El temps ha acompanyat els pilots del FIM CEV a Albacete i s’han pogut gaudir de totes les carreres en condicions de sec.

    En Moto3 s’ha disputat una cursa molt lluitada, sobretot per les primeres places en què Makar Yurchenko ha estat fins a l’últim revolt lluitant pel liderat, amb l’espanyol Jeremy Alcoba. Finalment Makar ha creuat la línia de meta segon i amb molta alegria d’aquest gran resultat.

    Per la seva banda, Vicente Pérez començava perdent moltes posicions, per esquivar la caiguda del madrileny Raúl Fernández. A poc a poc el pilot català ha anat recuperant llocs i ha acabat la carrera de Moto3 en la desena plaça i amb ganes de més.

    Els nostres nois de l’European Talent Cup han disputat dues carreres en el traçat manxec.

    Andreas Pérez ens ha delectat amb una excel·lent victòria en la segona carrera, després d’una magnífica competició amb els seus rivals. A la primera, anant segon, ha caigut a terra i això li ha donat forces per vèncer després; cap de setmana molt bo per Andreas.

    Iker García, que arrencava desè, a la primera cursa ha lluitat al màxim i s’ha pogut classificar quinzè. Ja en la segona, el pilot català acabava dissetè, però amb una bona feina feta.

    Per la seva banda el benjamí de Reale Avintia Academy, José Suárez, sortia en graella des de la setzena posició ha anat mantenint-se en la primera cursa i ha finalitzat dissetè. A la segona cursa, el pilot murcià ha acabat dinovè i amb ganes de seguir evolucionant.

    “Estic molt content amb el resultat, hem fet una bona cursa. He sortit bé en l’arrencada i després he estat lluitant per la victòria, fins al final, amb Jeremy Alcoba. Estic molt content amb aquest primer pòdium i vull donar les gràcies a tot l’equip per la feina que han fet ”

    “Ha estat positiva perquè hem arrencat molt forts i estava en el grup de cap. Però la sortida d’un company (Raúl Fernández) i per evitar atropellar-m’he hagut de sortir i m’he quedat molt enrere. Però teníem ritme i he avançat fins a la desena plaça. Dono les gràcies a l’equip, el meu mànager i els patrocinadors que fan possible això ”

    “Estic súper content perquè ha estat una primera plaça molt lluitada amb un grup de set pilots. L’equip ha treballat molt bé i han deixat la moto perquè jo pogués estar còmode i poder tirar; sense ells això no hagués estat possible. Ara pensant en la següent que serà Montmeló ”

    “Bé, la cursa no s’ha desenvolupat com esperàvem. Ara toca treballar per a les següents que vinguin. Tots a l’equip confiem que en les següents podem aconseguir bons resultats. Gràcies a tots pel suport rebut durant el cap de setmana ”

    “La cursa ha anat molt bé i hi he tingut molts rivals amb els quals barallar. Jo crec que cada dia aniré pujant llocs. Tot l’equip hem recolza molt perquè en les següents vagi millorant i aconseguint els objectius que tenim marcats tots”.

      Dissabte s’ha llevat plujós al circuit d’Albacete per al FIM CEV, però això no ha estat una dificultat perquè els pilots de la Reale Avintia Academy poguessin demostrar el seu talent.

      Makar Yurchenko, a Moto3, demà sortirà a la quarta posició de graella El rus arrencava la jornada de la millor manera i era liderant el Grup B de la Qualifying Practice 1 i es posicionava tercer del seu grup a la tarda.

      Per la seva banda Vicente Pérez, també de Moto3, el diumenge començarà des de la quinzena plaça. El pilot valencià ha acabat en la sisena posició de la primera sessió i baixava dos llocs en els segons cronometrats.

      Els més petits de la Reale Avintia Academy també han pogut lluir-se en l’European Talent Cup.

      El millor classificat dels petits ha estat Andreas Pérez, que sortirà des de la tercera posició en carrera. El pilot català encapçalava la QP1 d’aquest matí i en els segons ha estat tota la sessió lluitant dins del top 10.

      Iker García aquest matí acabava setè, en els primers classificatoris i tot i que ha baixat posicions en la tarda, ha pogut lluitar amb els de cap; en la combinada el català es posiciona en una excel·lent desena plaça.

