Els pilots de Avintia Racing han començat els preparatius per la temporada 2017 a València i les conclusions han estat molt positives. Els dos pilots que han pogut estrenar les motos amb què competiran la pròxima temporada, la Ducati Desmosedici GP 2016, Héctor Barberá, 2015 i La Loris Baz. Les sensacions amb les noves motos han estat molt positives i els dos han destacat el potencial de les seves noves muntures.

    Héctor Barberá s’ha centrat en treballar en la seva posició sobre la moto i conèixer-la millor més que és buscar una volta ràpida. El primer dia acabar novè a tant sols de tres dècimes del primer, m’entres que avui ha estat dècim cinquè a poc més d’un segon. El espanyol només ha ha utilitzat els quatre pneumàtics de compost tou que Michelin havia portat per aquest dos dies d’entrenaments, ja que la temperatura mai li ha permès rodar amb el compost més dur. Però en general, les sensacions han estat positives i espera donar un altre pas a Jérez de la propera setmana.

    Loris Baz ha tornat a somriure desprès de aquests dos dies a València. A més de moto, el Francès ha estrenat tècnic, Paolo Zavalloni, i tot ha funcionat molt bé. Com Héctor creu que la moto té moltíssim potencial i la primera presa de contacte no ha pogut ser més positiva.

    “Han estat dos dies força positius perquè hem fet bastants proves per trobar-me cada vegada millor sobre la nova moto. Hem tingut un ritme molt constant i encara que al final ens ha faltat fer una volta ràpida, estic content amb la feina que hem fet. Quatre pneumàtics per a dos dies són molt pocs, i l’opció dura de Michelin no l’hem pogut utilitzar. La moto ja la coneixia de les carreres que vaig fer al Japó i Austràlia, i he pogut confirmar que funciona molt bé i té moltíssim potencial. En aquests dos dies ens hem centrat en adaptar-me a la moto i agafar feeling. Acabem de començar i ara tenim altres tres dies a Jérez on espero treure més conclusions, també hem vist moltes novetats i canvis, i en general crec que la temporada que serà molt divertida perquè ha pujat molt el nivell”.

    “Estic content perquè el test ha anat força bé i sobretot perquè els problemes que hem tingut durant tota la temporada han desaparegut pràcticament del tot amb aquesta moto i també hem comprès el per què, i bàsicament és que la moto és millor, a més et permet ser més constant amb els temps, cosa que ens ha costat molt aquest any. També he estrenat nou cap de mecànics, Paolo, i encara que ens coneixem poc ens hem entès força bé i estic content. Per fi hem tret conclusions positives en sec aquest any, encara que hagi estat preparant el que ve. A veure com va la setmana que ve a Jérez on espero fer un altre pas endavant. “

      Els pilots de Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, han completat dos positius dies de test al circuit de Jérez. Tot i les previsions que de pluja, el sol ha brillat en el traçat andalús en les dues primeres jornades d’entrenaments, on diversos equips Ducati, més Aprilia, Suzuki, KTM i Honda s’han donat cita per completar tres dies de test per concloure la temporada 2016 de MotoGP.

      Héctor Barberá va ser el més ràpid ahir sobre la seva Ducati Desmosedici GP 2016, però avui ha acabat abans del previst per un problema mecànic. El valencià s’ha quedat amb les ganes de millorar els seus temps amb pneumàtics nous, però tot i així les seves sensacions han estat molt bones, i quan torni a l’acció a finals del mes de gener a Malàisia, espera comptar amb un major suport de Ducati per poder seguir avançant amb la seva adaptació a la nova moto.

      Loris Baz ha acabat rodant molt ràpid i està encantat amb la seva nova moto i amb el seu nou tècnic. L’adaptació del pilot francès a la Desmosedici GP15 ha estat molt bona, i després d’una temporada complicada arriba a l’aturada hivernal amb un somriure a la cara.

