Acabats d’arribar del primer Gran Premi de la temporada 2017 del Campionat del Món de MotoGP disputat a Qatar, els pilots de l’equip Reale Avintia Racing van estar de visita a la seu de Reale Seguros a Madrid. Héctor Barberá i Loris Baz es van fer fotos i van signar centenars d’autògrafs als empleats. A més van tenir l’ocasió de conversar amb Ignacio Mariscal, el conseller delegat de la companyia asseguradora, al qual van comptar de primera mans les seves sensacions en la primera prova del campionat.

    Reale Seguros és des d’aquesta temporada el patrocinador principal de l’equip Reale Avintia Racing, que un any més competirà a MotoGP amb el suport tècnic de Ducati. L’objectiu per 2017 serà lluitar per pujar al podi, cosa que van acariciar fins a dues vegades, Barberá i Baz la passada temporada. Amb l’arribada de Reale Seguros tenim la seguretat que aquest any el somni pot convertir-se en realitat.

    Per Reale Seguros suposa donar un pas més en la nostra vinculació amb l’esport i els seus valors d’esforç, superació contínua i treball en equip. Ha arribat la nostra oportunitat i estem molt il·lusionats de comptar amb un equip jove i competitiu, com és el Reale Avintia Racing, que ens proporcionarà grans alegries aquesta temporada. El nostre pilots, Héctor Barberá i Loris Baz, són dos grans professionals als quals desitgem els majors èxits. Compten amb tot el nostre suport ja que tenen un gran potencial i lliurament ”.

    “Per a nosaltres és un honor comptar amb un patrocinador de la talla de Reale Seguros. Amb el seu suport aquesta temporada, i la continuïtat del Grup Avintia, podem presumir de ser l’equip més ‘segur’ i ‘sòlid’ del campionat. Des que vam començar la nostra aventura a MotoGP no hem deixat de créixer i després de lluitar en els primers anys, el 2015 vam aconseguir guanyar el títol en la categoria Open i l’any passat vam acabar al ‘top 10’ de la categoria reina. Seguim comptant amb Ducati una temporada més i al costat de Reale, segur que seguirem creixent.”

      Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá han acabat el primer Gran Premi de la temporada en els punts. Loris Baz ha realitzat una bona sortida des de la 14a posició i estava onzè a tres voltes del final. Però problemes en el seu avantbraç dret li han impedit defensar la seva posició quan ha arribat Jorge Lorenzo. A més ha estat una cursa complicada per Baz, qui just abans de la sortida ha rebut la notícia de la mort d’Adrien Protat, a la família coneixia bastant, i que és el segon en menys d’un mes després de la pèrdua d’Anthony Delhalle.

      Per al seu company Héctor Barberá tampoc ha estat una cursa senzilla, perquè a més d’arribar amb la clavícula esquerra operada fa poc més de 20 dies, la manca d’entrenaments i els pocs quilòmetres acumulats a Losail, l’han obligat a sortir a la cursa amb una posada a punt que no havia provat. Però l’espanyol del Reale Avintia Racing ha remuntat des de la 20a posició a la graella, per sumar dos punts en l’inici del campionat aquesta nit a Qatar.

      “No ha estat fàcil, però crec que la carrera i el resultat han estat bons per a nosaltres. Hem començat la temporada puntuant i, sobretot, la distància amb el primer ha estat 20 segons i és el més a prop que mai hem acabat. He tingut un problema amb el braç dret que se m’ha engarrotat des del principi de carrera. Hem de mirar per què ha passat, pot ser pel fre que estava molt dur o perquè anava perdent la roda davantera gairebé a cada revolt, però al final no he pogut lluitar amb Lorenzo perquè em feia molt mal i no podia ni accelerar a fons en la recta. Però estic content perquè està bé començar així la temporada i poder dedicar el resultat a Anthony i Adrien .”

      “Ha estat un cap de setmana complicat. Arribava amb la lesió de la clavícula molt recent i no tenia força al braç. Hem tractat de posar la moto a punt el millor possible, però tampoc ens ha donat temps a molt, les condicions han estat molt canviants i a més ahir vam perdre un dia per la pluja. al final hem sortit amb dos entrenaments i el warm-up a cursa, i així és tot molt precipitat. Començar el tretze no és el que volia i no estic content, però al menys hem salvat el cap de setmana, perquè sortíem a la 20a posició i hem sortit a carrera amb una posada a punt que no havíem provat. l’equip ha fet un grandíssim treball, han tingut paciència, han entès la meva situació i al final hem sumat punts. Vull donar les gràcies a tothom que ha fet possible que estigués a sobre de la moto després de 20 dies. Ara toca entrenar i pensar a Argentina, on espero fer-ho molt millor.”

