Jerez MotoGP Test Circuit de Jerez


    L’equip Reale Avintia Racing ha completat amb èxit un test de dos dies al circuit de Jerez. Després de l’estrena dels seus nous pilots per a la temporada 2018, Tito Rabat i Xavier Siméon, a València fa una setmana, el treball ha continuat en aquests dies al traçat andalús.

    Amb un temps fantàstic i molt de sol, Tito Rabat ha estat un dels protagonistes en aquests dos dies d’entrenaments sobre la seva Ducati Desmosedici GP17. El pilot espanyol ha marcat la seva millor volta en 1’38.387, acabat a menys de mig segon del ‘Top 3’ i molt content amb el seu ritme. Rabat ha estat l’únic pilot de MotoGP a realitzar un simulacre complet de carrera avui a Jerez i, encara que falta millorar les últimes voltes, el resultat ha estat molt positiu.

    Per a Xavier Siméon també han estat dos bons dies de test. El pilot belga està en ple procés d’adaptació a la categoria de MotoGP i a Jerez ha treballat molt amb el seu ‘coach’ Rubén Xaus per millorar la seva posició sobre de la moto i adaptar-la a l’estil que exigeix la Ducati GP16. També ha seguit descobrint el comportament dels pneumàtics Michelin i, tot i perdre mig dia després de caure ahir dimecres, se’n va de Jerez satisfet amb la feina i els progressos realitzats.

    Ara els pilots del Reale Avintia Racing es prendran un merescut descans per tornar al màxim als primers entrenaments de pretemporada a finals del proper mes de gener a Sepang, Malàisia.

    “Estic molt content i hem fet un gran test aquí a Jerez. Sóc competitiu i he vist que puc ser ràpid a una volta, però el més important, és que puc fer-ho moltes vegades i de manera constant. La moto m’encanta, l’equip és molt competitiu i estic molt en forma. Estic súper content, però també hi ha punts en què hem de treballar i, aquí són les últimes cinc voltes de carrera. Però si milloro amb el gas, podem donar un gran pas. Aquí he provat les ales i m’han encantat, depenent del pilot van millor o pitjor, però en el meu cas em permeten concentrar-me encara més a la corba i no crec que les tregui. Ara toca treballar durant l’aturada per arribar fort i amb moltes ganes a Sepang. Vaig a fer bici, gimnàs, moto i a més tenim algunes carreres amb ‘Julito’ (Simón), de manera que espero que passi ràpid”.

    “Ahir vaig començar molt bé i tenia molt bones sensacions amb la moto, de fet vaig fer directament bons temps, però a meitat de dia vaig patir una caiguda en el revolt 5 i vaig perdre la resta del dia perquè la moto va quedar bastant malmesa. Però l’equip ha fet un gran treball per reparar-la i avui m’he pres les coses amb més calma; era important donar moltes voltes. De seguida he igualat els temps d’ahir, però després m’ha costat millorar la tarda. A les 20 últimes voltes hem baixat el ritme i en general estic content. El que tinc clar és que em falta molt per aconseguir canviar el meu estil per treure el millor de la moto. Ara toca descansar i recuperar perquè amb tots els ossos que m’he trencat darrerament he notat que estic baix de forma física al final del dia. He de preparar-me i recuperar-me al màxim per arribar al màxim a Malàisia”.

      El diumenge del FIM CEV, al traçat valencià de RicardoTormo, ha estat decisiu per a Reale Avintia Academy a la seva classificació final del campionat.
      Amb dos subcampionats en joc, i moltes ganes d’acabar la temporada en les millors condicions, els pilots han lluitat fins al final però s’han quedat sense títols.

      En Moto3, Vicente Pérez que es jugava el subcampionat en la seva “casa”, no ha pogut aconseguir el títol. A la primera cursa ha pujat al podi i amb expectatives molt altes per a la segona; el pilot valencià s’ha classificat quart del campionat i amb moltes ganes que arrenqui la temporada 2018.

