip. Sens dubte la millor manera de celebrar la tornada de l’Héctor a casa seva, i un extra de motivació de cara a l’última cursa de la temporada a València.

    HÉCTOR BARBERÁ #8 P4

    “Estic súper content perquè acabar quart és increïble i a més és el meu millor resultat de MotoGP. Després de dues carreres tan dolentes al Japó i Austràlia, aquest resultat calia per aixecar el cap, agafar energies i arribar al màxim a València. Sens dubte ha vingut al millor moment. Però encara que estigui feliç, també estic molt content pel meu company d’equip en Loris, perquè ell gairebé ho necessitava més que jo. Això ens ha vingut fenomenal per carregar piles a tot l’equip i estem demostrant que amb treball, esforç i il·lusió s’aconsegueixen grans coses. Avintia és el clar exemple, perquè no tenim els mitjans d’altres equips, però en il·lusió som campions del món. Estem entre els deu primers de la classificació per davant de motos oficials, i a València anem a donar-ho tot per posar el punt final a aquesta gran temporada “.

    LORIS BAZ #76 P5

    “Abans de la cursa estava desitjant que plogués, perquè han estat tres setmanes molt complicades i al final aquest cap de setmana marxem tots amb un gran somriure. Aquest any crec que si mirem les hores que he passat sobre la moto en sec, em falta molt, per això necessitava confiança i això només s’aconsegueix lluitant i treballant dur. Però aquest resultat és el que ens faltava per pujar la moral i començar a lluitar amb més força. Aquesta cursa ha estat molt bona i ho he passat bé lluitant amb Hèctor. Per l’equip també ha estat un resultat increïble. La cursa ha estat complicada perquè al final amb menys aigua s’escalfava molt la goma, però acabar entre els cinc primers és fantàstic. Cheste és la cursa de casa per l’equip i també una mica per mi, així que tractarem de seguir en aquesta bona forma “.

      FIA World Cup Cross-Country Rallies

      27-29 de octubre 2016

      El piloto del equipo Esponsorama South Racing ha sido protagonista en los dos días de la Baja Portalegre 500 en Portugal. El español ha terminado segundo después de dos jornadas de acción al volante de su Ford Ranger.

      La novena cita puntuable para la Copa del Mundo de Rallies Cross-Country ha servido a Xevi Pons y a su copiloto Rubén García, como preparación de cara la próxima edición del Dakar, y han terminado a solo 4min 52seg del vencedor de la prueba, el portugués Ricardo Pórem.

      “El segundo puesto de Xevi Pons es un gran resultado, sobre todo porque lo ha conseguido luchando contra verdaderos especialistas en la Baja Portalegre, de hecho, el vencedor ya había ganado las dos últimas ediciones”, dice Scott Abraham, director del equipo South Racing. “Este ha sido un gran test para todo el equipo y una gran inyección de confianza de cara al Dakar. Ahora tenemos varias semanas para preparar bien el próximo Dakar y realizar otro test antes de viajar a Sudamérica”.

      “Estoy muy contento con el segundo puesto absoluto en la Baja Portalegre 500, la última cita de la Copa del Mundo de Rallies Cross-Country. El equipo ha hecho un trabajo fantástico en estos días y hemos conseguido nuestro primer podio en el Mundial,” explica el piloto de Esponsorama Xevi Pons. “El primer día encontramos rápido el ritmo y mi Ford Ranger se ha portado muy bien y ha evolucionado un montón con respecto al año pasado. Ya estamos listos para afrontar nuestro segundo Dakar.”

       

      Baja Portalegre 500 2016

      1. R. Porém (PRT)/F. Palmeiro (PRT) Mini All4 Racing 5hr 38min 16sec
      2. X. Pons (ESP)/R. Garcia (ESP) DMAS South Racing Ford Ranger  5hr 43min 08sec
      3. N. Matos (PRT)/F. Serra (PRT) Opel Mokka Proto 5h 43min 49sec
      4. A. Martins (PRT)/J. Marques (PRT) Toyota Hilux  5h 44min 32sec
      5. R. Varela (BRA)/G. Gugelmin (BRA) Toyota Hilux Overdrive  5h 46min 45sec

       

      Press Officer Esponsorama: José G. Maroto +34 609906805

        El pilot australià Mike Jones ha estat protagonista al Gran Premi Michelin d’Austràlia després d’acabar la carrera en 15a posició i sumar el seu primer punt del Campionat del Món de MotoGP. Aquest ha estat el segon cap de setmana de “Mad Mike” amb Avintia Racing en substitució de l’Héctor Barberá, qui ha pogut gaudir de dues carreres amb el Ducati Team, i després adaptar-se molt bé a la moto i l’equip al Japó, el pilot de 22 anys no ha defraudat a casa i ha lluitat fins al final per sumar un punt.