        La pluja finalment ha arribat avui al Circuit Internacional de l’Losail i les sessions cronometrades de les tres categories s’han cancel·lat a causa de les males condicions de la pista. La graella per al Gran Premi de Qatar de demà s’ha basat en les posicions de la combinada de temps de les sessions lliures d’ahir, de manera que els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá sortiran des de la 14a i 20a posició, respectivament.

        Durant la tarda l’organització ha fet l’impossible perquè el programa del Gran Premi seguís endavant, però encara que algunes parts del circuit de 5.4km estaven completament seques, hi havia altres zones humides i altres completament embassades. Al final la Direcció de Cursa ha decidit cancel·lar tots les sessions cronometrades.

        “Avui no hi ha molt per explicar. Hem passat la major part de la tarda esperant notícies de Direcció de Cursa, però al final no ha estat possible sortir, ni en mullat, ni en sec. Penso que han pres la millor decisió. El circuit no estava en condicions per rodar amb les nostres motos. Veurem què passa demà.”

        “És una pena no haver pogut rodar avui perquè per a mi era important. Ja em vaig perdre els tres dies de test per la lesió i m’hauria vingut fenomenal fer més quilòmetres en aquesta pista abans de la cursa. Però era perillós sortir en aquestes condicions, i la seguretat és el primer. Així que hem d’acceptar la decisió de Direcció de la Cursaa.”

          Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz han seguit treballant en la posada a punt de les seves Ducati en el segon dia d’entrenaments lliures al Circuit Internacional de Losail. Després d’una forta tempesta caiguda abans de començar l’acció en pista, l’asfalt del circuit de Qatar ha tornat a canviar i els reglatges que ahir van funcionar, avui no han servit com a referència.

          Cap dels dos pilots ha aconseguit millorar els seus registres del primer dia i han perdut algunes posicions. Loris Baz ha baixat del sisè lloc d’ahir fins al 14è, després d’aconseguir una millor volta de 1’56.501 al FP2. Héctor Barberá, que segueix tenint molèsties a la clavícula esquerra, operada fa menys d’un mes, tampoc ha aconseguit millorar respecte al primer dia i avui la seva millor volta ha estat en 1’56.934.

          Demà els dos pilots esperen millorar les seves sensacions durant l’últim entrenament lliure del cap de setmana, per tractar de fer una volta ràpida al la Q1, que els permeti donar un salt, encara que tot apunta que serà una sessió molt disputada.

          “La pista aquí canvia molt d’un dia a l’altre. Ha plogut aquesta tarda i a més ha fet molt de vent que ha deixat molta sorra al circuit. Havíem de canviar una mica la posada a punt de la moto i també l’estil per adaptar-se, i no ho hem fet tan bé com els altres. Però al final tampoc ha anat malament, els temps amb pneumàtics de carrera són prou bons. a més avui no hem pogut fer servir la tova davant com en els test, el que ens ha complicat les coses una mica més, perquè hem d’adaptar la moto a aquest pneumàtic, i en això treballarem matí. al final he apretat per intentar millorar el temps d’ahir, però en un moviment brusc de la moto m’ha saltat el coixí de seguretat del mono i no ha pogut acabar la volta.”

          “Ha estat un dia complicat, s’estan posant les coses més difícils del compte. Potser anem endarrerits respecte als altres, però no acabo de trobar-me còmode sobre la moto, em vaig barallant amb ella en cada volta i per això estem a més de dos segons del temps. Hem de seguir treballant perquè el resultat no és bo. la clavícula em produeix molèsties, potser em fa anar amb més precaució i em costa una miqueta més, però el límit no està sent la clavícula, sinó la falta de quilòmetres en aquesta pista. Demà intentarem millorar la moto al FP4 per tractar de fer la millor volta possible en els cronometrats. Quan les coses es posen complicades sempre costa més, però seguirem treballant.”

