Després d’un descans de quatre setmanes el Campionat del Món de MotoGP torna a l’acció aquest cap de setmana amb el Gran Premi de la República Txeca. Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, arriben al circuit de Brno amb les piles carregades i molt forts per començar la segona meitat de la temporada.

    Héctor Barberá no s’ha pres ni un sol dia de vacances i ha estat entrenant dur, combinant la bicicleta de carretera amb motocròs i també combinant-ho amb algunes sessions amb moto d’aigua. El pilot espanyol de Reale Avintia arriba a la República Txeca molt motivat i amb ganes de començar la segona fase del campionat amb un gran resultat.

    El seu company Loris Baz va passar pel quiròfan just després d’Alemanya per solucionar els problemes de síndrome compartimental al braç dret que li havien condicionat en moltes carreres des de l’inici de l’any. Després de realitzar una ràpida rehabilitació, Baz ha pogut confrontar que el seu braç està al màxim pilotant la seva Ducati Panigale Superbike al circuit de València i també fent motocròs. Com Barberà espera poder lluitar per un ‘Top 10’ aquest cap de setmana a Brno, on l’any passat Baz i Barberá van acabar quart i cinquè, respectivament.

    “No he tingut vacances. M’he dedicat només a entrenar i preparar-me millor que mai. He millorat tot el que podia millorar i arribo a Brno molt preparat i amb moltíssimes ganes. Espero poder tornar a l’equip i els patrocinadors la confiança que sempre han posat en mi, tot i que la primera part de la temporada ha estat un malson i res ha sortit com teníem pensat. Però a la segona meitat li donarem la volta a la situació i no tinc cap dubte. Brno és una pista que es em dóna molt bé i on la Ducati va molt bé, així que cal donar-ho tot per guanyar-me el lloc. ”

    “Les vacances han estat bé. Vaig aprofitar per operar-del braç i ja he pogut entrenar i no em molesta. He aconseguit donar unes voltes amb la Panigale a València, també he fet una mica de motocròs, supermotard, bici … i tot ha anat bé . Tinc moltes ganes de començar la segona part de la temporada i veure com respon el braç amb la meva moto, perquè és quan et puges a una MotoGP quan pots veure si realment tot funciona bé. En les primeres carreres el braç va ser un problema, així que ara hem de seguir en la mateixa línia de treball i segur que podem aconseguir grans coses d’aquí a final d’any. “

      El circuit d’Estoril, que ha rebut aquest cap de setmana al FIM CEV abans de l’aturada estiuenca, s’ha llevat el dissabte amb unes condicions òptimes per als pilots i sense el vent dels dies passats. Per als pilots de Reale Avintia Academy és un circuit desconegut, excepte per a Vicente Pérez que ja tenia referències d’ell.

      En Moto3 Vicente sortirà en cursa des de la quarta plaça. El pilot valencià començava al matí amb bon peu i marcava el temps de 1’46.177, que el farà estar en la segona línia i amb moltes possibilitats de pujar al podi.

      Makar Yurchenko estarà demà defensant una bona carrera arrencant de l’onzena plaça. Amb un 1’46.524, el pilot kazakh espera aconseguir bons resultats.

      En l’European Talent Cup Andreas Pérez aconsegueix la vuitena posició per a la graella de demà, amb el temps de 1’50.000 que ha aconseguit a la Q1. No hi ha molta diferència respecte als seus rivals que el precedeixen i podrà lluitar pels primers llocs.

      Iker García, ha marcat un temps de 1’51.958 a la Q1 i en el segons cronos ha aconseguit baixar a 1’51.829, que l’han situat en la catorzena posició per a les dues carreres.

      José Suárez s’ha classificat en la P27 per demà diumenge amb un crono de 1’56.805. El murcià no està molt content però sap que demà pot tenir millor ritme.

