Tot i que el sol ha brillat durant tot el matí al circuit de Sepang, poc abans de formar-se la graella de sortida del Gran Premi de Malàisia ha començat a ploure amb força. Els mecànics del Reale Avintia Racing han hagut de treballar contra rellotge per fer les motos d’aigua, mentre que els pilots, Héctor Barberá i Loris Baz, es preguntaven si les males sensacions de divendres en mullat es tornarien a repetir.

    Baz ho ha vist clar en la volta de formació i ha muntat el compost més tou de Michelin darrere, tot i saber que podria no aguantar tota la cursa. Però el francès ha pres el risc i li ha sortit bé, almenys al principi de carrera, on ha protagonitzat una gran remuntada que l’ha portat des de la 17ª posició a la graella a la novena a la primera volta Després d’una bonica lluita amb Valentino Rossi i Àlex Rins, el pilot del Reale Avintia Racing ha arribat fins a la sisena posició, però en la sisena volta ha forçat massa i s’ha anat a terra.

    El seu company Héctor Barberá no ha arriscat, ha preferit sortir amb el compost mitjà, però no ha tingut bon ‘grip’ en cap de les 20 voltes i finalment ha acabat sumant dos punts després de creuar la meta 14º.

    “Ha estat una cursa molt complicada, des de l’inici he anat patit perquè he triat malament el pneumàtic i era com pilotar sobre gel. He decidit sortir amb el pneumàtic dur, el mateix que vaig fer servir l’any passat quan vaig acabar quart, però aquest cop ha estat impossible anar ràpid. Crec que avui la pista estava per anar amb el compost més tou i ja en la volta d’alineació he vist que la moto anava molt dura. Durant tota la cursa he tingut molt males sensacions i m’he concentrat en acabar.Es una llàstima, perquè avui teníem una bona oportunitat per fer un bon resultat, però ho deixem per a València, que és l’última del campionat, a casa i també serà la meva última cursa amb el meu equip.”

    “La cursa ha estat finalment en pluja i arribant a la graella amb el pneumàtic dur no tenia res de ‘feeling’, igual que divendres. Així que hem decidit sortir amb la tova, encara que sabíem que era complicat que aguantés fins al final i que s’anava a escalfar molt. Però era el risc que hem pres per almenys fer unes voltes amb confiança, atacar i després administrar l’avantatge fins al final. En la volta d’escalfament he vist ràpidament que la goma funcionava i ha anat bé. He remuntat un munt de llocs en la primera volta, fins al novè crec, i m’ho he passat molt bé lluitant amb tots. Com a mínim una vegada a la vida he pogut lluitar braç a braç contra Rossi… Ha estat genial! Després el pneumàtic s’ha escalfat i he forçat molt de davant i he comès un errada. He entrat molt ràpid en un revolt i per poder frenar més he baixat una marxa i he caigut. És una llàstima, però estic satisfet, perquè era això o aguantar tota la cursa i acabar últim.”

      Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, han acabat 17è i 20è, respectivament, en els entrenaments cronometrats per al Gran Premi de Malàisia disputats avui sota una calor asfixiant en el Circuit Internacional de Sepang.

      Loris Baz ha lluitat amb totes les seves forces a la Q1 i en el seu primer atac al crono ha millorat la seva millor volta d’ahir a més d’un 1.4 segons. Després venia encara més fort i amb opcions de passar a la Q2, però ha forçat massa i ha patit una caiguda després de perdre la roda davantera de la seva Ducati.

      Per Héctor Barberá ha estat al contrari. L’espanyol, que ahir en sec va aconseguir acabar vuitè, no ha aconseguit baixar els seus temps a la Q1 i demà sortirà des de la penúltima línia de la graella. El més positiu és que el ritme de carrera no és dolent i confia a poder remuntar per sumar alguns punts.

