Aquest cap de setmana comença una de les fases més intenses de la temporada amb quatre carreres en cinc setmanes. El Gran Premi d’Itàlia serà el primer i els pilots del Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, arriben molt motivats després del test a Barcelona, on tots dos pilots van millorar les sensacions amb les seves Ducati i amb els pneumàtics davanters que Michelin s’estrenarà a Mugello aquest cap de setmana.

    Per a Barberá les primeres carreres de l’any no han estat a l’altura de les seves expectatives, però el pilot espanyol espera que el Gran Premi d’Itàlia sigui un punt d’inflexió en la temporada.

    El seu company al Reale Avintia Loris Baz té clar que aconseguir un bon resultat diumenge serà crucial per començar amb bon peu aquesta fase de carreres en què el Campionat del Món de MotoGP passarà per Mugello, Barcelona, Assen i Sachsenring en tan sols cinc setmanes.

    “Anem a Mugello amb moltes ganes. El test que vam fer la setmana passada a Barcelona va ser molt positiu i vam arribar amb la motivació al màxim. L’inici del campionat ha estat molt complicat per a nosaltres, però crec que hem trobat el camí i estic desitjant arribar a Mugello per poder comprovar-ho. Anem a fer com que aquestes cinc primeres carreres només han estat un mal son i ara toca començar de zero aquest cap de setmana en un circuit que m’agrada molt.”

    “Ja comença la part més seriosa de la temporada, amb un mes que tenim per davant amb quatre carreres en cinc setmanes. Serà un mes molt important i el que és bo per a nosaltres és que estem en un gran moment i tenim bon ‘feeling’ amb la moto. Cal seguir així treballant bé i començant el divendres a Mugello per posar a punt la moto per a la carrera. És un circuit que m’agrada i sempre va bé a la Ducati, així que espero que puguem estar el més amunt possible i sumar punts. “

      Els pilots de Reale Avintia Racing han completat un test de dos dies al Circuit de Barcelona-Catalunya amb resultats molt positius. Héctor Barberá i Loris Baz han tingut l’oportunitat de treballar amb els nous pneumàtics davanters que Michelin introduirà en el campionat des de la pròxima carrera i tots dos han acabat molt satisfets després de les dues jornades d’entrenaments a Barcelona.

      Barberá ha seguit treballant en millorar les seves sensacions amb el tren davanter de la seva Ducati i ha pogut confirmar el bon ‘feeling’ que va tenir el passat diumenge, a les poques voltes que va poder donar a Le Mans. El pilot valencià ha completat avui un simulacre de carrera i acabat el test amb un temps de 1’44.469, a només quatre dècimes de Jorge Lorenzo, el pilot més ràpid de Ducati a Montmeló.

      Loris Baz ha donat moltes voltes, 135 en els dos dies, i ha treballat provant solucions que durant un cap de setmana de carreres no és possible avaluar. Moltes d’aquestes proves han tingut un resultat positiu i, el millor de tot, és que el francès ha trobat bones sensacions amb el nou pneumàtic davanter de Michelin. Baz també ha realitzat un simulacre amb resultats molt positius.

      Aquest test ha servit per preparar el Gran Premi de Catalunya, que tindrà lloc dins de 16 dies en aquest mateix escenari. Però els pilots de l’equip Reale Avintia Racing primer viatjaran a la Toscana, per disputar el Gran Premi d’Itàlia a Mugello.

      “Han estat dos dies molt importants i m’he trobat cada vegada més còmode amb la moto. A Jerez vam fer un pas endavant, però a França, amb les condicions i el problema en carrera no vam poder confirmar-ho. Però aquí m’he trobat bé de seguida i hem millorat encara més. Hem pogut provar una altra vegada el pneumàtic davanter nou de Michelin, i encara que potser no eren els més adequats, les conclusions han estat molt bones. Ara cal preparar-se bé per Mugello i poder demostrar que tornem a ser ràpids.”

