El primer test de la pretemporada 2017 ha acabat avui al Circuit Internacional de Sepang a Malàisia, amb Héctor Barberá i Loris Baz en 16a i 20a posició, combinant els temps dels tres dies. Però tot i que encara queda molta feina per trobar el feeling perfecte amb les seves motos abans de la primera cursa, en general els tres dies a Sepang han estat força positius.

    Héctor Barberá s’ha quedat amb les ganes de millorar una mica els seus temps en patir una caiguda quan quedava una hora per acabar la sessió de la tarda. El pilot de Dues Aigües ha perdut la roda de davant al revolt 5 a més de 170 km / h, però afortunadament no ha tingut conseqüències físiques. El tren davanter de la Ducati Desmosedici GP16 és precisament el punt on més cal treballar abans d’arribar a la primera a Qatar el proper 26 de març. I per això encara comptarà amb tres dies més de test a Phillip Island aquest mes, i tres més a Losail a principis del mes de març.

    El seu company Loris Baz ha millorat en l’última jornada i ha acabat a 1.5s de Maverick Viñales, el més ràpid a Sepang. Baz encara té feina per davant a Austràlia, però les primeres sensacions amb la Ducati Desmosedici GP15 han estat força bones.

    En dues setmanes els pilots de MotoGP tornaran a l’acció a Phillip Island, on comptaran amb altres tres dies d’entrenaments per seguir adaptant-se a les seves noves motos.

    “La veritat és que no acabo de trobar-me amb el tren davanter de la moto i no acabe de trobar el feeling que m’agradaria. Aquest és el major límit que tinc ara mateix. Hem estat provant moltes coses i jo he intentat estrènyer tot el possible, però he acabat caien, i jo no sóc un pilot que caigui molt. Però amb aquesta moto, ja quan vaig debutar amb ella l’any passat amb Ducati vaig patir dues caiguda de davant en carrera, i avui m’he tornat a caure igual. Hem de treballar-hi per millorar les sensacions amb la part davantera. Estem intentant buscar els valors de la moto de l’any passat, però aquesta és una moto completament diferent i hem de canviar el xip i resetejar per al proper test a Austràlia. Estem a un segon anant malament i els test estan per provar i millorar. Hem de trobar el camí a Phillip Island i seguir millorant per arribar al màxim a la primera cursa.”

    “En general crec que els test no han anat malament. Ahir vam provar diverses coses que no anaven com esperàvem, però avui ha anat tot molt millor i estic content. He baixat els meus temps amb un pneumàtic que tenia més de deu voltes i quan feia més calor, per això crec que és positiu, perquè no estem molt lluny i llevant el segon dia, les sensacions amb la moto han estat molt bones. Ara veurem com va a Austràlia, és el meu circuit favorit i encara tenim força coses que provar, però em vaig content de Sepang, una pista que és de les més difícils per a mi. Haurem de seguir treballant en el meu estil de pilotatge per ser més suau, i també hem de treballar amb la moto amb dipòsit ple per ser més ràpids, perquè de moment em costa una mica.”