      “Avui de nou ha estat complicat. Des d’ahir vam veure que seria difícil i ens va costar molt en sec i en mullat, no hem trobat la manera de fer la moto competitiva amb pneumàtics gastats i hem de buscar una solució. Amb pneumàtics nous no ha anat malament, he fet una volta bona al principi dels cronometrats. Després tenia una bona roda amb Àlex (Rins) i crec que podria haver passat amb ell a la Q2, però m’he anat una mica llarg en un revolt i en frenar una mica més m’he anat a terra. Es una pena, perquè la volta era molt bona. Encara que sent sincer el que compta és la carrera i encara no estem preparats. Espero que no plogui perquè ahir va ser un desastre.”

      “Sepang és un circuit on vam rodar molt i on comptem amb bones referències. Habitualment sòl anar ràpid en aquesta pista, però avui m’ha costat molt. S’ha repetit una mica la tònica de tota la temporada, començo bé el divendres i després és com si xoqués contra un mur i no puc millorar. Avui hem fet un canvi gran en la moto i hem millorat el ‘chatter’, però hem perdut en altres aspectes i hem de buscar una altra solució. Demà sembla que donen pluja per a la carrera, el any passat en mullat vaig acabar quart, però aquest any també ens està costant. A veure com fa demà i sigui en sec o en mullat intentaré donar el millor. “

        Un cop més la climatología ha tornat a ser protagonista en la primera jornada d’entrenaments lliures per al Gran Premi de Malàisia al circuit de Sepang. Just abans de començar el FP1 una petita tempesta ha deixat la pista prou mullada per no poder usar slicks i tampoc els pneumàtics d’aigua de Michelin. Però al final la pista s’ha assecat i el pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá ha marcat una volta ràpida en 2’01.147 que li ha permès col·locar-se vuitè.

        El seu company Loris Baz no s’ha pogut rodar tan ràpid i ha acabat la primera sessió 16o a 1.7s del més ràpid.

        A la tarda la sessió s’ha disputat amb l’asfalt mullat després que una pluja torrencial caigués a Sepang. Barberá ha començat amb una caiguda en l’últim revolt quan Iannone, tractant de buscar la roda de Viñales l’ha deixat sense espai i per evitar impactar amb l’italià Barberá s’ha anat recte fregant al de Yamaha i acabant en la grava. Després ha tornat a sortir, però no ha aconseguit trobar les sensacions que l’any passat el van portar fins al quart lloc a la cursa i ha acabat 20è.

        Per Loris Baz la sessió en mullat ha estat un desastre. El francès no ha trobat el ‘feeling’ per estrènyer en aigua i, malgrat provar-ho tot, res ha millorat. Baz ha acabat últim i lluny del nivell que habitualment ha mostrat en aquestes condicions.

        “Ha estat un primer dia una mica estrany perquè al matí les sensacions han estat molt bones en sec, tot i seguir patint una mica de ‘chatter’, però crec que els tres dies de test que vam fer a la pretemporada ens estan servint molt , perquè la moto és la mateixa i els reglatges han funcionat bé des del principi. Però aquesta tarda amb aigua no han anat bé les coses. Només començar m’ha caigut i després he sortit amb l’altra moto però no m’he trobat bé. A veure com va demà perquè creiem que per l’hora de la carrera de diumenge pot ser en aigua i les sensacions no han estat molt bones. En sec més o menys estem bé, ens queda millorar en aigua”.

        “No estic gens content de com ha anat el primer dia i la veritat és que no trobo el motiu. A la pretemporada vam ser molt millor, però avui no ha funcionat. En sec aquest matí més o menys m’he trobat bé, però per la tard en aigua ha estat un desastre. No tinc res d’adherència darrere i en cada frenada la moto vol tirar-me. Hem de veure bé amb Michelin què és el que passa perquè les sensacions no són gens bones. Avui he anat completament al màxim però he rodat sis segons menys lent que en la cursa de l’ any passat.El diumenge es preveu que la carrera serà en mullat, així que tenim que millorar com sigui per estar preparats.”

          Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing arriben aquest cap de setmana a Malàisia per disputar la darrera prova del triplet i la penúltima del Campionat del Món de MotoGP 2017.