      “Estem contents amb la feina feta durant els entrenaments lliures i classificatoris. En Moto3 seguim en la línia de lluitar en el top 10, tant Makar com Vicente i amb possibilitats serioses de repetir podi. En l’ETC, categoria igualadíssima, on esperem dues curses lluitant pels llocs d’honor ”


      “Avui ha estat un dia molt positiu perquè hem millorat respecte als entrenaments lliures. Sortim a la segona fila i tenim bon ritme per poder guanyar. Crec que demà seran les carreres en grup perquè hi ha molts pilots en el mateix segon. Estem molt motivats i vull donar les gràcies al meu equip i la meva mànager ”


      “Avui ha estat un dia bo perquè hem millorat comparat amb els dies anteriors, d’entrenaments lliures. La moto està anant molt bé, tot i així, desafortunadament surto des de la P11, però els temps estan molt enganxats, Estem molt positius de cara a demà i donarem el màxim. ”

      “Ha estat un dia bastant dur perquè demà sortirem en la vuitena posició, però sabem que en cursa podrem estar davant i lluitar per les primeres places. Vull agrair a l’equip perquè està fent un gran treball. Demà més i millor. ”

      “Hem treballat bé durant els entrenaments però ens ha faltat una volta ràpida per poder sortir una mica més endavant. Amb el ritme que tenim crec que podrem fer bones carreres. ”

      “La veritat és que avui m’ha anat una mica regular, quan ho podíem haver fet millor. Demà espero que pugui fer-ho molt millor i quedar entre els quinze primers”

        En Reale Avintia Academy les expectatives era positives per aconseguir bons resultats diumenge a Portugal. Però, la jornada del FIM CEV ha estat protagonitzada per moltes caigudes, sobretot en la categoria de Moto3, i no s’han pogut assolir els objectius marcats.

        Vicente Pérez partia des de la quarta posició a la graella de sortida i amb moltes esperances posades en el podi. Però, el pilot valencià ha tingut mala sort i ha caigut a la meitat de carrera. En la classificació general ha perdut dues posicions i es troba setè, amb 65 punts.

        Makar Yurchenko arrencava de l’onzena posició i amb ganes de treure l’espineta i poder fer una bona carrera. El pilot kazakh també ha estat protagonista d’una caiguda que li ha impedit poder acabar la bona feina. Ara està novè a la general del campionat, amb 33 punts.

        En l’European Talent Cup Iker García ocupava en graella la catorzena plaça. Després de les caigudes i bandera vermella a la primera cursa, ha aconseguit finalitzar novè. A la segona s’ha anat a terra i no ha acabat. El pilot ara, amb 33 punts, està desè de la classificació.

         José Suárez ha tingut mala sort en la primera cursa i s’ha anat a terra en les primeres voltes, sense poder tornar a l’acció. A la segona el pilot murcià ha pogut acabar-la i s’ha situat en la divuitena plaça.

        Andreas Pérez, que partia des de la vuitena posició, s’ha caigut en la segona volta de la primera cursa i no ha pogut continuar-hi. A la segona cursa en la volta de formació ha hagut d’abandonar per problemes a la seva moto. Ara és cinquè de la classificació del Campionat amb 56 punts.

        La propera cita del FIM CEV serà al circuit de Jerez el 26-27 de setembre.

        “Estem una mica decebuts perquè teníem bon ritme per poder fer una carrera perfecta, però hem tingut mala sort. Ara cal centrar-se en la següent, que és Jerez, i posar totes les ganes en aquesta. ”

        “Tenia moltes ganes de poder fer avui un bon resultat perquè s’ha treballat molt però, de nou, no ha pogut ser. Ara és l’aturada de l’estiu i toca reflexionar sobre tot i tornar a Jerez amb ganes i força per a les últimes cites del campionat ”

        “Ha estat un dia estranya amb moltes caigudes. A la primera cursa un novè lloc no ha estat malament del tot, però la segona cursa ha estat per oblidar, en la següent caldrà treballar molt per millorar. ”


        “Creia que podia fer-ho millor, però almenys he pogut acabar a la segona cursa. Ha estat un dia del que aprendre i ara toca descansar una mica per tornar de l’estiu amb energia. ”

        “Avui ha estat un dia molt decebedor perquè el nostre objetivo era estar dins del top 5 i així poder mantenir-nos en el segon lloc de la classificació o fins i tot, haver aconseguit el liderat. Però tot s’ha girat. A Jerez serà molt millor i caldrà remuntar. ”

         

          L’equip de Reale Avintia Academy posa el camí a Portugal, per a la cita d’aquest cap de setmana a Estoril, abans del descans estiuenc del FIM CEV. Per als pilots, excepte Vicente Pérez, és un traçat nou i això suposa un repte molt interessant.