      El benjamí de l’equip, amb tretze anys, José Suárez demà estarà setzè en graella. El pilot murcià ha anat millor a la primera part però retrocedia sis llocs, fins al vint-i-, en la segona sessió.

      “Hem fet una bona classificació i esperem una carrera en sec. El setting el tenim més o menys, després de dos dies de test, i ara hem de canviar el mapa al cap a sec ”

      “Avui hem tingut un dia difícil perquè no hem acabat de trobar la volta ràpida. Tenemo el ritme suficient per lluitar en carrera pel top cinc ”

      “Avui ha anat molt bé i demà espero estar lluitant per les primeres places. Esperem que demà estigui seca la pista ”

      “Estic bastant content perquè en pluja m’he trobat bé i amb la moto també. Espero fer una bona carrera demà ”

      “Estic content perquè he quedat en el lloc setze i sé que demà puc fer-ho bé perquè vaig a donar-ho tot”

        Per Reale Avintia Racing és un plaer poder presentar el seu nou projecte en el FIM CEV que arrenca aquest cap de setmana al circuit d’Albacete. Després de diverses temporades centrat en el Campionat del Món de MotoGP, l’estructura que dirigeix Raúl Romero a través de la seva empresa Esponsorama, torna al CEV amb un projecte que busca crear planter entre els més joves.

        Amb l’equip Reale Avintia Academy competiran ni més ni menys que cinc pilots. L’espanyol Vicent Pérez i el rus Makar Yurchenko ho faran sobre sengles KTM RC250R al FIM CEV de Moto3, mentre que els més joves, Iker García Abella, Andreas Pérez Manresa i José Suárez Gómez, s’estrenaran a l’European Talent Cup.

        Malgrat la seva joventut, l’equip compta amb gent molt experimentada, amb Jordi Gatell com Team Manager i el quatre vegades campió d’Espanya, David de Gea, que s’encarregarà de seguir les evolucions dels pilots des de la vora de la pista, en el seu paper d’assessor esportiu de l’equip de Reale Avintia Academy.

        El projecte compta amb el suport de Reale Seguros, Avintia Grup, Pacha, Air Europa, Cirsa, ITR, GRO, Sokol, JJuan i Galfer. A més dels patrocinadors tècnics, Sixteen Valves, Sitges Card, Graftec, Akrapovic, Makarthy, Regina, PBR, Beta, Domino, Titan, Rizoma i Esfera Racing.

          La tercera cita del Campionat del Món de MotoGP ha deixat un gust agredolç als pilots de l’equip Reale Avintia Racing. Héctor Barberá ha sumat dos punts després d’acabar 14è, mentre que Loris Baz s’ha quedat sense premi després de caure en la novena volta de la carrera, quan estava lluitant amb el britànic Scott Redding.

          Però tots dos pilots han tret coses positives del cap de setmana al Circuit de les Amèriques, un circuit que no s’ha mostrat gens favorable a les Ducati. Héctor Barberá ha fet un pas endavant en el seu procés d’adaptació a la Desmosedici GP16 i encara que la posició de carrera no hagi estat la millor, ha comprès coses que li poden ser d’ajuda en la pròxima cita a casa. Baz avui no ha tingut sort, però fins al moment de la caiguda ha estat en el grup que lluitava pel top 10, el que sens dubte és una cosa positiva.

          Després de tres carreres fora d’Europa, el Mundial arribarà a Jerez aquí a dues setmanes, la cursa de casa per al Reale Avintia Racing i Héctor Barberá.

          “Ha estat una cursa bastant estranya, perquè encara que el resultat no és el que ens agradaria, he fet un pas endavant amb el nou estil de pilotatge, l’estil que requereix aquesta moto. Ha estat el primer cap de setmana que no hem modificat la moto, però jo sí que he canviat. En les últimes cinc voltes he patit molt amb l’avantbraç, aquest és un circuit molt físic i aquest any amb tant entrebanc encara més. però crec que hem de quedar-nos amb la part positiva i és que hem acabat més a prop de les altres Ducati. Dono les gràcies a l’equip per la seva paciència i jo seguiré treballant al màxim. a més la propera és Jerez, un circuit que m’agrada i on podem fer-ho bé. ”

