MotoGP Test Tailandia – Chang International Circuit

    El segon dia de test al Chang International Circuit ha estat molt intens per als pilots de MotoGP, amb temperatures que han fregat els 50 graus a l’asfalt i 37 en l’aire. Però això no ha dificultat al pilot de Reale Avintia Racing, Tito Rabat, completar 69 voltes sobre la seva Ducati Desmosedici GP17 per acabar el dia dotzè i a només mig segon d’entrar al ‘top 5’. Però el més positiu per Rabat és que els problemes de confiança en el tren davanter que el perseguien des del passat test a Malàisia han desaparegut per complet i ara pot prémer fort fins amb el compost més dur de Michelin.

    El seu company Xavi Simeon ha començat molt bé el dia, baixant de immediats seu millor temps del primer dia, però després no ha aconseguit avançar amb la posada a punt de la moto i ha acabat una mica contrariat. Però el belga no entra en pànic, perquè com ell mateix diu, els tests són per a provar i, si escau, després de moltes temporades a Moto2, també per aprendre tot sobre MotoGP, una categoria més exigent en tots els aspectes.

    Tot i ser només un test, els aficionats tailandesos s’han presentat en massa a Buriram omplint les grades de la tribuna principal i, per demà diumenge s’esperen més de 30.000 espectadors.

    “Estic molt content perquè ha estat un dia en què hem pogut treballar molt sobre la moto, però sobretot perquè hem guanyat molta confiança amb tren davanter. Era l’únic punt negatiu, perquè sempre que estrenyia una mica més em queia i em estava fent perdre confiança. Però avui no hem caigut, és més, fins i tot hem provat per primera vegada la dura davant i ens ha anat bé. Al final he muntat pneumàtics nous i hem pogut fer un bon temps, però sobretot hem estat ràpids i consistents amb gomes velles. Aquesta nit cal descansar bé per començar a fons demà “.

    “Ha estat un dia estrany. Al matí hem començat bé i a la primera sortida hem rodat més ràpid que ahir amb força facilitat, per tant les expectatives eren bastant bones. Després he patit una petita caiguda entrant a meta, però això no m’ha fet perdre confiança perquè anava parat. Després no hem aconseguit millorar i penso que ens hem perdut una mica amb la posada a punt. M’he quedat una mica bloquejat en els mateixos temps i no he pogut baixar a 1’31. Però així són els test, no sempre encertes amb la direcció a seguir amb la moto i segur que això ens serveix per aprendre. Ja vaig dir ahir que la pista sembla fàcil i avui ho hem pogut comprovar “.

      MotoGP Test Tailandia – Chang International Circuit

      Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Tito Rabat i Xavier Simeon, han tingut la seva primera de contacte amb el Chang International Circuit , el nou traçat tailandès que s’ha incorporat al calendari de MotoGP per a la temporada 2018. El traçat sobre el paper sembla fàcil , amb poques corbes i moltes rectes, però tant Rabat com Simeon han coincidit que és molt més tècnic del que sembla a primera vista.

      Tito Rabat ha començat força bé, però a meitat del matí ha patit una caiguda al perdre la roda davantera entrant al revolt set, una caiguda molt semblant a les dues que ja va patir fa un parell de setmanes a Malàisia. Després de reparar la moto ha tornat a pista i, després de variar la posada a punt per tenir millors sensacions amb la roda davantera, s’ha concentrat en buscar el seu propi ritme amb molt bons resultats.

      El seu company al Reale Avintia, Xavi Simeon, ha continuat amb el seu procés d’aprenentatge i s’ha trobat bastant còmode al circuit de 4.554 metres. El pilot belga de 28 anys també s’ha anat a terra al revolt deu i això li ha privat de rodar tot el que li hauria agradat. Però la part positiva és que després de tornar a pista ràpidament ha tornat a igualar els seus millors temps del matí.