        L’aventura d’en Jones a MotoGP ha acabat aquest cap de setmana, ja que l’Andrea Iannone tornarà a Sepang a pujar a la seva moto i en Barberá tornarà al box d’Avintia Racing. El pilot valencià no ha tingut sort a la carrera i ha caigut quan lluitava amb l’heroi local, Jack Miller, per entrar al Top 10. Però les dues curses que ha disputat amb la Desmosedici GP 2016, han servit per conèixer millor la moto amb la qual competirà la pròxima temporada.

        Per en Loris Baz el Gran Premi Michelin d’Austràlia ha estat un malson. Després de patir molts problemes amb la posada a punt de la moto en mullat, el seu rendiment avui al warm-up ha estat molt positiu. Però el pilot d’Avintia Racing s’ha vist forçat a parar després de que la primera volta a causa de problemes electrònics a la seva moto. Els tècnics de Ducati estan comprovant tota la informació per poder identificar el problema i evitar que es repeteixi en el futur.

        MIKE JONES #7 P15

        “Ha estat increïble aconseguir el meu primer punt en el Campionat del Món de MotoGP i a sobre aquí a Phillip Island, el meu circuit de casa i davant dels meus fans. Estic molt, molt content i molt emocionat. Ha estat una cursa molt bona, he millorat molt respecte a Motegi, he sortit millor i he pogut estar amb els pilots que estava darrere, pel que he pogut acumular una gran experiència i millorar com a pilot sobre de la moto. Divendres i dissabte van ser difícils a causa de les condicions mixtes, i avui ha estat realment el primer dia que he rodat amb sec, així que només he tingut 30 minuts per preparar-me per la carrera en sec. Ha estat difícil, però gràcies a tothom que treballa a l’Avintia Racing, però en especial al meu grup de mecànics, he pogut aprendre ràpid i adaptar-me a la moto. Aquest cap de setmana ha estat bo, i només puc donar les gràcies a tots els que ho han fet possible. ”

        HÉCTOR BARBERÁ #8 DNF

        “Ha estat una cursa difícil, perquè només he pogut rodar en sec al warm-up aquest matí i per això els reglatges per a la carrera eren completament nous per mi. Després de la sortida he començat a remuntar i m’he vist en un grup amb en Redding i en Petrucci lluitant per la setena posició, però a tres voltes del final he comès un error tractant d’avançar a en Miller: me n’he anat llarg, he acabat a l’herba i he caigut. Ha estat una veritable llàstima, perquè avui he donat el màxim, però no ha estat suficient. Un cop més vull agrair a Ducati, al meu equip Avintia Racing, i a tothom que ha fet possible aquesta oportunitat. No he tingut molta sort però he de mirar endavant i intentar donar el millor de mi en les dues pròximes carreres “.

        LORIS BAZ #76 DNF

        “En general tot el cap de setmana ha estat complicat. Els dos primers dies amb la climatologia canviant no hem pogut treballar, i avui semblava que podíem donar la volta a la situació després de completar un warm-up força positiu. Però alguna cosa ha fallat en l’electrònica de la moto i no he pogut fer res. És una llàstima perquè l’equip ha treballat molt dur durant aquests tres dies i crec que avui tenia ritme per lluitar per estar entre els dotze primers. Ara només queda pensar amb Sepang on espero poder fer-ho bé i així arribar motivat a l’última cursa de l’any a València “.

          El Gran Premi del Japó començava amb grans expectatives per als pilots d’Avintia Racing, sobretot per l’Héctor Barberá que, com a premi a la seva gran temporada, ha pogut gaudir tres dies sobre la Desmosedici GP del lesionat Andrea Iannone del Ducati Team. Després de classificar-vuitè en els entrenaments, Barberà estava decidit a lluitar en la carrera per un bon resultat, però al començament de la novena volta, ha perdut la roda davantera de la seva moto i ha anat a terra quan lluitava amb en Pol Espargaró per la setena posició. S’ha aixecat per acabar la carrera, però ja sense opcions. A Austràlia tindrà una nova oportunitat amb el Ducati Team.