          Després d’un cap de setmana complicat a Austràlia, Héctor Barberá i Loris Baz arriben a Sepang decidits a lluitar per un bon resultat en la carrera del diumenge. Fa dotze mesos Barberá i Baz finalitzen quart i cinquè, respectivament en una carrera en estat humit. Les previsions climatològiques per a aquesta fi de setmana no són de pluja, però a Malàisia es pot canviar en qualsevol moment.

          Però tant Barberá com Baz esperen poder aprofitar la informació recollida en la prova hinvernal per començar amb una bona posada a punt base que els permeti sortir fort des del divendres.

          “Sepang és una bona pista i on tenim moltes referències de la prova hinvernal. Aquest any no va anar gens malament i només falta dues carreres per acabar la temporada i m’agradaria fer-ho amb un bon gust de boca. Tenim de oblidar la carrera d’Austràlia en la que no van anar be les coses i hem de començar zero. Cada vegada ens quedem menys oportunitats de fer-ho bé i aquest cap de setmana confio poder aconseguir-ho amb el meu equip. El any passat a Malàisia vaig aconseguir el meu millor resultat en MotoGP així que espero poder repetir-ho aquesta temporada “.

          “Malàisia és la darrera del triplet. El any passat ens va anar molt bé i vaig acabar cinquè per darrere d’Héctor en estat humit, així que a veure com se’ns dona aquesta vegada. A Sepang, la pluja també sol ser la protagonista i tindrem que veure què passa , almenys fa calor, potser massa, però no fa el fred d’Austràlia. Nosaltres, com sempre, començarem el cap de setmana pensant en el top 10, per això cal treballar bé des del divendres per intentar tenir un bon “feeling”, no com en Phillip Island on va ser complicat des del principi “.

            La pluja finalment ha cessat abans de començar la cursa de MotoGP a Phillip Island i el sol ha tornat a brillar durant les 24 voltes del Gran Premi d’Austràlia. Però tot i que els pilots del Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, confiaven en aconseguir un bon resultat, les seves esperances s’han truncat abans de completar la meitat de la cursa.

            Loris Baz ha fet una bona sortida des de la 17a posició de la graella, però quan estava en un grup amb Lorenzo, Pedrosa, Petrucci i Redding entre d’altres, deprés s’ha tocat i ha perdut uns preciosos segons que després no ha pogut recuperar. En el seu esforç per tornar al grup s’ha quedat sense adherència darrere i ha creuat la meta 18o.

            Per al seu company Héctor Barberá que sortia des de la 19a posició encara ho hatingut méscomplicat. L’espanyol ha començat a notar falta d’adherència en el pneumàtic del darrere des de la segona volta i tot i reduir la potència de la moto, no ha pogut remuntar i ha creuat la meta vintè.
El Reale Avintia Racing posa rumb a Malàisia per completar l’última carrera del triplet el proper cap de setmana al circuit de Sepang.

            “Ha estat una cursa complicada, perquè hem canviat coses a la moto i hem sortit prou bé. Estava en el grup amb Karel (Abraham), Jorge (Lorenzo) i els altres en les primeres voltes i em trobava bé. He tractat de conservar bé els pneumàtics però alhora atacant per mantenir-me en el grup. Després Scott (Redding) m’ha passat dues vegades i en l’última m’ha tret fora. He perdut el contacte amb el grup i encara que he atacat al màxim per tornar no ho he aconseguit. A més he cremat el pneumàtic i en les últimes voltes no tenia res d’adherència. No ha funcionat tan bé com ahir i ha estat difícil. Al final he acabat una altra carrera i ara hem de girar full i pensar a Malàisia “.

