Reale Avintia Academy s’estrena amb magnificència a Estoril, aconseguint la pole en la Europen Talent Cup de la mà del Belga Barry Baltus; amb un crono de 1’52.401. Barry, que des de l’arrencada de cap de setmana a la cita d’Estoril, s’ha sentit còmode amb la moto, demà té moltes opcions d’endur alguna victòria.

    També l’equip ha viscut la cara de la mala sort amb les caigudes d’Andreas Pérez i Adrián Hortes. Andreas es va lesionar en els entrenaments de divendres amb un trencament de la clavícula esquerra. Per la seva banda, Adrián Huertas, que estava destacant en els cronos de l’European Talent Cup, s’ha trencat el cúbit i ràdio. Tots dos lamenten no poder continuar a la cita d’Estoril però esperen estar al 100% en la següent prova, que serà a València els propers 28 i 29 d’abril.

    En Moto3 el millor classificat ha estat el valencià Vicente Pérez, que amb un desè lloc a la graella de sortida, sap que demà podrà aconseguir un gran resultat en carrera.
    Andrea Cavaliere sortirà demà des de l’onzena línia en la graella de sortida (P32), després d’aconseguir un temps de 1’50.687. L’italià no ha aconseguit optar pels llocs que esperava, però demà lluitarà per recuperar i fer un bon resultat.

    En l’European Talent Cup també ha fet un treball excepcional Carlos Tatay, que amb un temps molt bo (1’52.611) demà arrencarà tercer en carrera. El pilot està molt fort i el diumenge donarà espectacle a tots.

    L’alemany Nicolas Czyba ha necessitat un pas més en els cronos d’avui. Amb un temps de 1’56.447, el pilot s’ha hagut de conformar amb la P30. Iker García, també ha necessitat estar més centrat i còmode; el pilot s’ha classificat en la P43, amb un temps de 1’57.378.

    “Estic molt feliç d’estar a la pole perquè ja en la primera cursa de l’European Talent Cup aconseguir estar al cap és una gran fita. Gràcies a tots perquè la moto està perfecta. Confio molt en fer una bona cursa demà. Vull agrair també a Zeros perquè gràcies al seu treball, jo puc ser aquí.”

    “Ha estat un dia força productiu per a nosaltres, hem començat amb bon ritme des de l’inici. El primer crono ha estat força complicat, tot i que anàvem amb pneumàtics de pluja, però estava molt mullada la pista; havien molts pegats. En els segons les condicions eren gairebé perfectes; hem tirat fort amb la goma nova i classificar-nos en primera línia de graella (3r) està molt bé per ser l’arrencada de campionat.”

    “Ha estat bé l’entrenament d’avui perquè hem tingut ritme, però ens ha faltat la volta ràpida. Demà segur que tindrem una carrera molt lluitada i podrem optar per la victòria. Al meu entendre, tenim un dels ritmes més forts de la graella.”

     

      Reale Avintia Academy i els seus pilots es troben preparats per començar

      a Estoril, una nova temporada del FIM CEV plena de grans expectatives. L’equip s’ha vist reforçat aquest 2018, després dels significatius resultats que es van obtenir durant el passat any.

      En aquesta temporada es continua amb la participació en Moto3, renovant a Vicente Pérez. A més, competirà en la categoria Andreas Pérez, que el 2017 va disputar l’European Talent Cup. També forma part l’italià Andrea Cavalieri, que és un dels nous fitxatges de l’acadèmia, al costat del belga Barry Baltus.

      D’altra banda, es compta amb la permanència en l’European Talent Cup d’Iker García i amb les incorporacions d’Adrián Huertas, Carlos Tatay i l’alemany Nicolas Czyba.

      L’equip es presenta amb un total de vuit pilots de talent, que sota els colors de Reale Avintia Academy, lluitaran al traçat portuguès per triomfar a la primera cita del FIM CEV.

      “Les expectatives per al cap de setmana són molt positives, ja que és l’inici de la temporada i els pilots arriben molt preparats. Hem fet una bona pretemporada amb bastants quilòmetres i s’ha fet molta feina amb el set up de les motos. Crec que hem fet un pas de nivell amb els nostres pilots. En Moto3 seguim amb Vicente Pérez, amb aspiracions guanyar. Tenim a Andreas Pérez, un pilot molt jove que l’any passat ho va fer fenomenal a l’European Talent Cup. Andrea Cavaliere és un pilot que ha crescut molt durant l’any. Per edat Barry Baltus encara no pot competir en Moto3 i en l’European Talent Cup serà competitiu; igual passa amb Carlos Tatay i Adrián Huertas, que estan preparats per lluitar per la victòria. Esperem que Iker García d’un pas endavant aquest any. I l’alemany Nicolas Czyba que amb la seva curta edat ve a aprendre molt. ”

      “Aquesta arrencada de temporada ho afronto amb molta positivitat, ja que el 2017 vam fer un bon any pel que aquest any aspirem a guanyar el títol. Aquest cap de setmana hem de començar forts, per marcar la diferència. Cal estar atents perquè el resta de pilots estan molt forts i hem d’estar al 100% en cada carrera. ”