          “És una llàstima, perquè encara que no estava anant perfecte, he aguantat al grup. Però intentant recuperar amb Scott (Redding) m’ha fallat el canvi entrant en un revolt lenta, la moto s’ha quedat com a punt mort, m’he sortit recte i he perdut diversos segons. després he tornat a pista i no sé si ho he fet amb massa ganes perquè m’he caigut dues o tres revolts després. he agafat un sot frenant i avui no he pogut salvar-la … Sabíem que el més important era acabar la carrera i sumar punts, però ha estat complicat i la moto no era tan fàcil com a l’Argentina. a Jerez tornarem a donar guerra. “

            Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing sortiran demà al Gran Premi de les Amèriques des de la cinquena línia de la graella. Loris Baz ho farà des de la 14a posició i Héctor Barberá just per darrere del francès. Els dos pilots han lluitat a la Q1 per poder passar a la Q2, i tot i que Baz ha estat molt a prop, ha perdut totes les seves opcions en l’última corba on ha estat a punt de caure. Però el brau pilot de Reale Avintia Racing ha aconseguit salvar la caiguda al més pur estil del rodeo americà, i ha acabat sent el protagonista en la primera sessió classificatòria. Demà té bon ritme i, tot i que no serà fàcil, espera poder lluitar pel Top 10.

            Héctor Barberá ha acabat molt a prop, però el pilot espanyol segueix treballant per adaptar el seu estil a la Desmosedici GP16. Tot i que la posició en graella no és molt bona, Barberá ha acabat el dia content amb la seva progressió i demà espera seguir millorant la seva forma de pilotar la Ducati a les 21 voltes de la cursa.

            “Ha estat un dia complicat, sobretot al matí. Al FP4 hem trobat alguna cosa positiva i no ha anat malament. En els cronometrats el feeling era bo, he intentat buscar una roda per fer una volta, però no ha pogut ser. Però tot i anar sol la volta no ha estat malament. Després estava millorant amb el segon pneumàtic, però potser he empès massa. Sabia que ja anava just quan he frenat, i potser m’hauria d’haver anat llarg per fer la corba, però volia entrar a la Q2 … Bé, no ho he aconseguit, però he fet una bona salvada i almenys es veuran els patrocinadors a tot el món. ”

            “Estic content però només a mitges. Estem en fase d’adaptació, encara que soni estrany que ho digui un pilot que porta 16 anys al Mundial. Però he de començar de zero i canviar el meu estil de pilotatge. Amb el meu estil aquesta moto no va i sabem que he de canviar-lo. Hem millorat bastant respecte a la cursa anterior, no el que ens hagués agradat, però crec que estem en el camí correcte, encara que sabem que no és fàcil perquè cal canviar tots els hàbits de conducció. El major problema és quan vull anar ràpid, perquè és quan no penses i instintivament surt el meu estil i això és el que més em penalitza. He de agafar-me la carrera amb calma, com si fos un entrenament i el meu objectiu és millorar el meu estil, sense importar la posició final. “

              L’equip Reale Avintia Racing té el plaer d’anunciar la renovació del seu contracte amb Ducati Corse per seguir competint amb les motos de Borgo Panigale en el Campionat del Món de MotoGP el 2018. L’acord s’ha signat aquest cap de setmana al Circuit de les Amèriques, i l’equip disposarà de dos Ducati Desmosedici GP 2017 la propera temporada.

              Després de començar la relació amb la marca italiana a la fi de 2014, l’equip ha anat creixent cada any i estrenyent els seus llaços amb la fàbrica. La primerenca renovació del contracte és un pas més en aquest sentit i una mostra de la confiança mútua d’ambdues parts.

              “Estic súper content per haver renovat amb Ducati, som com una família i ens sentim molt integrats en el seu projecte a MotoGP. Teníem diverses opcions per a la temporada que ve, però la confiança i l’ajuda que sempre ens han demostrat Paolo Ciabatti i Gigi Dall’Igna ens ha fet prendre la decisió de renovar el més aviat possible. Ens sentim molt acompanyats per la fàbrica i la garantia de comptar amb les motos de fàbrica d’aquest any per a la temporada que és molt important per a nosaltres. Això ens permetrà treballar per trobar més patrocinadors i fer créixer més al nostre equip. ”

              “Estem molt contents i satisfets de poder continuar la nostra relació amb l’equip Reale Avintia Racing en 2018. És un equip que va començar amb nosaltres a finals del 2014 i des de llavors no han parat de créixer al costat de Ducati. L’any que ve , creiem que l’equip tindrà una gran oportunitat de fer un òptim treball, com ja està fent aquesta temporada, i com ho ha fet en les anteriors. “