      “El test ha estat molt positiu i hem pogut provar moltes coses a la moto. Algunes han anat bé, altres no, però que podrien funcionar en altres circuits, però en general ha estat un bon test. També crec que ha estat bo positiu per a Michelin, perquè han pogut veure que cal treballar una mica en els pneumàtics per a la carrera. Amb el davanter nou he aconseguit tenir bones sensacions i avui hem fet un simulacre de carrera que ha anat molt bé. Hem donat moltes voltes i em vaig content. Ara toca agafar forces per al mes de carreres que tenim per davant.”

        Els pilots de Reale Avintia Racing han tingut sort dispar en el Gran Premi de França disputat avui al mític circuit de Le Mans. Loris Baz ha acabat novè en la seva carrera de casa després d’una carrera molt disputada en què només 15 dels 23 pilots que componen la graella de MotoGP han aconseguit creuar la meta. L’heroi local tenia molt clar que avui era important acabar i, encara que no ha aconseguit solucions als problemes amb el tren davanter de la seva Ducati Desmosedici GP15 abans de la cursa, ha sabut aprofitar al màxim el seu ritme per acabar en el ‘top10’.

        No ha tingut la mateixa sort Héctor Barberá. Després d’un prometedor rendiment en el warm-up el pilot espanyol de Reale Avintia ha realitzat una gran sortida des de la penúltima línia de la graella, i després de tres voltes ocupava la 15a posició, però res més creuar la línia de meta a l’inici de la quarta volta la seva Ducati s’ha aturat després una fallada mecànica. Però tot i la mala sort, el més important és que les sensacions amb el tren davanter han millorat.

        Barberá i Baz viatjaran ara a Barcelona per completar un test de dos dies en què treballaran amb els nous pneumàtics que Michelin introduirà a partir de la pròxima carrera, i podran seguir afinant la posada a punt de les seves Ducati per arribar al màxim a Mugello, un dels circuits més favorables per a les motos italianes.

        “Sabíem que seria una cursa difícil on anava a ser molt important aguantar sobre de la moto. En el warm-up no hem trobat la solució al nostre problema amb el tren davanter. Però he sortit bé i he intentat mantenir el ritme que em permetia la moto sense cometre errors. A l’inici he perdut temps darrere de Pol (Espargaró) perquè m’ha costat molt avançar; anava més lent, però en entrada i sortida de les corbes la KTM va força bé. Quan li he superat he intentat agafar un bon ritme i després he pogut arribar a Iannone. Ens hem passat diverses vegades i en una d’elles ens hem anat els dos recte. Estic content amb aquests set punts perquè són molt importants en un circuit complicat. Per això em vaig content; sempre es pot fer millor, però aquí era important acabar i puntuar.”

        “Hem tingut mala sort. Creiem que s’ha trencat alguna cosa al motor i tan sols he pogut donar tres voltes, així que és difícil treure conclusions d’aquesta carrera. Em quedo amb la part positiva, i és que avui he estat una miqueta més agressiu i he pogut guanyar algunes posicions en la sortida, cosa que no succeeix habitualment. Després he avançat a dos pilots més, però en començar la quarta alguna cosa ha fallat en el motor en plena recta. També he pogut comprovar aquest matí en el warm-up , i en les poques voltes que he donat a la cursa, que les sensacions en sec són molt millors. Amb el salt que vam donar en el test de Jerez puc forçar més i estem més a prop, la llàstima és que no ho puguem demostrar-ho amb resultats . Ara anem a Barcelona on espero millorar encara més les meves sensacions amb el tren davanter per arribar al màxim a Mugello. ”

          El clima de dissabte a Le Mans ha donat treva als pilots del FIM CEV a poder disputar una cursa en condicions de sec. Els pilots de Reale Avintia Academy,

          Makar Yurchenko i Vicente Pérez, tenien grans expectatives posades en el dia d’avui, per poder possar un bon punt final a la cita francesa.
          Vicente Pérez ha creuat la línia de meta en una magnífica sisena plaça, després d’haver remuntat més de vint posicions. El pilot valencià sortia des del lloc 28è de la graella i amb un bon ritme, amb el que ha pogut realitzar una excel·lent carrera. Ell esperava estar al podi però encara queda molt campionat.