            “La cursa ha estat bastant particular. A la primera volta no ha anat malament, però crec que alguna cosa ha succeït amb el pneumàtic del darrere perquè des de la segona volta anava patinant en totes les corbes. He tractat de jugar amb els mapes del motor per evitar que actués tot el temps el control de tracció, però cap ha funcionat. Hem d’analitzar bé el pneumàtic amb Michelin perquè després de la cursa no tenia signes de desgast i ha estat estrany. És una pena perquè ahir al FP4 em vaig sentir bastant còmode i avui esperava almenys poder sumar algun punt. Ara ens anem a Sepang on espero acabar la gira amb un bon resultat per a l’equip “.

              El Gran Premi d’Austràlia ha començat avui a Phillip Island per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing i, encara que tots dos han acabat una mica endarrerits en la classificació, demà confien a poder fer un pas endavant i millorar la seva posició a la graella per a la cursa a 27 voltes del diumenge.

              Loris Baz ha acabat 18è a menys de mig segon d’entrar en el Top 10 i demà confia a poder millorar una mica més la posada a punt de la seva Ducati Desmosedici per intentar passar directe a la Q2. El francès ha acabat el dia amb una caiguda, encara que afortunadament sense més conseqüències.

              El pilot espanyol del Reale Avintia Racing, Héctor Barberá, ha treballat dur amb el seu equip tècnic per trobar el millor camí i, encara que la seva posició no ho reflecteixi, aquesta content per com ha anat el primer dia i demà confia a poder apropar-se als pilots més ràpids.

              “El primer dia ha estat una mica complicat però crec que hem fet una bona feina. Aquest matí no tenia molt bones sensacions i hem rodat tota la sessió amb les mateixes gomes per reservar alguna per a aquesta tarda i poder treballar en la posada a punt de la moto. A la segona sessió només sortir m’he trobat molt millor amb la moto i hem provat algunes coses per millorar. Encara no estic totalment satisfet amb el ‘feeling’ que tinc, però crec que anem pel bon camí. Al final he patit una petita caiguda en el revolt més lent del circuit i, ha estat una pena perquè encara podríem haver millorar una mica més “.

              “Ha estat un dia força particular i he començat amb una caiguda bastant inesperada. Quan he baixat una marxa a la revolta nou la moto ha fet un ‘high-side’ i m’he anat a terra. Afortunadament no m’he fet mal i el meu equip ha reparat la moto a temps per al segon lliure. Hem provat diversos set-up diferents i ens ha servit per agafar la direcció per demà. Hem treballat amb el pneumàtic mitjà i amb el tou al final, però encara no he estret el màxim crec que tenim una bona base per demà poder millorar la nostra posició. Veurem com està el temps, però si es manté com avui crec que podem millorar bastant “.

                l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, sortiran demà des de la 17a i 19a posició de la graella per al Gran Premi d’Austràlia.

                El segon dia d’entrenaments a Phillip Island ha tingut de tot i, mentre al matí els pilots han rodat en condicions de mullat, a la tarda han pogut disputar els entrenaments classificatoris amb l’asfalt sec. En aquestes condicions tant Baz com Barberá han fet un pas endavant i, encara que la seva posició no ho reflecteix, tots dos compten amb un gran ritme per a la carrera i esperen poder remuntar per lluitar per les deu primeres posicions.

                Si finalment, com apunten les previsions, la cursa es disputa en mullat, Barberà és una mica més optimista que Baz. No en va l’espanyol ha acabat aquest matí amb el novè millor registre. Però si el warm-up també es disputa en mullat, Baz espera millorar les seves sensacions i preparar-se bé per a la carrera.

                El Gran Premi d’Austràlia començarà més tard del que és habitual, amb la cursa de MotoGP programada per a les 16.00 hora local (07:00 CET).

                “Hem millorat molt des d’ahir, però com aquest matí ha plogut hem hagut de fer-ho tot en el FP4 i ens han faltat unes voltes més per agafar bé el ritme per donar un altre pas en la Q1. Aquí a totes les Ducati, excepte a ‘ Dovi ‘ens està costant bastant. A veure demà que temps fa per a la carrera, si és en sec tenim opcions de fer-ho bé, si és en mullat haurem d’aprofitar el warm-up per millorar perquè aquest matí no hem anat bé i des de Misano no he tingut el mateix ‘feeling’ en aigua amb aquesta moto.”