            El primer dia de la temporada 2017 del Campionat del Món de MotoGP ha estat força positiu per a l’equip Reale Avintia Racing. Loris Baz ha acabat sisè a la primera sessió lliure de 45 minuts i ha estat la segona millor Ducati a només 17 mil·lèsimes de segon de Jorge Lorenzo. Sens dubte un gran començament per al pilot francès que ja està entre els deu més ràpids i, si demà es compleixen les previsions de pluja, estaria classificat per a la primera Q2 de la temporada.

            Per Héctor Barberá la primera jornada també ha estat positiva. Lògicament la seva posició no és la millor i la seva millor volta tampoc, però després de gairebé un mes recuperant-se d’una lesió de clavícula, i amb tres dies de test menys que els seus rivals, les seves sensacions sobre de la moto han estat molt bones. Demà, si les condicions climatològiques ho permeten, el pilot de l’equip Reale Avintia Racing espera poder seguir treballant en la posada a punt de la seva Ducati.

            “L’adherència era molt dolent al principi i molt diferent del test, així que hem esperat una mica a què es netegés la pista. També feia molt més vent que al test i hem hagut de buscar el punt de frenada en la recta. Ens han faltat coses que provar per a la carrera perquè hem tingut un petit problema amb la segona moto, però estic molt content perquè amb el pneumàtic tou hem rodat ràpid i no m’esperava en el primer lliure fer aquest temps. És un bon circuit per les Ducati perquè corren molt en la recta, però no la meva, perquè sóc molt alt, però avui hem vist que no només van bé en les rectes.”

            “Les sensacions han estat força positives, perquè encara que la lesió lògicament em molesta en les frenades, acceleracions i canvis de direcció, és una cosa que puc suportar. El que més he notat és que els altres porten aquí tres dies d’entrenaments i nosaltres només 45 minuts i amb una posada a punt que no era la millor. Aquí l’electrònica compta molt, el meu enginyer electrònic necessita saber el que necessito per anar ràpid i això en una sessió és gairebé impossible fer-ho. Però estic satisfet perquè acabar a només un segon de la millor Ducati sense haver estat en el test crec que és una cosa molt positiva. També he estat força temps aturat al box reservant forces per quan toqui estrènyer .”

              Aquest cap de setmana arrenca una nova edició del Campionat del Món de MotoGP, sota els milers de focus que il·luminaran el Circuit Internacional de Losail a Qatar. L’equip Reale Avintia Racing estarà al complet amb Héctor Barberá i Loris Baz al box per a la primera cursa a Losail. El pilot espanyol es va veure forçat a saltar-se el últim test de tres dies de la pretemporada a causa d’una lesió a la clavícula esquerra, però després de més de 20 dies d’intens treball amb el seu fisioterapeuta, Jordi Reig, Barberà arriba a la primera cursa bastant recuperat , encara que no al 100%. Així i tractarà d’aconseguir el millor resultat pilotant la seva Ducati Desmosedici GP16.

              Qui sí arriba al màxim a la primera cita és el seu company Loris Baz. El pilot francès de l’equip Reale Avintia Racing ha fet una pretemporada molt sòlida i aquest cap de setmana espera poder inaugurar el seu caseller de punts a Qatar.

              “A la primera cursa arribo minvat físicament, no arribo al meu millor nivell, perquè encara que he treballat molt per recuperar-me, tota la feina de peses i cardio que havia fet a l’hivern, l’he perdut en aquests últims 20 dies. No ha estat fàcil afrontar aquesta lesió i més per la forma en què va succeir, però arribo a Qatar il·lusionat com si fos el meu primer Mundial. Les coses sempre passen per alguna cosa, potser estava pressionat perquè jo mateix m’he exigeixo molt i la pretemporada no estava anant bé. no arribo al 100% físicament, però vaig sense cap ninguna pressió i tractaré de divertir-me al màxim damunt la moto.”

              “Tinc moltíssimes ganes de començar aquesta temporada. Hem tingut un bon hivern, hem treballat bé, l’ambient en el meu equip és molt bo, la relació amb el cap de mecànics és molt bona i arribo a Qatar amb moltes ganes. Després de tot el que vaig patir l’any passat tinc ganes de gaudir de les carreres. Aquest cap de setmana veurem el treball que hem fet, o si ens falten coses per millorar. En les primeres carreres sempre hi ha moltes preguntes, però també hi ha moltes ganes de tots en el equip, i és una sensació que m’encanta poder sentir.”