          En Moto3, Vicente Pérez ve reforçat de València després del podi que va protagonitzar en la segona cursa. El pilot valencià és cinquè del campionat, amb 65 punts, i poca distància amb els seus rivals que el precedeixen a la classificació.

          El pilot Kazakh, Makar Yurchenko, no va tenir bon cap de setmana a la passada cita, però confia a fer bons resultats en el desconegut circuit; a la general està novè amb 33 punts.

          En l’European Talent Cup es disputaran dues curses aquest cap de setmana, de manera que tindran més possibilitats d’aconseguir punts.

          Andreas Pérez es manté segon de la Copa, després del cap de setmana de Cheste. El pilot català disposa de 56 punts, és a tan sols vuit del líder, i la seva intenció és lluitar per situar-se en cap.

          Iker García, va perdre posicions després de València i actualment és desè. El pilot està molt fort i amb les ganes de poder remuntar a la general. amb els resultats que pugui aconseguir a Estoril.

          Per la seva banda, José Suárez, s’enfronta a un nou repte com a pilot i amb un circuit nou també per a ell. El pilot murcià sap que està en procés d’evolució i té tota la il·lusió posada en això.

          “És un circuit desconegut per al nostre pilots, excepte Vicente, cap ha rodat mai en el traçat d’Estoril. És un circuit amb una recta llarga, però molt tècnic i amb desnivells molt pronunciats; és complicat però estic convençut que els nostres pilots s’adaptaran ràpidament a ell. Estem segurs que mantindrem la dinàmica de resultats. ”

          “Hem fet una progressió molt bona durant el campionat i estem a molt pocs punts del cap. Crec que podem fer un bon paper a Estoril i poder pujar de nou al podi. Espero tenir un bon feeling amb la moto aquest cap de setmana; s’està treballant molt i sé que ho aconseguirem. ”

          “València no va ser un cap de setmana fàcil per a mi però vinc ple de motivació a Estoril. No he estat mai en aquest circuit però m’agrada aprendre i agafar una nova experiència. Estic desitjós d’obtenir bons resultats abans de les vacances d’estiu. Després hi haurà temps de descansar, analitzar la temporada i treballar dur de nou per als últims tres caps de setmana de la temporada. ”

          “Veient carreres anteriors d’altres anys, on es corria a Estoril amb el FIM CEV, he pogut adonar-me que és un traçat interessant. Ens tocarà donar guerra, ja que tenim dues carreres i seguim segons de la Copa (a vuit punts del primer). Cal fer podi o agafar els màxims punts possibles i intentar posar-nos líders de la general. ”

          “Mai he estat al circuit d’Estoril. He intentat veure vídeos per entendre millor el circuit. Jo crec que podem fer importants resultats perquè tinc bones sensacions de Cheste. Físicament em trobo bé i preparat per donar el 100%. ”

          “Físicament em trobo més fort i estic aprenent a controlar els nervis, la pressió i els baixons. Crec que m’agradarà i espero que em vagi bé. Vaig millorant en cada carrera i seguiré treballant fins ficar-me en el grup de cap”.

            El diumenge del FIM CEV al circuit valencià Ricardo Tormo s’ha viscut amb intensitat per a la Reale Avintia Academy. Els pilots de l’equip han ofert alguna alegria a tots i segueixen en el seu progrés d’evolució.