                “Avui hem treballat una miqueta millor, les condicions del matí han estat força particulars, però a la tarda hem millorat bastant. Per això crec que si a la cursa la pista està seca podrem fer una bona actuació. Hem fet bastants canvis en la moto i tots han estat positius, la volta ràpida potser no ha anat com esperàvem, però el ritme ha millorat molt i és factible fer una bona remuntada. Espero divertir-me pilotant i sobretot que no faci molt aire, perquè aquí és el meu principal ‘handicap’. Si plou crec que també podem anar bé, tal com hem vist en el FP3”.

                  Després del diluvi al Japó, els pilots del Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, arriben aquest cap de setmana a Phillip Island per disputar el Gran Premi d’Austràlia. Tot i que el circuit és un dels preferits dels pilots, les condicions climatològiques poden tornar a ser les protagonistes aquest cap de setmana, amb xàfecs, fred i vent que es preveuen per a la carrera de diumenge.

                  Però això no serà un problema per a Barberá i Baz que arriben motivats i amb ganes de sortir d’Austràlia amb un gran resultat. L’espanyol va realitzar un bon test a l’hivern a Phillip Island i a Motegi va acabar en els punts després d’un cap de setmana molt complicat. Baz arriba després d’aconseguir una fantàstica desena plaça al Japó i el circuit australià és el seu preferit.

                  El Gran Premi d’Austràlia és la 16a prova del campionat i la penúltima de les després carreres consecutives que han portat al pàdoc del Japó a Malàisia, passant per Phillip Island.

                  “Phillip Island és un circuit que m’agrada i em dóna bé, però també és un lloc on el clima no és molt bo. El normal és que faci molt de vent, plogui i després s’assequi, tot canvia molt ràpid a Phillip Island i sempre és una incògnita. Però hem arribat amb les expectatives altes perquè els tests a l’hivern van anar molt bé, a més sumar dos puntets al Japó ens han donat una miqueta de moral per afrontar la cursa a Austràlia. Però encara que pot fer mal temps, després del que del Japó arribem preparats. A Motegi va ser la primera vegada a la vida que no vaig muntar pneumàtics slicks en tot el cap de setmana, així que a Phillip Island espero poder utilitzar “.

                  “Què puc dir de Phillip Island? És el meu circuit favorit, però en l’època que anem sempre fa fred vent i el temps és molt canviant, així que ja veurem. Encara que després del cap de setmana a Motegi, crec que serà complicat tenir mal temps, només el fred i el vent poden ser pitjor que a Motegi. Però és un circuit que m’encanta i on es gaudeix damunt de la moto, així que intentarem anar una altra vegada a pel top 10. L’any passat va ser complicat, però l’anterior vaig gaudir molt barallant amb Héctor i Yonny (Hernández), també en Supebikes he fet molt bones carreres, així que arribo amb ganes de fer-ho bé aquest any”.

                    El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz, ha aconseguit un fantàstic ‘top 10’ al Gran Premi del Japó disputat avui en unes condicions molt complicades. La pluja ha estat l’autèntica protagonista durant tot el cap de setmana al Circuit de Motegi, i la carrera no ha estat diferent. Baz qui partia des de la posició ’12 +1 ‘de la graella, ha anat remuntant poc a poc fins a arribar a Dani Pedrosa i superar-lo després d’unes voltes per creuar la meta en desena posició. Un gran treball del francès i tot el seu equip tècnic en una carrera en què Andrea Dovizioso i Ducati han aconseguit la seva cinquena victòria de la temporada.

                    Héctor Barberá també ha tingut premi al Japó després d’un cap de setmana molt complicat. El pilot espanyol ha patit des de divendres per trobar ‘grip’ al traçat nipó, però avui ha pogut lluitat fins a l’última volta amb Tito Rabat i Scott Redding per acabar 14è i sumar dos punts en el campionat.