                El primer dia d’entrenaments al Circuit of the Americas ha estat bastant positiva per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing. Encara que la classificació no ho reflectir que, les sensacions de Héctor Barberá i Loris Baz en les dues primeres lliures sessions de cap setmana han estat força

                 

                 

                Barberà ha arribat a Texas amb l’objectiu de adaptar el seu estil de conducció a les demandes de la Ducati Desmosedici GP16 i lentament està aconseguint-lo. En la FP2 ha arribat a ser cinquè en la classificació a pocs minuts de la final i demà s’espera per donar un altre pas endavant per intentar lluitar entrar en Q2.

                Loris Baz ha reservat pneumàtics per demà i ha passat gairebé tot el dia treballant en la millora de l’aplicació de la Ducati al circuit exigent a Texas. Tot i que ha acabat el dia amb una caiguda, té clar el perquè i demà espera poder millorar per aconseguir la millor posició possible en els cronometrats.


                “Ha estat un dia força positiu. Com vaig dir abans d’arribar aquí, encara m’hi he d’adaptar millor a la moto, però avui m’he trobat una miqueta millor sobre de la moto i l’estil de pilotatge em va sortint més natural. Així és com hem de treballar i jo he d’aconseguir canviar per treure el màxim de la moto. Vull aprofitar per donar les gràcies a l’equip per la seva paciència i per donar-me la tranquil·litat necessària per aconseguir el nostre objectiu, perquè tot i que encara no estem on hem, on deuriem estar, segur que arribarem més tard o més d’hora. Però sense el seu suport seria tot més complicat. ”


                “El primer dia ha estat una mica més complicat que l’Argentina, però no estem tan malament com sembla en la classificació. Aquest matí no he volgut muntar pneumàtics nous al final i crec que fer tota la sessió amb els mateixos pneumàtics ens ha donat una valuosa informació per a la carrera. A la tarda he millorat bastant i rodant només el feeling ha estat bo. al final he muntat una goma nova darrera per així guardar-me un set bo per demà, però encara que sabia que empenyeria bastant, en arribar a la corba numero 1, he comès un petit errada i he caigut. Espero millorar en el FP3 per intentar passar a la Q2”.

                  L’espectacular Circuit of the Americas serà l’escenari aquest cap de setmana de la tercera cita del Campionat del Món de MotoGP. Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, arriben als Estats Units amb moltes ganes després de sumar punts en les dues primeres carreres a Qatar i a l’Argentina.

                  Però aquest cap de setmana a Texas, els pilots de Reale Avintia Racing volen fer un pas més per lluitar per acabar entre els deu primers, en una pista que pot afavorir a les característiques dels seus Ducati Desmosedici GP.

                  Amb 5.513 metres, és un dels circuits més llargs del campionat i compta amb 20 corbes de tota mena que posen a prova la posada a punt de les motos i la preparació física dels pilots.

                  “Arribem al Circuit of the Americas que crec que és una pista que s’adapta bé a la Ducati, té revolts ràpids i rectes on la potència és important. Jo no estic en el meu millor moment sobre de la moto, però crec que en aquesta cursa podem marcar un punt d’inflexió per canviar aquesta situació. Físicament ja estic fort i només em falta trobar el límit d’aquesta moto per tornar a estar a prop dels primers.”

                  “Espero seguir en la mateixa línia que en les dues primeres carreres, hem de seguir treballant en diversos punts a la moto, però veurem com va. Tenim diverses idees que provarem durant els entrenaments i crec que després de dues carreres bones a Qatar i l’Argentina , crec que podrem fer-ho bé. El circuit m’agrada i encara perdo una mica en les rectes, estic en un bon moment i espero poder fer un bon treball.“

                    La segona cita del Campionat del Món de MotoGP disputada al circuit de Termas de Rio Hondo no ha complert les expectatives dels pilots de l’equip Reale Avintia Racing. Loris Baz, qui sortia novè després d’una bona actuació en els entrenaments cronometrats, ha perdut totes les seves opcions al veure involucrat en la caiguda de Jorge Lorenzo al primer revolt. El pilot francès de 24 anys s’ha quedat l’últim, i tot i que ha aconseguit superar a molts pilots, ha castigat molt el seu pneumàtic Michelin davanter i, encara que ho ha tingut molt a prop, no ha pogut lluitar per acabar entre els deu primers.