      “Estic molt content, perquè feia molt temps que no tenia tan bones sensacions sobre la moto. Crec que hem fet dos dies molt bons de treball, a poc a poc vaig agafant confiança amb la moto i ha estat molt positiu. Hem provat moltes coses i hem rodat amb un ritme molt ràpid, i avui he donat una volta molt ràpida, tot i que es podia fer millor. Però estic content perquè he tornat a divertir-me sobre la moto, ara puc empènyer amb confiança i entenc el que fa la moto i els pneumàtics. Ha estat un test molt positiu i me’n vaig amb el cervell relaxat per aquest hivern, perquè ha estat un any molt complicat, amb molts dubtes i acabar així és fantàstic.”

      “Em vaig dels últims test de l’any amb un sabor una mica agredolç. D’una banda, hem tornat a comprovar el gran potencial que té aquesta moto i també hem provat diversos nous pneumàtics Michelin davanters que m’han agradat molt. Però em vaig disgustat, perquè a València ja es va trencar alguna cosa en el canvi, i aquí ha tornat a passar. He parat de rodar a les tres de la tarda i no he pogut donar moltes voltes; he passat tot el matí provant pneumàtics, i quan era l’hora de muntar gomes noves i baixar els temps hem tingut aquest problema. Fins al primer test de l’any que ve no tindrem la segona moto, i per això, hem acabat els entrenaments abans del previst. Espero que a Malàisia s’hagi solucionat tot, perquè en les dues carreres que vaig fer amb Ducati no vam tenir cap problema, i ara en dos tests els hem tingut. Confio Ducati i segur que ens ajudaran per poder treure tot el potencial de la meva GP16.”

        Esponsorama també estarà present amb el seu espònsor Air Europa donant suport al pilot andorrà Albert Llovera al Ral·li Dakar 2017. D’aquesta manera la presència de les marques que representa l’empresa d’en Raúl Romero, s’estén també a la categoria de camions, i es suma als projectes de patrocini que Esponsorama té amb diversos equips de cotxes i motos.

        Aquesta serà la quarta participació al Dakar d’Albert Llovera, després d’acabar 35è en l’última edició espera poder millorar al volant del seu Tatra Jmail preparat per l’equip txec Bonver Dakar Project. Però només acabar un altre Dakar significaria moltíssim pel pilot andorrà, perquè no és fàcil acabar el ral·li més dur del món al volant d’un camió, tot i estar en una cadira de rodes. L’Albert ha après a conviure amb la manca de mobilitat a les extremitats inferiors, però el seu afany de superació pot amb qualsevol repte que es proposi. A la cabina del seu Tatra l’acompanyaran l’experimentat copilot belga Charly Gotlib i el tècnic de la marca txeca, Jaromir Martinec.

        El Dakar es va presentar dimecres a París i allà va estar en Llovera. El ral·li que començarà el dia 2 de gener a Asunción, la capital de Paraguai, promet ser molt més dur que en les últimes edicions. De Paraguai passarà a les etapes d’altura a Bolívia, per després dirigir-se a terres argentines, on els participants arribaran a la meta el 14 de gener a Buenos Aires.

        Albert Llovera (Tatra Jmail Bonver Dakar Project)

        “Per a mi és tot un orgull poder anunciar aquest acord i treballar conjuntament amb Esponsorama, però sobretot treballar amb en Raúl Romero que compta amb moltíssima experiència en competició i junts segur que podem fer coses molt bones. I per descomptat vull agrair a Air Europa el seu suport en aquest nou desafiament. L’objectiu en aquest Dakar 2017 sobretot és arribar a la meta i millorar la posició de l’any passat. Crec que no serà fàcil perquè al desplaçar-me amb cadira de rodes tot és més complicat, com moure’m per anar al servei o a sopar al bivac és difícil. A Bolívia també patirem moltíssim, perquè passarem cinc dies entre 3.500 i 4.700 metres d’altitud, i això també és desfavorable per a la meva condició; l’any passat vaig tenir bastants espasmes. Però és una cosa que forma part d’aquest desafiament i hem d’estar molt contents de poder estar per quart any consecutiu a la millor aventura del motor a tot el món. Dono les gràcies a tots els que fan que sigui possible i espero divertir-me molt. “