          Makar Yurchenko ha partit des de la pole i s’ha mantingut en els sis primers llocs, en la major part de la cursa. Però, ha anat perdent llocs fins a quedar finalment en la tretzena plaça. El ucraïnès no se sentia còmode amb la moto i en les corbes li era complicat frenar. Finalment ha estat tretzè i, encara que no està satisfet, ha fet una bona feina.

          “Estic bastant content, però ha faltat acabar dins el primer grup. Però després d’una crono difícil acabar avui en sisena posició és per anar-te amb un bon gust de boca. Teníem bastant ritme per estar en el grup de davant però he estat centrat en avançar al segon grup i el primer s’ha escapat. És una bona remuntada i ara estem ja pensant a Montmeló. Moltes gràcies a tot l’equip i al meu mànager.”

          “Avui ha estat un inici feliç des de la pole position, perquè és la primera vegada per a mi. L’arrencada ha estat bo però des de la primera volta he notat que el setting no era molt bo. Tenia molts problemes amb la part davantera de la moto i no podia frenar bé. Això passa quan no tens entrenaments lliures i no estic gens content amb el resultat. Espero a Montmeló per poder millorar.”

          “Sabor agredolç. Makar no ha tingut un bon feeling amb la moto, tot el cap de setmana plovent i la cursa ha estat la primera vegada que hem rodat en sec, una llàstima després de fer la pole. Vicente ha fet una gran remuntada, sortint el 28 i finalitzant en la sisena posició, ha pogut donar mostres del seu gran potencial … de cara a Montmeló estem molt animats.”

            El sol per fi ha brillat i, encara que el FP3 s’ha disputat amb el circuit amb pegats d’humitat, en els últims entrenaments lliures i els cronometrats els pilots de MotoGP han pogut provar per primera vegada el nou asfalt de Le Mans en sec. El pilot del Reale Avintia Racing, Loris Baz, no ha deixat passar l’ocasió al

            matí i en unes condicions que sempre se li donen molt bé, ha lluitat per assegurar-se un lloc en la Q2. Després d’aconseguir diverses voltes ràpides, Baz ha acabat novè. Després en els cronometrats ha patit una caiguda quan lluitava per millorar els seus temps i demà sortirà dotzè des de la quarta línia de la graella.

            El seu company al Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, no ha aconseguit passar el tall, però tot i que en la Q1 ha acabat desè, el bon ritme que ha trobat durant el FP4 el fa ser optimista per la cursa a 28 volta de demà.

            “Aquest matí ha anat tot molt bé i hem pogut entrar directament a la Q2. Després sabíem que el FP4 seria molt important perquè era la primera tanda en sec de tot el cap de setmana, però hem tingut una fallada en la segona moto a meitat de la sessió i no ens ha donat temps a sortir una altra vegada. Això ens ha portat a sortir als cronometrats amb alguna cosa per provar davant, que pensàvem que aniria bé, però ens ha portat altres problemes. He tornat a sortir però no tenia bones sensacions, però he provat a fer una volta ràpida i he caigut. Demà hem de provar una altra solució al warm-up i d’això dependrà fer una carrera molt bona , o només una carrera normal.”

            “Podríem dir que la posició en els cronometrats no ha estat la millor, però és en la que més a prop he acabat dels més ràpids. He acabat a només quatre dècimes de Lorenzo i molt a prop de Petrucci, pel que crec que hem donat un passet. les sensacions amb la moto han estat millors, gràcies al pas que vam donar a Jerez, però estem a meitat de camí. Encara em falta una mica de confiança, però sento millor el tren davanter. Vull donar les gràcies a l’equip, però especialment a Jarno, el meu cap de mecànics i tots els que estan al meu costat, perquè mai han deixat de confiar en tirar això endavant. Demà espero poder recompensar-los amb una bona carrera, perquè el ritme en el FP4 ha estat força bó.”

              L’activitat de divendres al traçat francès de Le Mans, ha començat sota la típica pluja de la zona, però ha estat molt canviant tota la jornada. Per als pilots del FIM CEV el cap de setmana s’escurça, ja que la cursa es disputa dissabte; els entrenaments lliures propis del divendres han desaparegut i passat a ser les sessions cronometrades. Tot i així, això no ha estat un impediment perquè en Reale Avintia Academy es faci un gran treball.