            Vicente Pérez partia des de la pole i amb moltes possibilitats d’endur-se alguna victòria. A la primera cursa ha estat lluitant pel podi però finalment s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça. Ja, en la segona hem pogut veure al valencià pujar-se al podi. Una dosi d’energia i punts per col·locar-se cinquè a la general.

            Makar Yurchenko arrencava de l’onzena posició, però amb poca diferència de temps respecte als seus rivals. Tant en la primera com en la segona carrera s’ha mantingut en la mateixa plaça i no ha pogut lluitar per llocs de davant. El kazakh se situa novè de la classificació del campionat.

            En l’European Talent Cup la cursa d’avui no ha estat bona per als pilots de Reale Avintia Academy, que tenien moltes ganes de poder assolir resultats com en la cita de Montmeló.

            El millor classificat avui ha estat Andreas Pérez, amb un cinquè lloc que li fa sumar onze punts més i es manté segon de la classificació general del campionat. A la cursa no ha pogut fer una sortida bona i això li ha fet quedar-se al segon grup i amb molta distància del grup que liderava.

            Iker García ha estat la nota més agredolça avui diumenge, ja que no s’ha pogut demostrar que estava amb gran ritme per fer bona carrera. A la segona volta ha protagonitzat una caiguda, que l’ha deixat fora de cursa.

            José Suárez ha creuat la línia de meta en el lloc 17è. Per al pilot murcià espera tenir un resultat més amunt però a poc a poc arribarà a aquest objectiu marcat d’un top 10.

            La propera cita del FIM CEV serà al circuit portuguès d’Estoril el 22-23 de juliol.

            “Estic molt content amb el meu primer pòdium. Crec que teníem potencial per fer un millor resultat però la necessitat d’aconseguir el meu primer podi m’ha condicionat una mica. Agrair a tot l’equip el gran treball i a lluitar per millorar la cinquena plaça al campionat. ”

            “No estic content amb el resultat però si amb la feina realitzada. Seguirem aquesta línia de treball perquè estic confiat de poder estar més endavant. ”

            “Un cinquè lloc no està malament però esperava fer-ho millor. El millor és que vam poder puntuar i mantenir-nos segons del campionat. Espero que en la propera, Estoril, puguem donar una alegria a l’equip. ”

            “Avui esperava tenir millor resultat en la cursa de l’European Talent Cup, però crec que anem millorant a poc a poc. Vull donar les gràcies a tot l’equip que sempre em recolza molt en el treball.

            “Una pena la caiguda d’avui perquè anava amb moltes ganes de lluitar i donar-ho tot per aconseguir estar en una bona posició. Ara a seguir treballant i llestos per a Estoril. ”

             

              El FIM CEV aterrava aquesta setmana al circuit valencià de Ricardo Tormo amb unes condicions meteorològiques fora del comú per aquestes dates, ja que els petits xàfecs apareixien en determinades ocasions. Per sort, avui dissabte el sol ha acompanyat els pilots de Reale Avintia Academy, podent dur a terme una jornada de classificatoris en condicions òptimes.

              En Moto3 Vicente Pérez ha aconseguit la pole al circuit de “casa”. El pilot valencià venia amb ganes de demostrar el fort que està i en els cronos del matí ja ha fet el temps que li ha posicionat en la “pole” (1’40.115).

              Makar Yurchenko ocuparà l’onzena plaça per a la carrera de demà marcant un crono de 1’40.767. El kazakh ha fet un bon temps i la diferència amb els seus rivals és mínima; tan sols sis dècimes el separen del temps de pole de Vicente.

              En l’European Talent Cup Andreas Pérez sortirà des de la posició sisena de la graella; el millor temps de les seves cronos ho ha aconseguit en el matí amb un 1’44.818. Part des d’una bona plaça i amb força opcions per fer podi.

              Iker García, ha marcat un temps de 1’45.546 i estarà en l’onzena plaça en la sortida. Per a ell aquesta posició no és un impediment perquè en carrera sol tenir molt bon ritme i es pot mantenir en les posicions de cap.