          Tampoc han anat bé les coses per en Loris Baz, que sortint des del darrere ha anat agafant ritme i poc a poc ha anat recuperant més de tres segons de distància amb l’Hiroshi Aoyama per entrar en els punts. El pilot d’Avintia Racing ha arribat a estar a 0.8s del japonès en la volta 19, però després li ha passat factura la seva forma física, després de dues lesions consecutives i ha acabat 16è. La part positiva és que en Loris ha recuperat una mica la confiança i ara arriba al seu circuit preferit, Phillip Island, on va brillar amb el seu Desmosedici GP14.2 durant la pretemporada.

          El substitut de l’Héctor Barberá en aquesta cursa, en Mike Jones, ha acabat la seva primera cursa en MotoGP després de sorprendre a molts durant el cap de setmana. El pilot australià de 22 anys ha acabat 18è, però molt content amb l’experiència viscuda a Motegi. La setmana que a Phillip Island “Mad Mike” Jones tornarà a pujar a la moto d’en Barberà.

          HÉCTOR BARBERÁ #8 P17

          “Per a mi ha estat una oportunitat fantàstica poder pilotar la Desmosedicii GP 2016 i córrer per un equip de fàbrica com el Ducati Team i vull donar les gràcies a Avintia Racing per donar-me aquesta oportunitat. Per a mi tot era nou: de fet, no coneixia ni la moto, ni als nois de l’equip, però després de cada sessió la situació ha millorat molt. Desafortunadament en la cursa no he pogut sortir bé, especialment perquè l’embragatge és molt diferent al que habitualment utilitzo, i immediatament he perdut dues posicions. M’ha portat una mica de temps passar a en Petrucci i després he arribat a en Pol Espargaró, al qual he intentat avançar en nombroses ocasions, fins que ho he intentat amb més decisió i he tingut la mala sort de caure. Em sento malament perquè penso que avui podria haver acabat cinquè o sisè. Però malgrat tot, he aixecat la moto per acabar la carrera, però en la caiguda les dues ales s’han trencat i no he pogut tornar a pilotar bé. En qualsevol cas, ha estat una experiència fantàstica i estic molt content de poder comptar amb una nova oportunitat la setmana que ve a Phillip Island. ”

          LORIS BAZ #76 P16

          “He guanyat confiança frenant en les deu primeres voltes, però quan vaig a la moto sento que vaig absolutament al límit quan en realitat estic molt lluny. La part positiva és que tinc millor feeling i que el ritme en carrera ha estat millor que en tot el cap de setmana. La part negativa és que malgrat tot, anem lents i ens segueix faltant molt. També m’he adonat que físicament encara no estic al màxim, perquè quan he arribat a l’Aoyama estava fos. Ara anem a Phillip Island que m’agrada molt i on a la pretemporada ho vam fer molt bé. Allà tinc temps per relaxar-me i entrenar una mica abans de la cursa, així que espero que canviïn les coses i puguem tornar a ser competitius. ”

          MIKE JONES #7 P18

          “Estic molt content, l’experiència d’acabar la meva primera carrera de MotoGP ha estat increïble i sobretot ha estat fantàstic formar part de l’equip d’Avintia Racing Ducati aquest cap de setmana. Han treballat molt dur per ajudar-me a aprendre moltíssim, i en carrera definitivament he acumulat molta més experiència. La meva sortida no ha estat bona, aquest matí he practicat al warm-up i crec que m’ha anat realment bé, però hem canviat l’embragatge per a la carrera i quan he sortit sentia que alguna cosa anava diferent, així que he patit a la sortida . Però una vegada que he sortit, he tractat de seguir els pilots que tenia al davant, però he tingut alguns problemes per frenar la moto com ho feia ahir en els cronometrats. Encara que avui jo només volia acabar la carrera, fos com fos, i ho he aconseguit. Vull donar les gràcies a Avintia Racing i a Ducati per aquesta oportunitat i, a Phillip Island espero fer-ho millor. ”