      Andreas Pérez, que també lluitava per aconseguir el subcampionat de l’European Talent Cup, ha estat tercer en l’última cursa de la temporada; els setze punts no han estat suficients i finalment ha acabat quart a la classificació general de la Copa.

      Barry Baltus, en la seva gran debut amb l’equip, ha tingut un resultat força positiu i ha estat dins dels punts, acabant la carrera en catorzena posició. El pilot belga, que el 2018 estarà al FIM CEV de Moto3, té moltes ganes de lluitar per portar l’equip a dalt de tot.

      A Iker García, que se sentia fort durant tot el cap de setmana, li ha costat mantenir el ritme bo en carrera per fer un top 10. Finalment, el pilot català ha estat setzè, però espera a la temporada vinent tenir un final més positiu.

      José Suárez no ha aconseguit l’objectiu que es marcava en aquesta temporada, però està content amb l’evolució que ha anat tenint com a pilot. Per al murcià 1 P28 de carrera no era l’esperat, però està feliç amb l’esforç que s’ha fet.

      “Ha estat un bon cap de setmana. Teníem un gran ritme i una gran confiança en la moto, el que ens ha permès lluitar per la victoria fins a la última corba. Al final un pòdium i la 4rta posició en el campionat demostren que el any que ve estem preparats per lluitar per la victòria .”

      “Cap de setmana d’aprenentatge amb la Moto3, experiència que ens servirà per a l’any que ve. En l’ETC he gaudit molt aquesta última carrera, llàstima no poder-la guanyar ja que em veia molt fort, però aquest pòdium ens permet acabar amb un gran sabor de boca la temporada.”

      “Gran primer contacte amb l’equip, hem estat competitius des del primer entrenament a la meva estrenes a la categoria. La cursa l’hem liderat moltes voltes, pensava que podria guanyar però una quarta posició em fa estar molt content. Ara pensarem en iniciar la temporada vinent el projecte en Moto3 amb el meu equip.”

      “Durant el cap de setmana m’he sentit fort però en la cursa m’ha costat una mica seguir el ritme dels pilots es davant. No obstant això, aquest any he après molt i em veig fort per a l’any que ve.”

      “He seguit aprenent en el meu primer any al FIM CEV, segur que seguiré millorant com a pilot en els propers anys i així aconseguir arribar a un Top 10.”

        l dissabte, al circuit valencià de Ricardo Tormo, s’esperava amb ànsia per al Reale Avintia Academy en la seva lluita per aconseguir dos subcampionats, un al FIM CEV de Moto3 amb Vicente Pérez i un altre a l’European Talent Cup amb Andreas Pérez.

        La jornada de classificatoris ha transcorregut dins de les expectatives i els pilots de l’equip demà sortiran en posicions bones per a la carrera.

        En Moto3 Vicente Pérez amb un temps de 1’39.882, demà sortirà des de la vuitena posició. El pilot valencià corre a casa i com a bon coneixedor d’aquest traçat, podrà fer una bona remuntada.

        Andreas Pérez, que fa doblet aquest cap de setmana, corrent també en Moto3, ocuparà la P23 després d’haver marcat un crono de 1’40.676. En 2018 Andreas correrà de ple en aquesta categoria i demà farà bon entrenament per adaptar bé, per la temporada que ve.

        En l’European Talent Cup Andreas sortirà des de la tercera plaça de la graella; el millor temps de les seves cronos ho ha aconseguit en el matí amb un 1’43.096.Surt desd’unabonaposicióiambforçaopcionsperferpodiovictòria i així, alçar-se amb el subcampionat de la Copa.

        Barry Baltus, que debuta aquest cap de setmana a l’equip i l’any que ve anirà dins de l’estructura de Moto3, ha fet un magnífic treball aconseguint la quarta posició per demà; el belga ha fet un crono de 1’43.200.

        Iker García ha marcat un temps de 1’44.508 i serà a la P20 a la graella. El pilot confia a tenir un bon ritme en carrera i poder fer un final de temporada positiu.