              José Suárez s’ha classificat en la P23 aconseguint un temps de 1’47.045. Per a ell, aquest circuit era un nou repte en la seva evolució de pilotatge i poc a poc aconseguirà arribar al top 10 que s’ha marcat com a objectiu. El pilot ha tingut una caiguda, però per sort sense conseqüència.

              “Dia intens i de molta feina, recompensat per la pole de Moto3 de Vicente Pérez. Makar tot i sortir en 11 posició tan sols està a 0.6 dècimes de la pole del seu company i serà un seriós candidat al pòdium demà. En l’ETC ens ha costat més. Andreas té un bon ritme de carrera però li ha faltat una volta ràpida tot i això sortíem en segona línia de graella. Iker amb el seu 11 posició també està capacitat per fer una gran carrera. José Suárez, ha tingut una forta caiguda que no li ha permés progressar, una llàstima.Demà ens espera un dia de llargues emocions ”

              “Estic molt content perquè hem fet bona feina i des del principi he anat ràpid i he estat constant. Espero demà fer una bona sortida i aniré a trencar el grup, i si no procuraré mantenir-nos per poder tirar i guanyar. Vull donar les gràcies al meu manager Tomàs, a tot l’equip i la meva família que sent València estarà recolzant-me.

              “Bona sensació a la Q1, quedant-nos només a sis dècimes de la pole. Hem comès errades en algunes voltes que ens haguessin ajudat a estar més a prop. Però tenim ritme i ganes de lluitar pel top 5. ”

              “Avui esperava fer millor temps en els cronos però ha faltat una mica més. Tot i així tenim bon ritme per a la carrera i crec que demà, si treballo molt, podré tenir un bon resultat i aconseguir punts de cara al campionat ”

              “Estic content amb el meu classificació d’avui perquè no estic lluny en temps amb els meus rivals més forts. Espero demà fer una sortida bona i anar a poc a poc ficant-me en el grup de cap. ”

              Una pena la meva caiguda d’avui perquè tenia moltes ganes de seguir rodant i aconseguint estar en el meu lloc. Demà estaré donant-ho tot i intentant apropar-me cada vegada més als llocs de dalt. ”

                Els pilots de la Reale Avintia Academy es dirigeixen aquest cap de setmana al traçat valencià de Ricardo Tormo, per disputar la prova que se situa a l’equador del FIM CEV.

                En la categoria de Moto3, Vicente Pérez es troba a la sisena plaça de la general, amb 36 punts. El pilot, que corre aquest cap de setmana a casa, se sent molt motivat ja que és el traçat que millor coneix.

                Per la seva banda, Makar Yurchenko espera bons resultats per a aquesta cita i sembla haver trobat el “set up” bo en la seva moto, després del test que va realitzar l’equip la setmana passada, també a València.

                En l’European Talent Cup, Andreas Pérez està segon del Copa, amb 45 punts. El pilot porta una temporada molt bona i espera mantenir-se en els llocs de cap en el que resta d’any.

                Iker García, vuitè a la classificació, es troba molt fort després de la seva actuació al circuit de Catalunya, on la seva victòria va significar un punt d’inflexió en la seva adaptació a la moto.

                Per la seva banda, José Suárez, està amb moltes ganes de córrer al circuit Valencià perquè el veu com un repte professional per anar evolucionant com a pilot.

                “Estem molt motivats perquè venim de fer molt bona carrera a Barcelona, encara que no es vegi reflectit en els resultats però es va fer una bona feina. En aquesta cursa estem prou forts i sent la meva casa crec que podríem lluitar per guanyar. L’evolució en el meu equip és molt positiva, cada vegada treballem millor i l’ambient és molt familiar. ”

                “Estic preparat per a València després dels tests de la setmana passada, que van ser positius. Vam trobar un bon setup, tot i el vent. També a Montmeló tenia bon ritme per lluitar en el grup de cap. Com sempre, treballarem dur amb l’equip per aconseguir una bona posició per a la graella. El nivell dels altres pilots és molt alt, per la qual cosa no serà fàcil. ”