      “M’ha agradat molt el circuit i és molt divertit. Té diverses parts que m’han recordat a Qatar, altres a Texas … compta amb diverses rectes bastant llargues i l’asfalt és bo, tot i que al principi estava una mica brut. Però la primera impressió ha estat molt bona. L’únic negatiu és que he caigut i com a Malàisia no sabem per què. Sembla ser que estem trobant el camí perquè és important saber el nostre límit per acabar les carreres. Ens hem centrat en millorar el feeling davanter i amb diversos canvis en la posada a punt m’he trobat millor. L’equip ha treballat molt bé i està tot molt ajustat, però hem de millorar, perquè sempre acabem a set dècimes hi ha veure si aconseguim deixar-lo en mig segon “.

      “El primer dia aquí a Tailàndia ha anat molt bé fins que he caigut al revolt 10 després de perdre la roda davantera. La caiguda ha estat una mica rara, per una petita errada, però després hem perdut molt temps perquè la moto ha quedat bastant tocada. Al final he sortit una altra vegada, he pogut donar cinc voltes per intentar millorar els meus temps i, encara que no ho he aconseguit, sí que he pogut igualar-lo. Crec que ha estat positiu, demà tornarem a sortir amb les mateixes sensacions que hem acabat avui i intentarem millorar més.”

        IRTA Moto3 Test – Circuito de Jerez

        El pilot de l’equip Reale Avintia Academy, Livio Loi, ha completat amb èxit altres tres dies de entrenaments de pretemporada al circuit de Jerez. L’equip ha treballat molt amb els tècnics de KTM per adaptar els reglatges de la moto a les necessitats de Loi i durant els tres dies ha pogut provar moltes coses a la moto.

        Encara que la seva posició final en la classificació no ho reflecteix, el ritme de carrera ha estat molt bo i només el segon dia Livio va sortir a buscar una volta ràpida. Durant les tres jornades ha treballat amb pneumàtics de carrera per guanyar ritme i confiança i, en general, ha estat un assaig molt productiu en el qual l’equip ha pogut treure moltes conclusions per millorar encara més quan tornin a Jerez a primers de març

        “Hem finalitzat els tres dies de prova a Jerez i penso que podem estar contents amb les passes endavant que hem realitzat en aquests entrenaments, hem pogut provar moltes coses diferents a la moto i hem fet bons temps, però sobretot molt constants. En general em veig satisfet, encara hem de trobar una mica més d’adherència en el darrere del tren, perquè és on més estem patint, però una vegada que ho solucionem, crec que podem ser molt forts i està al davant. No estem molt lluny dels primers i hem fet un gran treball. Ja estic desitjant tornar a Jerez per a la darrer test de la pretemporada “.

          Moto3 IRTA Test Valencia – Circuit Ricardo Tormo

          Els equips de Moto3 i Moto2 han començat la pretemporada al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana. També ha estat l’estrena de Livi Loi i l’equip Reale Avintia Academy en la categoria de Moto3 amb KTM. Dels tres dies d’entrenaments previstos, Loi només ha rodat els dos últims a causa de les condicions climatològiques. Amb fred i la pista delicada el pilot belga ha treballat amb el seu nou equip per adaptar-se a la KTM RC250R després de tres temporades competint al Mundial de Moto3 amb una altra mecànica.

          Els temps han estat molt estrets amb 16 pilots en un segon amb Loi marcant el seu millor registre en la penúltima tanda cronometrada al circuit Ricardo Tormo i acabant el primer test oficial de la temporada a 0.9s del més ràpid.
L’equip Reale Avintia Academy ja s ́ha possat camí a Jerez on dilluns que ve començarà un altre test de tres dies a la pista andalus.

          “Hemos tenido mala suerte con el tiempo y no hemos podido rodar todo lo que nos hubiera gustado, pero en estos tres días me he encontrado muy bien. He tenido buenas sensaciones con la moto desde el primer momento. Hemos hecho todo el trabajo que hemos podido en estos días y estoy muy contento con el equipo y con la moto. Me estoy adaptando a cosas como el freno trasero que es muy necesario en esta moto, pero en general ha sido un buen primer test y hemos rodado rápido con la moto y con buen ritmo. Lo mejor es que el límite de la moto está muy lejos, por lo que tenemos mucho margen de mejora. Ahora ya estoy deseando volver a subirme a la moto y trabajar con mi equipo en Jerez la próxima semana”.