        José Suárez s’ha classificat en la P36 aconseguint un temps de 1’50.811. Per a ell, aquesta temporada ha suposat un pas endavant en la seva evolució com a pilot i en assolir els seus objectius.

        “Esperava aconseguir un millor temps en la classificació per a la carrera de demà, però estic positiu. L’important és fer una bona sortida en la carrera i tirar amb el grup de cap. Donaré tot per aconseguir el subcampionat de Moto3 .”

        “Avui esperava fer millor temps en els cronos de Moto3 però ha faltat una mica més. Tot i així, l’important ara és l’European Talent Cup; sortint tercer tinc moltes possibilitats d’aconseguir el subcampionat de la Copa i estic molt content.”

        “Estic molt motivat amb la feina que s’ha fet avui. Sortir quart en carrera, en el meu debut amb l’equip, és un gran resultat. Això em motiva bastant per a la carrera de demà i per a la temporada 2018.”

        “No estic molt content amb el resultat d’avui, però he fet el que he pogut. Demà espero sortir bé des de la graella i lluitar per enganxar-me amb els grups de davant per poder fer un resultat bo de cap de campionat.”

        “No ha anat com esperava però, tot i així, estic motivat per lluitar demà en carrera. El top 10 és complicat però donaré tot per fer-ho el millor possible.”

          Reale Avintia Academy acaba de signar contracte amb el belga Barry Baltus per entrar a formar part de l’estructura en el Campionat del Món Júnior de Moto3, en la temporada 2018. El pilot, a més de disputar el FIM CEV, i després

          de passar les seu proves de selecció, correrà també en la Red Bull MotoGP Rookies Cup l’any vinent.

          El belga de 13 anys ha estat participant aquest 2017 en el Campionat d’Espanya de Velocitat, sent quart en la classificació final de Pre-Moto3.

          Amb la seva incorporació a Reale Avintia Academy ja són tres pilots assegurats per FIM CEV de Moto3, al costat de Vicente i Andreas Pérez i es conforma el conjunt com un equip molt potent.

          El CEO d’Esponsorama, Raúl Romero, està molt content amb l’estructura que s’està formant per al 2018 i està segur que Barry Baltus serà un pilot competitiu dins del campionat.

          TEAM MANAGER
          “Barry Baltus és sens dubte un gran fitxatge per a les pròximes dues temporades. L’equip està molt content, ja que era una prioritat la seva incorporació. Vull agrair a Zelos i a Barry la confiança dipositada en el nostre projecte. Sens dubte, conjuntament amb l’experiència de Vicente Pérez, tant Andreas Pérez com Barry Baltus formen un equip jove i amb grans expectatives de futur .”


          “Estic molt content per entrar a formar part de l’equip Reale Avintia Academy a la temporada vinent. Crec que el Campionat de Moto3 al FIM CEV serà important i farem el millor treball possible. Vull agrair tota l’ajuda tan gran que m’està donant Zelos en aquest projecte, també a la meva família i a l’equip .”

            15/11/17 Valencia MotoGP Test – Circuit Ricardo Tormo

            Los nuevos pilotos del equipo Reale Avintia Racing, Tito Rabat y Xavier Siméon han completado el segundo y último día de test de MotoGP hoy en Valencia con sensaciones muy positivas.

            Tito Rabat ha vuelto a terminar en la posición ‘12+1’ pero lo más importante es que cada vez se encuentra más cómodo con la Ducati Desmosedici GP17 y su nuevo equipo técnico. El ex campeón del mundo de Moto2, ha mejorado en cada salida y ha logrado imponer un ritmo muy constante. Rabat ha marcado un tiempo de 1’31.386, mejorando en más de un segundo su vuelta rápida en la carrera del pasado domingo y, terminando a menos de dos décimas de su tiempo en los cronometrados para el Gran Premio.