                    L’equip Reale Avintia Racing viatja ara d’Àsia a Oceania per diputar el Gran Premi d’Austràlia a Phillip Island.

                    “Després de com havia començat el cap de setmana i estar a més de tres segons dels primers, aquest resultat no està gens malament. En les primeres voltes ha estat molt complicat, les condicions eren extremes i no recordo sortir en una cursa amb tanta aigua. La veritat és que estant a la meitat del grup era molt perillós perquè no es veia res, penso que ha estat una mica just. Hem aguantat al principi i quan ja es veia una mica més he tractat de guanyar posicions. Quan he arribat fins Dani (Pedrosa) m’ha costat avançar-lo, però com que no tenia ritme per anar cap amunt, m’ho he pres amb calma fins veure el moment just per passar-li. Estic content perquè el meu equip ha fet un gran treball i un ‘top deu’ després de diverses carreres sense puntuar és un bon resultat “.

                    “Ha estat un cap de setmana bastant complicat perquè, la veritat és que en aigua sóc un pilot bastant ràpid com he demostrat en moltes ocasions, però aquí he patit molt durant tot el cap de setmana. Aquesta és una pista que habitualment té prou adherència, però jo no ho he trobat en els tres dies del Gran Premi. Potser quan plou porto una moto molt tova i potser era millor anar més dur … No ho sé, hem d’analitzar bé les dades perquè no torni a repetir-se. La 14o posició no és dolenta després com han anat les últimes carreres, però la veritat és que a mi em sap a poc “.

                      La pluja ha tornat a ser protagonista en els entrenaments cronometrats per al Gran Premi del Japó avui a Motegi. Tot i que ha caigut amb menys intensitat que durant el primer dia, els entrenaments lliures i classificatoris s’han disputat amb l’asfalt mullat. Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, han treballat dur per millorar i tots dos ho han fet.

                      Loris Baz sortirà des de la cinquena línia de la graella juntament amb Maverick Viñales i Cal Crutchlow. El francès ha lluitat fins a l’últim moment per entrar a la Q2, però al final s’ha quedat fora per tan sols 18 mil·lèsimes de segon. Tot i així està molt més content que el primer dia i demà espera poder donar guerra a la cursa.

                      L’espanyol Héctor Barberá sortirà una línia més enrere i encara que segueix sense tenir molt bones sensacions en mullat, demà espera donar un altre pas en el warm-up per poder lluitar en carrera per un bon resultat.

                      “Fa ràbia quedar-se fora de la Q2 per tan poc, sobretot perquè he comès un parell d’errades en aquesta volta. Però si mirem el malament que havia anat el cap de setmana i que hem estat molt lluny de tenir bones sensacions i bon ritme , la posició en la graella no està tan malament. És estrany, perquè en aquestes condicions tant Héctor com jo sempre hem estat entre els deu més ràpids, però aquí no funciona res. Hem provat un munt de coses i res anava. Aquest matí m’he enfadat una mica, però en FP4 sembla que hem trobat el camí i ha anat millor. Les condicions a la Q1 no han estat les millors, perquè només faltaven per assecar-se un parell de corbes per sortir amb slicks, i en aquestes condicions els pneumàtics d’aigua s’escalfen molt. Demà veurem fins on podem arribar “.

                      “Està sent un cap de setmana complicat perquè en pluja sempre anem ràpid tant Loris com jo, però aquí ens està costant molt. Jo personalment tinc un problema i és que quan vaig a entrar al revolt la moto sembla que es va creuar de darrere i treure per orelles. Estem treballant per resoldre-ho i hem millorat bastant respecte a ahir. Hem carregat més pes a la part davantera de la moto i això em dóna més confiança, però demà el warm-up serà molt important per millorar el ritme de cursa. Sembla que demà la cursa serà en aigua, sortim a la sisena línia i davant tenim a un pilot com Viñales que segur que anirà cap amunt, així que l’objectiu serà sortir bé i donar el màxim”