          Avui ha tingut lloc al Circuit d’Andorra al Pas de la Casa la presentació dels projectes de patrocini de Esponsorama pel proper Ral·li Dakar, on serà present amb els seus sponsors amb els cotxes d’en Joan “Nani” Roma i en Xevi Pons.

          En Nani s’estrena aquest any amb l’equip oficial Toyota Gazoo Racing, mentre que en Pons repeteix el seu segon any al Rally amb Ford i l’equip South Racing.

          Esponsorama també donarà suport al pilot andorrà Cristian Espanya, que afrontarà el seu segon Dakar a la categoria de motos amb KTM.

          A la presentació d’Andorra, convidats de premsa i patrocinadors van tenir l’ocasió de muntar als cotxes amb en Roma i en Pons, i així experimentar el que es viu des del seient del copilot. La presentació s’ha desenvolupat a 2.400 metres d’alçada amb temperatures molt baixes i pneumàtics de claus als seus cotxes, amb els pilots i les màquines s’han enfrontat a condicions molt diferents a les que tindran al Dakar.

          El Ral·li Dakar començarà el proper dia 2 de gener a Asunción, Paraguai, i el recorregut promet ser molt més dur que en les passades edicions i transcorrerà per terres de Bolívia i l’Argentina per acabar el dia 14 a Buenos Aires.

          Joan “Nani” Roma (Toyoya Gazoo Racing)

          “Sempre és un plaer estar a Andorra, tot i que fa una mica de fred, però hem passat un dia divertit amb gent apassionada de les carreres, del Dakar i amb alguns sponsors. El Dakar aquest any es presenta bé, serà dur perquè aparentment van a fer un recorregut molt difícil, estarem cinc dies amb alçada a Bolívia i serà dur. Però estem preparats, tenim el Toyota a punt, l’estan acabant de preparar a Bèlgica a la base de l’equip i tenim molt bon cotxe. Estem molt motivats, però també sabem que el Dakar és una cursa dura, molt llarga i en la qual pot passar de tot, però tenim molt bon equip amb Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers, i jo mateix, per tant estem per lluitar per guanyar. Sempre és difícil però estem motivats. El Toyota va molt bé, hem corregut la Baixa Aragó, el Marroc i hem fet molts dies de test. Hem millorat les prestacions del cotxe i estem preparats. ”

          Xevi Pons (Ford South Racing)

          “Serà el meu segon Dakar i ja sé el que em vaig a trobar. Hem treballat molt el cotxe per guanyar fiabilitat i no tenir els problemes de l’any passat, i la veritat és que estic força animat. Hem fet tres “Bajas” del Mundial amb bons resultats i estem preparats per fer-ho bé. Arribem més preparats, però també cal ser realistes perquè no som un equip oficial, però quan tinguem oportunitat ens deixarem veure, això segur. Els objectius seran millorar el de l’any passat i acabar entre els 15 primers, que amb els cotxes que hi ha davant, seria una posició lògica, i també fer alguna etapa bona i deixar-nos veure per davant. La presentació d’Andorra amb la neu ha estat molt bonica, a més estem a força alçada, amb el que ens servirà per aclimatar-nos a les etapes d’altura de Bolívia. ”

          Cristian España (Team Pedregá KTM)