            Su compañero Xavier Siméon también ha repetido la posición final del primer día, pero ha rebajado más de un segundo y medio su mejor vuelta de ayer. El piloto belga ha seguido trabajando para conocer mejor el funcionamiento de la electrónica y los neumáticos Michelin, además de acostumbrase a la gran velocidad y la frenada de su Desmosedici GP16. Pero sobre todo ha mejorado mucho su estilo de pilotaje y su posición sobre la moto.

            Los pilotos del Reale Avintia Racing volverán a la acción la próxima semana en Jerez, donde completarán los dos últimos días de entrenamientos de 2017.

            “Ha sido otro día muy positivo porque hemos bajado un poco el tiempo, pero lo más importante es que hemos hecho ritmo de 1’31 constante, me he sentido muy bien encima de la moto. Estoy muy contento con el equipo, con la moto y con Ducati. Ahora toca organizar todo un poquito para y revisar bien todos los datos de este test para seguir trabajando la próxima semana en Jerez. No veo la hora de volver a subirme en mi Desmosecidi y seguir mejorando.”

            “He terminado el test muy contento hoy ha sido un día muy bueno y he podido progresar mucho más de lo que me esperaba. Hemos trabajado mucho para mejorar mi posición encima de la moto y estoy muy contento de la forma en la que hemos trabajado. Estos dos primeros días de test en MotoGP han sido increíbles y ahora solo tengo ganas de seguir mejorando. Sé que todavía me queda mucho por aprender, pero ya estoy deseando llegar a Jerez para seguir conociendo mejor la moto y los neumáticos.”

              Aquest cap de setmana (del 17 al 19 de novembre) es disputa l’última cursa del calendari FIM CEV 2017, en el traçat valencià de Ricardo Tormo, que compta amb un òptim pronòstic meteorològic. Els pilots de Reale Avintia Academy estan preparats per lluitar per uns bons resultats com a colofó final de la temporada.

              En Moto3, Vicente Pérez arriba tercer de la classificació (105 punts) i amb força possibilitats d’aconseguir el subcampionat. El pilot valencià corre a casa, de manera que tindrà una motivació extra per assolir la seva meta.
              Makar Yurchenko no està recuperat de la seva operació de turmell, en la qual li van retirar la placa que li havien col·locat fa un any, després d’un accident que va tenir a Portimao. El pilot kazakh té 59 punts i així finalitza el campionat, perquè no va a tenir substitut a València. Makar acaba així, el seu camí amb Reale Avintia Academy; en un futur segurament es creuin els camins de nou.

              Gràcies Makar!

              Andreas Pérez, va tercer a l’última prova (110 punts) d’aquest any i amb possibilitats de ser subcampió de l’European Talent Cup i repeteix competint també en Moto3. El pilot català es troba molt fort i el més segur és que faci una bona actuació a València.

              Iker García, que és quinzè amb 34 punts, té possibilitats d’acabar el 2017 en la dotzena posició. Iker si es troba còmode pot fer uns resultats excepcionals.

              José Suárez, que no ha puntuat en cap carrera de l’European Talent Cup, espera poder aconseguir el seu objectiu d’arribar al Top 10 i confia en aconseguir-ho en el traçat de Ricardo Tormo
              En aquesta cita, Reale Avintia Academy compta amb un convidat, el belga Barry Baltus. El pilot va provar amb l’equip aquest cap de setmana i s’espera poder fer una bona feina.

              “Arribar a l’última cita del certamen amb opcions d’aconseguir dos subcampionats és un reflex d’una gran temporada del Reale Avintia Academy. Vull agrair als pilots i al staff pel seu compromís i professionalitat que, sens dubte, han estat els pilars dels bons resultats. ”


              “Espero fer un bon cap de setmana i anar ràpid des del principi. Xest és un circuit que conec molt bé, és el de casa meva; esperem aconseguir ser subcampions aquest any. Em sembla un circuit molt ràpid i tècnic, amb molta varietat: revolts lents, ràpids, enllaçades i xicanes. Hi ha diversos pilots que vénen forts perquè han corregut aquest cap de setmana al Mundial,però això no ens va de evitar estar davant. ”