              Makar Yurchenko demà sortirà en cursa des de la pole; en tots dos cronos el pilot ucraïnès s’ha situat líder. A la primera Qualifying, ha marcat un temps de 1’54.120 i en la tarda, el pilot de Reale Avintia Academy, baixava a 1’50.987. Makar es troba molt còmode amb la moto i això es veu reflectit en els seus resultats.

              Per la seva banda, Vicente Pérez no ha pogut estar en el seu ritme habitual de Le Mans i en cursa sortirà des de la posició 28a, després de marcar un temps de 1’54.359. En el matí, Vicente ha acabat novè amb un crono de 1’54.905; a falta de dos minuts per finalitzar ha patit una caiguda, però per sort sense cap conseqüència. En l’inici dels segons cronos, s’ha trencat el canvi de la moto i quan ha pogut sortir a pista ja estava acabant la sessió; el pilot valencià no ha pogut marcar el seu temps de condicions normals. Tot i així, demà és el dia important i va a lluitar per estar en el grup de cap.

              “Avui ha estat un dia molt positiu en condicions molt difícils; pluja, sol, després una altra vegada plovent. Però en les dues sessions hem rodat molt ràpid i mantenint-nos en les primeres posicions. Demà sortim des de la pole per la qual cosa és un resultat molt bo per a l’equip i per a mi. Moltes gràcies a l’equip pel gran treball i veurem demà què tal va la carrera. ”

              “Estic trist per l’equip, perquè ens trobàvem molt forts però un infortuni tècnic, el canvi, ens ha perjudicat en la classificació. Quan ho hem solucionat ha començat a ploure més fort i no hem pogut millorar res. Per demà volem confirmar que el nostre lloc es troba dins d’un top 10. ”

              “Estem molt contents tot i les condicions que hem tingut. Makar ha fet una gran classificació i esperem d’ell que pugui demà lluitar per les places d’honor. Vicente està molt fort i estem segurs que demà farà una gran remuntada . ”

                Les previsions meteorològiques s’han complert en el primer dia d’entrenaments lliures per al Gran Premi de França i la pluja ha fet acte de presència avui a Le Mans. Al matí la sessió de 45 minuts ha començat en mullat, però la pista s’ha assecat ràpidament i Loris Baz ha estat el primer pilot a muntar els slicks de Michelin per baixar els temps. El pilot del Reale Avintia Racing ha arribat a col·locar-se segon per després acabar la sessió al ‘top 5’, demostrant una vegada més que és un dels pilots més forts en condicions mixtes. A la tarda la pluja no ha cessat en tota la sessió i Baz ha aconseguit el dotzè millor temps.
                Per Héctor Barberá no ha estat el millor dia per confirmar les bones sensacions amb les que va deixar Jerez. El pilot espanyol no ha muntat els Michelin de sec al matí i ha acabat 21è. A la tarda en mullat ha treballat dur amb el seu equip, però el ‘feeling’ tampoc ha estat molt bo. Però el pilot del Reale Avintia Racing confia a poder fer un pas endavant demà si es compleixen les previsions i no plou, i així poder confirmar que les millores que va trobar a Jerez funcionen.


                “El primer dia ha estat bo, encara que també ha estat una mica estrany. Aquest matí la pista s’ha assecat i hem estat els primers a muntar pneumàtics slick. No hem arriscat molt i només hem tirat prou per poder estar en posicions de Q2 per si plovia aquesta tarda o demà. Crec que en general hem fet una bona feina. A la tarda hem rodat bastant en mullat i hem treballat en millorar les sensacions, que no són tan bones com l’any passat, però hem fet un bon pas endavant i estic content. Veurem si demà és sec i podem treballar per estar preparats per a la cursa de diumenge. ”


                “Ha estat un dia força complicat i la veritat és que, després de les bones sensacions que vam tenir en el test de Jerez, no m’esperava que avui fossin així les coses. Potser les condicions no han estat les millors per trobar aquest ‘feeling’ que estem buscant amb la moto, perquè en pluja sempre s’amplifica tot més. Però la veritat és que avui he tornat a tenir poques sensacions amb el tren davanter i no he pogut empènyer com volia. Al matí no hem muntat pneumàtics de sec i per això hem acabat més enrere, però en pluja les sensacions tampoc han estat fantàstiques. Demà sembla que no plourà, així que serà molt important aprofitar cada sortida a pista per recuperar les bones sensacions que vam tenir a Jerez.”