                  El pilot de Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha completat amb èxit el tercer i últim dia de test al Circuit Internacional de Losail a Qatar. A més ha estat l’últim dia d’entrenaments de la pretemporada. Baz ha acabat 17è a 1.2s del més ràpid, que una vegada més ha estat Maverick Viñales. Però les seves sensacions han estat molt bones durant els tres dies i se’n va de Qatar molt satisfet.

                  En deu dies tornarà a pujar a la moto aquí i Losail per començar la nova temporada, i al costat d’ell estarà el seu company al Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, qui s’ha vist forçat a perdre l’últim test de la pretemporada a causa d’una lesió a la clavícula esquerra.

                  “Han estat tres dies molt positius i em vaig content. Sobretot per que he tingut molt bones sensacions amb la moto i hem provat diverses coses interessants. Avui he fet el millor temps dels tres dies amb el pneumàtic dur i també he millorat amb la tova. Crec que al final podria haver baixat una mica més el temps, però no tenia bones sensacions amb el pneumàtic davanter, que no anava molt bé però estic satisfet, hem treballat bé, no he caigut ni una sola vegada ni aquí, ni a Austràlia, pel que crec que ha estat una bona pretemporada al davant han rodat molt ràpid i encara hem de millorar, però si comparem com estem ara ja final de l’any passat, crec que hem fet un gran pas ja estic desitjant començar.”

                    El pilot de Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha completat el segon dia d’entrenaments a Qatar amb sensacions molt positives. En total ha donat 42 voltes al circuit de 5.380 metres, de les quals 21 han estat un simulacre de carrera. Baz ha acabat molt content amb el seu ritme i amb el rendiment dels pneumàtics Michelin en la distància de carrera i, encara que podria haver rodat una mica més ràpid, en general ha acabat content el segon dia en el Circuit Internacional de Losail. Després de completar el simulacre de carrera, el pilot francès de Reale Avintia Racing ha muntat un joc de pneumàtics nou i ha sortit a buscar una volta ràpida, parant el cronòmetre en 1’55.808 que li ha servit per fer-se amb el 15è lloc en la classificació del dia.

                    “Ha estat un altre dia molt productiu i estic content. Al principi les sensacions no eren tan bones com ahir, però hem treballat una mica en la posada punt i ha anat millorant. Hem treballat amb els pneumàtics que farem servir en la carrera, perquè crec que serà la dura darrere i el tou davant, i la simulació de carrera ha anat força bé. Es pot anar més ràpid, però per ser la primera que fèiem estic content. A última hora hem sortit per intentar fer un bon temps i crec que ha estat bé, perquè ho he fet sol, i tampoc he forçat, ni he pres molts riscos. Estic content perquè és la primera vegada que em diverteixo tant sobre la moto en molt de temps i això sens dubte és el més positiu.”

                      El primer dia d’entrenaments de MotoGP al Circuit Internacional de Losail ha estat molt positiu per Loris Baz, l’únic pilot de l’equip Reale Avintia Racing, present a Qatar. Recordem que el seu company Héctor Barberá va decidir dilluns passat no prendre part en aquests test després de fracturar-se la clavícula esquerra i passar pel quiròfan fa només una setmana. Loris Baz s’ha trobat molt còmode amb la seva Ducati Desmosedici GP15 des de la primera sortida a pista i ha arribat a estar entre els deu més ràpids en la taula de temps. El pilot francès del Reale Avintia Racing només ha completat 31 voltes i ha decidit acabar abans d’hora quan la temperatura de la pista ha començat a baixar. El millor és que les seves sensacions amb la moto han estat molt bones i demà espera millorar una mica més. Baz ha acabat a 1.3 segons d’Andrea Dovizioso, que avui ha estat el més ràpid amb la Ducati de fàbrica.

                      “El dia ha anat molt bé. Feia exactament un any que no tenia tan bon feeling amb la moto i des de les primeres voltes m’ha anat molt bé. Avui no hem donat moltes voltes, però això ens va bé per guardar pneumàtics per als pròxims dos dies. en general estic molt content i demà hem de seguir en la mateixa línia, millorar una mica més i solucionar els petits problemes que tenim en alguns revolts, però les sensacions han estat molt bones. No hem provat moltes coses, perquè la posada a punt base ha funcionat molt bé des del principi, així que hem provat els pneumàtics que ha portat Michelin i sobretot he tractat de rodar per agafar confiança amb el circuit. Demà tenim previst fer un simulacre de carrera i veurem què tal va.”