              “Malauradament no puc córrer a València per la meva operació del peu, però tenia que fer-ho lo abans possible. Ha estat una temporada fantàstica amb Reale Avintia Academy i estic molt content amb tot l’equip i els resultats: dos pòdiums, una pole i molta experiència ‘ gràcies equip! Sense vosaltres no hagués estat possible ! ”


              “Tinc moltes ganes perquè aquest cap de setmana correré tant en Moto3 com a l’European Talent Cup.A veure si podem quedar-nos al podi i si es aconseguint una victòria, millor. A la Talent Cup, les carreres són difícils però vaig a fer-ho el millor possible i així, agrair l’esforç i el treball que està fent l’equip “.


              “Espero poder fer una bona carrera aquest cap de setmana a Xest per anar al hivern amb sensacions positives. És un circuit en el qual crec que podem fer-ho bé i pujar al podi”.


              “Aquest circuit és el meu preferit, em trobo molt còmode en ell; estic treballant molt per aquest cap de setmana i em sento molt animat. He après molt aquesta temporada per afrontar el 2018 més fort; Espero poder seguir a l’equip Reale Avintia Academy per la propera temporada i repetir a la mateixa categoria “.

                15/11/17 Valencia (España)

                El equipo Reale Avintia Racing tiene el placer de anunciar su retorno a la categoría de Moto3 la próxima temporada con Stylobike y Livio Loi como único piloto. El belga contará con una KTM RC250R con la que confía en estar luchando por las posiciones de cabeza desde la primera carrera de la temporada en Qatar. El propietario de Stylobike, Valeriano Rodríguez y el CEO de Esponsorama, Raúl Romero, han unido sus fuerzas para sacar adelante este equipo con Livio Loi y, tanto Reale Avintia como Zelos tienen puesta una gran ilusión y con el el que esperan lograr grandes éxitos.

                A sus 20 años Loi cuenta con bastante experiencia en el Campeonato del Mundo de Moto3. Debutó en 2013 y dos años después logró su primera victoria en Indianápolis. Esta temporada ha terminado varias veces en el ‘top 10’ y en Phillip Island terminó segundo. Con la experiencia del equipo Reale Avintia Racing y Stylobike, Loi quiere dar otro paso en 2018 y luchar por esos puestos en cada carrera.

                En Valencia también se firmó un acuerdo con el joven belga de 13 años, Barry Baltus, quien pasará a formar parte de la Reale Avintia Academy en el FIM CEV de Moto3 la próxima temporada. Barry también cuenta con el apoyo de Zelos y espera poder aprender mucho en el Mundial Junior de Moto3 para mejorar como piloto y prepararse para el futuro.

                “Lo primero es dar las gracias al Reale Avintia Racing Stylobike y a mi equipo de representación en Zelos, porque han hecho un gran esfuerzo y han trabajado duro para sacar adelante este proyecto. Estar en un equipo tan fuerte y con tanta experiencia en MotoGP pienso que es una garantía para hacer un gran trabajo el próximo año. La unión de Reale Avintia, Stylobike, KTM, Zelos será una gran combinación y espero poder estar luchando arriba en el campeonato”.

                “Con Valeriano Rodríguez y Stylobike se nos presentó una gran oportunidad para regresar a Moto3 y por eso hemos alcanzado un acuerdo para sacar adelante este proyecto. Después de firmar con Xavi Siméon para nuestro equipo en MotoGP y tras varias conversaciones con Freddy Tacheny, hemos decidido apostar y trabajar en conjunto con Zelos para ayudar a crecer al motociclismo belga. Livio Loi ya lleva varios años en el Campeonato del Mundo de Moto3 y estoy seguro de que la próxima temporada será la de su confirmación. Barry Baltus tiene un gran futuro, es muy joven y en nuestra Academy en el FIM CEV podrá aprender y formarse como piloto.”