                  Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, ja estan de camí a Le Mans, on tindrà lloc aquest cap de setmana la cinquena prova del Campionat del Món de MotoGP. El Gran Premi de França és la cursa de casa de Loris Baz i enguany arriba disposat a donar una alegria als seus seguidors en el mític circuit gal. En l’última carrera a Jerez les coses no van sortir com esperava, però en el test va fer un pas endavant i arriba al màxim per donar-ho tot davant del seu públic.

                  Però encara que Loris corre a casa, el seu company Héctor Barberá també arriba a Le Mans amb la motivació pels núvols després d’un dia de test molt positiu a Jerez. Després de canviar la seva posició sobre la moto, per fi ha trobat les sensacions que li faltaven amb el tren davanter de la seva Ducati Desmosedici GP16, i aquest cap de setmana espera poder confirmar aquest bon ‘feeling’ amb un gran resultat.

                  El circuit de 4.185 metres ha estat completament reasfaltat durant l’hivern, per tant, el divendres serà un dia important per a comprovar l’adherència de la nova superfície de Le Mans i treballar en la posada a punt de les motos.

                  “Arribem al Gran Premi de Le Mans després de trobar unes sensacions molt esperançadores en el test de Jerez. El circuit crec que ens pot anar bé i haurem de veure com va el nou asfalt. Però el més important és el pas endavant que vam donar pel que fa a ‘feeling’ amb la moto, i aquest cap de setmana és el moment de donar-li la volta a la truita. Les primeres carreres han estat molt difícils perquè no tenia sensacions amb la roda del davant, però a Jerez vam modificar molt la meva posició sobre de la moto i vaig poder començar a empènyer més i a rodar més ràpid. Crec que hem trobat el camí i a Le Mans hem de confirmar-ho.”

                  “La carrera casa sempre és una cosa molt especial, sempre em fa il·lusió córrer davant de tota la gent que ve a aquest Gran Premi perquè és una cosa molt bonica. També hi ha molts més compromisos i distraccions durant el cap de setmana, tots els meus patrocinadors estaran en Le Mans, per la qual cosa és important organitzar bé tot per estar centrat en las carreras. Es preveu un temps bastant bo i el circuit ha estat reasfaltat, així que canviarà tot bastant. A Jerez no ens va anar molt bé, però Le Mans és un circuit on ens pot anar millor, hi ha grans frenades i aquest és un dels meus punts forts amb aquesta moto. Així que espero poder fer una bona carrera i dedicar-la als meus fans. “

                    Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, han completat un positiu test d’un dia al circuit de Jerez. Després d’acabar la carrera de diumenge lluitant per la dotzena posició, Barberá i Baz han dedicat la jornada a treballar en la posada a punt de les seves motos i provar una altra vegada el pneumàtic davanter de Michelin de la passada temporada, amb la carcassa més rígida, que tots els pilots de la graella han avaluat avui al traçat andalús.

                    Les sensacions del pilot espanyol han estat molt positives, però sobretot amb els canvis de posició i solucions que ha provat amb el seu equip per millorar la manca de ‘feeling’ que el persegueix des que va pujar a la seva Ducati Desmosedici GP16. Ha completat 60 voltes i al final ha parat el cronòmetre en 1’39.460, acabant el dia el vuitè en la taula de temps.

                    El seu company Loris Baz ha treballat molt per solucionar els problemes que va tenir amb el seu Desmosedici GP15 durant la carrera del Gran Premi d’Espanya, i s’ha centrat en treballar amb el pneumàtic davanter actual, amb el que té millors sensacions.