                “Aquest cap de setmana tocarà treballar molt ja que anem segons del campionat, a set del primer i toca intentar quedar el millor possible per agafar els màxims punts que puguem. Ara cal donar el cent per cent i fer-ho com tots sabem. “

                “Anem molt motivats després de la victòria a Montmeló i esperem seguir en aquesta línia. El test aquí, a València, ens va ajudar molt i anem amb força confiança. Si fem una bona carrera podem estar al podi. ”

                “Per a mi aquest circuit és un repte que m’agrada molt. Vaig a per totes i amb moltes ganes de donar el màxim de mi. He de treballar molt i és difícil fer un podi però si ho faig bé puc quedar entre els deu primers. ”

                  El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha estat intervingut amb èxit de síndrome comparimental en el seu avantbraç dret. L’operació ha durat 40 minuts i ha estat portada a terme pel Dr. Olivier Dufour a l’Hospital d’Aix en Provence, a França.

                  Des de la primera cursa de la temporada a Qatar, Loris Baz va començar a notar molèsties al braç dret i, encara que al principi els metges atribuïen el

                  problema a un tendó, finalment es va confirmar que el problema era el famós síndrome compartimental, una malaltia cada vegada més habitual en els pilots de MotoGP que han de lidiar amb motos que superen els 260 CV de potència. El dolor ha anat més en cada Gran Premi i finalment Loris i l’equip van prendre la decisió de sotmetre a una intervenció quirúrgica per solucionar el problema.

                  Amb un mes d’aturada en el calendari, juliol era la data més indicada per dur a terme la cirurgia. Ara Baz compta amb 29 dies per recuperar-se abans de tornar a pujar a la moto el proper 4 d’agost, quan començaran els entrenaments lliures per al Gran Premi de la República Txeca.

                  “M’han operat de síndrome compartimental, una cosa molt habitual entre els pilots de MotoGP. Jo la veritat que mai havia tingut problemes, però aquest any la moto és molt física, potser la més física que he portat a la meva vida. Les molèsties van començar a Qatar, és la primera vegada que ho vaig notar i hem va impedir lluitar amb Lorenzo fins al final de carrera a causa del dolor. A Argentina va ser una mica menys, però a Jerez, Le Mans hem va donar molesties, una mica, però a Mugello el dolor va ser molt fort. Al principi vam pensar que podria ser una tendinitis, però al final vam comprovar que era síndrome compartimental. Després de parlar amb diversos metges com el Dr. Mir o Dr. Charte, tots van coincidir que calia operar. Vaig buscar un metge especialista i Randy De Puniet em va recomanar al Dr. Dufour. Ara passaré una setmana tranquil i després començaré a entrenar amb la moto i al gimnàs per arribar a Brno en plena forma. “

                    La climatologia i les condicions canviants han tornat a ser protagonistes durant el cap de setmana del Gran Premi d’Alemanya. Durant els entrenaments els pilots de MotoGP han tingut sessions en sec i en mullat, de manera que estaven preparats per a qualsevol condició en la cursa. Els pilots de Reale Avintia Racing van destacar en pluja, amb Héctor Barberá liderant el segon lliure el divendres i amb Loris Baz lluitant per entrar a la Q2 ahir dissabte. Però encara que avui hi havia previsions de pluja per a la carrera, finalment s’han disputat les 30 voltes en sec.

                    Héctor Barberá no ha pogut completar més que un terç de la cursa. L’espanyol s’ha avançat en la sortida i després de no veure els missatges al display de la moto, ni tampoc les pissarres de l’equip i Responsable de Seguretat per a realitzar un ‘Ride Through’, finalment ha vist la Bandera Negra i ha estat desqualificat.

                    Loris Baz sortia 14è a la graella i ha guanyat diversos llocs en les primeres voltes. El pilot francès confiava en poder acabar la carrera en sumant punts, però després diverses voltes ha començat a perdre adherència en el pneumàtic del darrere, no ha pogut mantenir el ritme i ha creuat la meta 19o.