                    Per Héctor Barberá al Gran Premi d’Argentina tampoc ha estat fàcil. Durant tot el cap de setmana ha treballat amb el seu equip a la recerca d’una posada a punt que li permetés trobar-se còmode amb la seva moto. Per tant, acabar tretzè i sumar una altra vegada punts ha estat el més positiu en aquest Gran Premi.

                    En dues setmanes el Mundial viatjarà al Circuit de les Amèriques a Texas, on els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, tornaran amb més força. El Campionat del Món de MotoGP no ha fet més que començar i Barberá i Baz saben que poden donar molta guerra.

                    “Estic decebut perquè crec que avui podríem fer fet una gran carrera. Però he perdut totes les meves opcions quan Jorge ha caigut just davant al primer revolt, he hagut d’anar-me’n fora de la pista per no atropellar-i he perdut molt de temps. Després he anat al màxim per recuperar i he aconseguit arribar al grup de Miller i Abraham, però el meu pneumàtic davanter estava destrossat i no he pogut atacar. És una pena perquè crec que tenia ritme per estar amb Folger i Petrucci. però en general crec que ha estat un cap de setmana força positiu, l’equip ha fet un grandíssim treball i hem millorat una altra vegada. A Austin espero tenir més sort.”

                    “Ha estat un cap de setmana molt complicat i no hi ha hagut manera de domar la ‘fera’. Hem provat tots els reglatges que permet aquesta moto; no he fet dues sortides a pista amb la mateixa configuració i estem en un punt on queda clar que la moto no es pot adaptar la moto al meu estil. Per això tinc clar que sóc jo el que he de adaptar-me a la moto. Ja l’any passat quan la vaig provar no ens va anar bé i durant tot l’hivern m’ha costat moltíssim . la primera cursa a Qatar no era una referència perquè estava malament de la clavícula, però les sensacions van ser molt dolentes. però aquí ja estava bé i no han millorat. en 25 voltes no hi ha hagut un revolt on hi hagi anat bé i així és impossible , perquè vaig tot el temps barallant-me amb la moto.”

                      El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, eixirà demà des de la tercera línia de la graella al Gran Premi d’Argentina després d’aconseguir el novè millor temps en els entrenaments cronometrats en què la pluja ha estat protagonista. La seva gran volta d’ahir l’ha servit per passar directament a la Q2 i el francès de 24 anys no ha deixat passar la seva oportunitat. Baz està preparat sigui quina sigui la condició per a la cursa a 25 voltes de demà, perquè a més d’anar fort en mullat, aquest matí al FP3 ha tingut un ritme ràpid i constant amb l’asfalt sec.Per el seu company al Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, el dia no ha estat gens senzill. Amb feina per fer en la posada a punt de la seva Ducati Desmosedici GP16, l’espanyol no ha pogut passar el tall en el FP3, i amb l’asfalt mullat en la Q1, no ha acabat de trobar molt bones sensacions. Barberà sortirà demà des de la 21a posició, tot i que espera poder remuntar durant la carrera.

                      “Estic content, però sobretot per com ha anat el FP3 aquest matí, perquè he tingut molt bon ritme en sec rodant amb Márquez. Però després a la Q2 he acabat una mica decebut, perquè en aquestes condicions sempre ho faig prou bé. Però al final estava molt sec per anar amb els pneumàtics de pluja i amb el meu pes he destrossat el davanter. Encara que la veritat és que la tercera línia és per estar contents, perquè tenim molt bon ritme i si fem una bona sortida crec que puc estar amb els de davant. Demà veurem fins on podem arribar.”

                      “Avui ha estat un dia complicat. Al FP3 havíem de provar diverses coses i no hem tingut temps per a res, perquè després de cinc voltes s’ha posat a ploure. Després al FP4 la condició era estranya, no estava del tot mullat i no hem anat tan malament. però en la Q1 hem provat una moto diferent a la primera sortida i després en la que més m’agradava ens hem equivocat amb l’elecció del pneumàtic. no vull posar excuses, però encara no tenim una base sobre la qual treballar i així és molt difícil trobar bones sensacions. A veure demà què condicions ens trobem, però com sempre, intentaré fer-ho el millor que pugui.”