                “Como bien dice Raúl Romero, Team Stylobike iniciará una nueva etapa para la temporada 2018 junto al gran equipo es el Reale Avintia Racing. Uniendo fuerzas y experiencia llevaremos a cabo este proyecto con el piloto Livio Loi en la categoría de Moto3. Personalmente pienso que es un proyecto que se afronta con mucha ilusión y convencido que con esta unión podremos estar luchando en las mejores posiciones de la categoría.”

                “Estoy muy contento de formar parte del Reale Avintia Racing porque es un equipo muy profesional. Ya habíamos firmado con Xavier Siméon en MotoGP y creo que la colaboración entre Reale Avintia y Zelos puedeser muy fructífera. Livio ha demostrado en la última parte del año que tiene mucho potencial y estoy seguro de que con KTM y el equipo Reale Avintia Racing Stylobike tendrá una gran oportunidad de estar delante en el campeonato la próxima temporada.”

                  14/11/17  MotoGP Test València Ricardo Tormo

                  Avui ha començat la temporada 2018 per a l’equip Reale Avintia Racing al Circuit Ricardo Tormo amb els seus nous pilots, Tito Rabat i Xavi Siméon. El debut ha estat molt diferent per a tots dos pilots, ja que per al campió del món de Moto2 de 2014, només ha estat el canvi de marca, mentre que per Siméon tot era nou.

                  Tito Rabat ha completat un total de 70 voltes i, tot i haver patit una petita caiguda pel dematí, les seves sensacions amb la Ducati Desmosedici GP17 han estat molt positives. El espanyol ha acabat el primer dia ’12 +1 ‘a 1.4 segons del més ràpid, però en cap moment ha atacat fort per buscar un temps. Demà Rabat ha previst provar els diferents carenats disponibles i millorar la posada a punt per millorar el gir de la moto en els revolts més lentes.

                  Per al seu company Xavi Siméon tot ha estat nou avui, la moto, els braços, els pneumàtics, l’equip … El pilot belga ha acabat el dia amb un gran somriure i, tot i que no ha pogut donar moltes voltes al sentir molèsties en la seva espatlla, ha pogut descobrir la seva Ducati Desmosedici GP16. Li han impressionats els frens de carboni i la velocitat, però el que realment li ha deixat gelat, és l’increïble l’adherència dels pneumàtics Michelin.

                  “He tingut sensacions molt positives en el meu primer dia amb la Ducati i amb l’equip. La veritat és que m ́he trobat bé des del principi amb l’equip i hem connectat molt bé, però sobretot la moto m’ha encantat. Estic satisfet perquè he rodat tot el dia sol i he aconseguir una bona volta, però el millor de tot és que he pogut mantenir un ritme constant. Avui, gairebé no hem utilitzat pneumàtics i m ́he dedicar a fer voltes per agafar sensacions i conèixer millor la moto. M ́ha impressionat la potència de la Ducati, però també la forma tan suau en què la entrega. Demà m’agradaria continuar evolucionant poc a poc i si aconsegueixo baixar a 1’30, seria perfecte”.

                  “El primer dia ha estat increïble, estic molt content i emocionat per haver debutat a MotoGP. L’equip m’ha donat molta confiança i des d’ahir m ́he han estat explicant cada detall de la moto. Ens hem pres les coses amb molta tranquil·litat. Avui he descobert els frens de carboni i ha estat quelcom increïble, però també hem treballat molt amb l’electrònica i, en general, ha estat un gran dia. No hem donat moltes voltes perquè em fa mal l’espatlla més del que pensava, però res, ara cal descansar per demà tornar amb més força. Espero seguir gaudint i progressar. El meu equip tècnic és increïble i m’he están ajudant moltíssim. La potència de la moto és impressionant, però el més increïble és l’adherència dels Michelin, sobretot el davanter. Crec que em costarà molt trobar on està el límit”.

                    L’última carrera de l’any sempre és especial per a tots, però aquest Gran Premi de València ho ha estat, més encara, per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing. Tant per Héctor Barberá, com Loris Baz, el cap de setmana ha suposat el punt i a part en l’equip espanyol i això s’ha vist reflectit en la intensa jornada de diumenge.