                    La propera setmana el Reale Avintia Racing viatjarà a Le Mans, la cinquena prova del Campionat del Món de MotoGP 2017.

                    “Ha estat un dia força positiu i me’n vaig de Jerez molt content. Hem treballat en la direcció correcta per recuperar les meves sensacions i trobar-me a gust sobre la moto. Al final he muntat un pneumàtic tou i he donat la millor volta de la meva vida en aquest circuit. Les sensacions tornen i això és la millor notícia d’aquests entrenaments. Potser encara no estem al 100% però estem a prop i això em fa ser molt optimista. Hem provat el pneumàtic davanter que Michelin ha portat aquí i m’ha agradat molt , però el més important han estat els canvis de posició a la moto, perquè amb el d’aquest any he rodat igual.”

                    “Hem treballat bastant bé, sobretot quan ha començat a pujar la temperatura i amb els pneumàtics que fem servir ahir a la carrera. Hem trobat una solució als problemes que hem tingut durant el cap de setmana. També hem provat el pneumàtic davanter que ha portat Michelin, però a mi no m’ha agradat molt, no tinc el mateix ‘feeling’ que amb les d’aquest any. En general ha estat un dia d’entrenaments molt positiu i em vaig de Jerez molt més content del que vaig acabar ahir la cursa. Ara cal preparar-se al màxim per a Le Mans, la meva carrera de casa.”

                      Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, han acabat 12è i 13è, respectivament, al Gran Premi d’Espanya disputat avui a Jerez. El resultat està lluny de les aspiracions dels pilots i de l’equip, però després d’un cap de setmana molt complicat i, després de sortir des de la setena línia de la graella, acabar en els punts i a a pocs segons del ‘top 10’ ha estat positiu .
                      Baz ha realitzat una gran sortida des de la 19a posició i després d’unes primeres voltes molt bones ha arribat fins a l’onzena plaça. Héctor Barberá també ha guanyat bastants posicions en la primera meitat de la cursa i a estat tot el temps lluitant amb el seu company d’equip amb el Scott Redding. Però a falta de cinc voltes per al final, el britànic ha superat a Loris obrint un buit. Els dos últims girs de la cursa han estat molt emocionants i els pilots de Reale Avintia han lluitat per la dotzena posició fins a l’última corba.
                      Demà Barberá i Baz es quedaràn a Jerez per completar un importantíssim dia d’entrenaments.


                      “Podríem dir que avui en cursa hem fet un petit pas endavant. El més important del cap de setmana i, amb el que em quedo, és que he començat a sentir la moto hi ha tenir algunes sensacions amb el tren davanter, el que ha fet créixer la meva confiança. Crec que a poc a poc anem trobat el camí amb el canvi que vam fer de divendres a dissabte. Modifiquem la meva posició sobre de la moto per carregar més pes davant i poder sentir millor la roda i ara vaig més còmode. Fa dues carreres m’era impossible seguir Redding, o fins i tot al meu company Loris, i avui he fet tota la cursa amb ells. Demà tenim un dia de test que ens fa moltíssima falta i treballarem dur per començar a dominar la moto. Les últimes voltes amb Loris han estat molt boniques, m’agrada barallar amb ell, perquè tot i que amb el teu company sempre has de tenir més cura, ha estat molt divertit. ”


                      “Sabíem que seria una cursa molt complicada perquè aquest matí no hem trobat res i hem tornat als reglatges d’ahir. He fet una sortida bona i m’he col·locat bastant davant intentant aguantar el màxim possible. La veritat és que m’he sorprès a les onze primeres voltes perquè la moto anava bé, però just quan han començat a caure molts pilots en les ràpides he tingut un parell d’ensurts de davant, he salvat alguna caiguda i he decidit que era millor intentar aguantar fins al final. Però en les últimes cinc voltes ja no tenia res més, primer m’ha passat Scott i després he tingut una bona batalla amb Hèctor. Alguns avançaments han estat una mica justos, però ha estat molt divertit. És una pena que no haguem acabat més amunt, però aquí el més important era acabar la carrera a sobre de la moto.”