          “Hem fet un canvi de moto important i hem apostat per KTM que compta amb molta experiència al Dakar. La moto me l’ha preparat en Jordi Viladoms i tindrem molta fiabilitat per afrontar aquest any el Dakar. El ral·li es presenta bastant dur, sobretot les etapes de Bolívia, on l’any passat vam tenir tres dies i aquest any tindrem cinc. Jo crec que el Dakar començarà a partir de Bolívia amb l’altura i quan tornem a entrar un altre cop a Argentina serà un ral·li bastant dur, ple de navegació i amb terrenys molt diferents. Aquí estem a la presentació amb Esponsorama, tenia moltes ganes perquè aquest any amb en Rubén he entrenat moltíssim i treballant molt al Circuit d’Andorra durant l’estiu, fent supermoto, dirt track, motocròs, i tenim a tota la gent del país bolcada amb el projecte. Per a Andorra el que està fent Esponsorama és molt bo, perquè fa dos anys la gent no coneixia tot el que fem aquí. L’objectiu és acabar la carrera i com més amunt possible millor. “

            Els pilots d’Avintia Racing han posat el punt i final al Campionat del Món de MotoGP 2016 avui a València. L’Héctor Barberá ha lluitat durant tota la cursa per acabar entre els deu primers i a punt ha estat d’aconseguir-ho després d’una intensa batalla en les últimes voltes amb l’Álvaro Bautista, encara que finalment ha creuat la meta onzè. Però s’ha assegurat els punts necessaris per aconseguir acabar el campionat al Top 10, complint així l’objectiu que s’havia marcat abans de començar la temporada a Qatar.

            En Loris Baz ha tornat a tenir problemes amb els pneumàtics, primer amb el davanter a l’inici de la cursa, i després amb falta d’adherència al darrere a les últimes voltes. Però el pilot francès d’Avintia Racing ha acabat la carrera i un campionat que ha estat força complicat a causa de les lesions.

            Dimarts els pilots d’Avintia Racing començaran els preparatius per a 2017 en aquest mateix escenari. L’Héctor Barberá tindrà l’ocasió de conèixer millor la Ducati Desmosedici GP 2016 amb la qual va córrer al Japó i Austràlia, mentre que en Loris Baz s’estrenarà amb la GP15, una moto més evolucionada amb la qual espera trobar ràpid bones sensacions per a la propera temporada.

            HECTOR BARBERA #8 P11

            “Sempre havíem parlat de quedar al Top 10, exactament entre el cinquè i el desè, però sent sincers, aquestes posicions eren pràcticament impossibles. Si fem el recompte de tots els equips oficials, la nostra moto hauria d’estar en el 14è o 15è lloc. Hem sumat 102 punts, tot i no haver puntuat en les dues carreres que vaig estar a l’equip Ducati oficial, doncs podríem haver acabat novens a la general. S’ha fet un grandíssim treball, hem deixat a la Suzuki de l’Aleix Espargaró darrere, també a en Bradley Smith, i moltes motos bones. Teníem una moto de tercera, però l’equip ha estat al nivell de primera. Jo he fet el màxim que ha estat a les mans: dos cinquens, un quart, un sisè, molt bons resultats. La paraula equip ha cobrat molta importància aquest any, surto molt reforçat, amb moltes lliçons apreses i dimarts arrencarem un any millor. Dono les gràcies a tots els que han cregut en mi i han fet que tot això sigui possible. ”

            LORIS BAZ #76 P18

            “Ha estat una cursa complicada. A la primera part he tingut molts problemes amb la part davantera de la moto i després amb el pneumàtic del darrere. A més, he acabat bastant cansat. La part positiva és que, el que vam aconseguir ahir sembla que ha funcionat. Tot i així, hi ha molta feina a fer per arribar a fer-ho tot de forma més natural, sense forçar tant. Tinc ganes de començar els tests de cara a la nova temporada. Però també estic desitjant que m’operin el peu a finals de novembre i així començar l’any que ve en forma. El meu cos està cansat d’aquesta temporada i necessito començar amb força. Hem comprovat que no serveix de res anar ràpid en el primer test, que el que compten són les carreres. Necessito agafar confiança i anar evolucionant a poc a poc. L’important començarà al març a Qatar. ”