                    El Campionat del Món de MotoGP es pren ara un descans de gairebé quatre setmanes per tornar a l’acció amb el Gran Premi de la República Txeca al circuit de Brno el proper 6 d’agost.

                    “No sé què ha passat i ha passat el mateix que durant tot el cap de setmana. En les primeres voltes el ‘feeling’ amb el pneumàtic nou ha estat molt bo, he aconseguit avançar a diversos pilots i estava en un grup bastant bo. Però després de deu voltes he perdut molt ‘grip’ darrere i la sensació era com anar amb un pneumàtic d’aigua. En només quatre corbes he perdut un segon i mig perquè pensava que m’anava a caure en cada volta. Al final he aguantat fins al final i fet el que he pogut en les poques corbes de dretes, perquè aquí només hi ha tres … no és el resultat que esperava, per aquesta carrera, però crec que la primera meitat de la temporada no ha estat dolenta. Estic content de la feina que hem fet en general i ara m’he d’operar del braç dret per fer amb més forta la segona meitat del campionat. ”

                    “He anat a veure les imatges a Direcció de Carrera perquè estava convençut que no m’havia avançat a la sortida. I realment no m’he avançat, però com que la sortida esta en pujada, he mogut una mica la moto amb el semàfor encara en vermell i per això m’han penalitzat. Després estava en un grup lluitant amb diversos pilots i no he vist la pissarra, ni tampoc els missatges en lameva moto, així que al final m’han desqualificat. És una llàstima perquè crec que podria haver remuntat i haver-ho fet molt bé, però sembla que quan les coses estan malament, tot es complica més. Però cal ser positiu, tenim un mes per davant per treballar dur i donar-li la volta a aquesta situació en la segona part de la temporada. “

                      El pilot de Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha perdut un lloc a la Q2 per molt poc i demà sortirà 14è des de la cinquena línia de la graella per al Gran Premi d’Alemanya. La pluja ha tornat a ser protagonista en una sessió cronometrada en mullat en la qual s’ha rodat molt ràpid. L’adherència que ofereix el nou asfalt

                      de Sachsenring és excepcional i és molt complicat per als pilots saber on està el límit. Però malgrat tot, el pilot francès de 24 anys ha acabat satisfet amb el seu rendiment en sec al matí, en un circuit que no està en la seva llista de predilectes.

                      Després de dominar la sessió en mullat ahir divendres, Héctor Barberá, confiava molt en poder passar a la Q2 aquesta tarda. Però el pilot espanyol del Reale Avintia Racing ha comès diversos errades en la sessió cronometrada de 15 minuts i demà sortirà 18è en el Gran Premi d’Alemanya. Encara Barberá confia en les seves possibilitats en un circuit que li agrada molt i, si finalment la cursa es disputa en aigua, espera poder remuntar i sumar uns valuosos punts.

                      “Ha faltat molt poc, ha estat com a Assen. Però aquí és bastant complicat en mullat perquè hi ha tant adherència que és difícil buscar el límit i potser m’hauria d’haver col·locat darrere d’algun pilot des del principi. Encara que tampoc ha anat malament i estic content, perquè hem estat a prop en mullat i en sec hem millorat molt en el FP4. Això és positiu en una pista en què sempre ha estat molt complicat per a mi. Avui hem fet un pas endavant i ens hem acostat als pilots de davant . A veure si demà aconseguim puntuar en sec i si plou arriscar per intentar sumar uns punts bons. ”

                      “Ha estat una llàstima perquè no he aconseguit plantejar bé la sessió cronometrada. Potser he sortit amb moltes ganes i he comès moltes errades. És una pena perquè em trobo molt bé en aquestes condicions i avui no li he aprofitat. El més positiu és que la moto va bé i si la carrera és en mullat pot canviar tot, no és el mateix donar 30 voltes que fer un entrenament de 15 minuts. Està tot molt igualat i demà toca remuntada. Vull acabar la primera part de la temporada amb bon gust de boca. Veurem quines condicions tenim demà. “