                    Barberà, corrent a casa, esperava tenir un bon resultat de carrera per acomiadar l’equip, però almenys ha sortit amb un punt després de creuar la meta 15è just per davant del seu company a Reale Avintia, Loris Baz. El francès que ha passat bona part de la carrera en els punts, ha gaudit de la baralla amb Barberá en les últimes voltes, i encara que no ha pogut batre’l, s’ho ha passat d’allò més bé.

                    Tots a l’equip Reale Avintia Racing desitgem el millor en el futur per Hèctor i Loris, dos grans pilots, però sobretot dos grans persones. Us estarem animant a Moto2 i Superbike!

                    “En aquesta última cursa la tònica ha estat la mateixa que la de tota la temporada i encara que el resultat no ha estat bo, córrer davant de l’afició a València és quelcom impressionant. Trobaré a faltar a l’equip, però no m’ha sabut com un comiat o la fi d’alguna cosa, sinó com un canvi d’etapa. Vull donar les gràcies a l’equip: sobretot a Raúl (Romero), Bocha (Escobar) i la resta de components, que han aconseguit que en aquests cinc anys aconseguíssim grans coses. També he de donar les gràcies a tots els patrocinadors, però especialment a Avintia, perquè sempre han estat aquí recolzant-nos. Aquest any no ha estat el que desitjàvem i ha estat molt dur per a tots. Ara els nostres camins se separen però segur que ens retrobarem en el futur. ”

                    “Ha estat una cursa una mica complicada, però ha estat així per a totes les Ducati en general. He lluitat fins al final amb Héctor, com ha passat en gairebé tota la temporada i m’ha encantat, perquè aquest ha estat una mica l’esperit que hi havia a l’equip. Ha estat una cursa divertida, em va costar passar a Van Der Mark, però al final i després de tocar-nos diverses vegades, ho he aconseguit. M’he escapat i després he estat barallant amb Héctor unes quantes voltes. M’ha passat, li he tornat a passar una altra vegada en l’últim revolt, però accelerant m’ha guanyat. Li he deixat guanyar perquè corria a casa … Ara seriosament, és una mica trist perquè ens anem els dos pilots de l’equip, però sabem que l’any que tindrem opcions d’estar lluitant pel podi i això ens va a motivar bastant.”

                      El sol ha tornat a brillar avui al Circuit Ricardo Tormo i els pilots de MotoGP han gaudit d’unes condicions excel·lents en els últims entrenaments lliures i cronometrats de la temporada. Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá i Loris Baz, no han comptat amb la confiança necessària per fer una volta ràpida a la Q1 i demà sortiran 20o i 23o, respectivament.
                      La cursa de demà serà l’última de l’any i també l’última per a Barberá i Baz amb el Reale Avintia Racing. Per això tots dos pilots han treballat durant tot el dia a

                      millorar el ritme de carrera per intentar remuntar i tancar la seva etapa en MotoGP i amb l’equip de la millor manera possible. El valencià és molt optimista i ja en el passat li hem vist protagonizar grans remuntades, mentre que Baz té com a objectiu escalar posicions durant la cursa per sumar algun punt.


                      “No ha estat la millor classificació de l’any, però almenys som la primera Desmosedici GP16, estem davant de Bautista i Redding. Avui hem rodat com en els tests d’hivern, per la qual cosa no hem avançat res aquest any. No estic còmode amb la moto, però em consola saber que he donat tot de mi per millorar. Per a la carrera de demà tinc confiança, perquè ja sabia que amb aquesta moto no podria fer una volta ràpida, però el ritme de cursa no és dolent i podem fer un bon resultat “.


                      “Avui ha estat un dia igual de complicat que ahir; ja vam dir que aquí teníem problemes. Hem provat moltes coses, però amb aquests canvis, seguim estant en els mateixos temps. No hem aconseguit fer el pas endavant que pensàvem. L’única cosa important és que s’ha millorat una mica el ritme de carrera, però no sé si prou com per estar demà en els punts. Ja ho veurem.”