      “Estic molt il·lusionat en aquest inici de temporada amb el canvi a la categoria de Moto3. Sé que aquest any podem fer bones carreres i poder optar al títol. Ara cal treballar molt i mantenir-se en un bon nivell, ja que els meus rivals són molt competitius. ”

      “Jo crec que aquesta arrencada de campionat pot anar molt bé perquè em sento ràpid i fort. Aquest any puc lluitar per les primeres deu posicions. El nivell dels pilots és molt alt, però crec que tot i així, podem fer un gran treball ”


      “Tinc moltes ganes de començar i crec que podem fer un bon any i lluitar pel campionat. Els meus objectius per a aquest 2018 són estar el més davant possible i lluitar pel títol. Als meus rivals els veig bastant forts, però podem ser-hi ”

      “Afronto aquest inici de temporada amb moltíssimes ganes, ja que és una categoria i un equip nou per a mi; haurem de treballar dur per estar davant. El meu objectiu és ser constant durant totes les curses i lluitar pel campionat. Sabem que serà difícil però lluitarem fins al final! ”

      “Tinc moltes ganes aquest any i espero aconseguir guanyar carreres … i si és el campionat, millor. Els altres pilots estan molt forts i cal esforçar el doble. ”

        MotoGP GP de Qatar – Losail International Circuit

        El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Tito Rabat, ha començat la temporada amb un sòlid onzè lloc en la primera cursa del Campionat del Món de MotoGP

        2018 disputada aquesta nit a Qatar. La sortida no ha anat molt bé, l’ex campió del món de Moto2 ha perdut diversos llocs i ha creuat la meta 21è a la primera volta. Però Rabat ha seguit concentrat i amb un ritme de carrera molt constant ha anat superant als seus rivals per acabar a només mig segon del Top 10.

        El seu company d’equip Xavier Simeon ha acabat 21è en el seu debut en la categoria reina, però ha complert el primer objectiu que era acabar la cursa i acumular una valuosa experiència per a les pròximes cites. El seu ritme ha anat millorant en cada volta i marcant la més ràpida gairebé al final.

        Ara el pàdoc volarà fins a Argentina, per disputar la segona cita de la temporada en només tres setmanes.

        “Estic molt content de com hem començat la temporada. Hem fet un cap de setmana molt complet i hem tingut una mica de tot, bons moments, altres no tant, però hem pogut mantenir la calma i he treballat molt unit amb el meu equip. En la sortida he tingut algun problema que hem de revisar i he sortit molt malament, però després poc a poc he anat fent el meu ritme i avançant a gent. Sorprenentment quan he acabat la carrera estava a només 15 segons del primer i això és un rècord per a mi en MotoGP. Estic molt, molt content amb la Ducati, és la moto que millor s’adapta al meu estil i l’equip ha estat perfecte”.

        “Era difícil fixar-se un objectiu de resultats perquè sortint l’últim no es pot determinar. No hi havia fet un simulacre complet en tota la pretemporada i aquesta ha estat la meva primera cursa. Però estic satisfet, he anat millorant en cada volta i he fet la meva volta ràpida en la 19, el que per a mi és molt positiu. El nivell d’aquest any és molt alt, l’any passat amb aquests temps podia haver entrat en els punts. Avui he agafat experiència i he anat fins al final, amb temps bastant decents. Seguirem treballant per fer-ho millor a l’Argentina”.

          Tot estava en marxa per a la primera Carrera de l’any després de la qualififying i d’decent 1 warm- up.

          Livio Loi i l’equip del Reale Avintia Academy team estaven preparats per lluitar pels punts, però l’inici no va ser bo i Livio va tenir diversos problemes tècnics que el van forçar a retirar-se en la segona mitat de carrera.
          Això no era el que l’equip tenia en ment, però així són les carreres. Ara és moment per pensar a Argentina, un bon circuit per Livio que va fer podi fa dos anys allà. L’equip revisarà les dades per trobar per què el shifter no estava funcionant correctament i intentarà recuperar els primers punts en el següent Gran Premi del Món de Moto3.

          “Abans de la cursa sabíem que anava a ser complicada, perquè al matí vam provar diverses coses; encara que millorem alguna cosa, la moto no anava perfecta. Era impossible arribar al grup de cap però vaig voler acabar la carrera. Després va començar el problema amb el shifter i he decidit retirar-me. Hem de veure què ha passat i ara cal centrar-se en Argentina, un circuit que realment m’encanta.”

            MotoGP GP de Qatar – Losail International Circuit

            El vent i la sorra han estat protagonistes en el segon dia d’entrenaments del Gran Premi de Qatar. Durant el FP3 ha estat molt complicat millorar per als pilots del Reale Avintia Racing. Però ni Tito Rabat, ni Xavier Simeon han tirat la tovallola i han seguit treballant dur per arribar preparats a la primera cursa de la temporada.

            L’ex campió del món de Moto2 confia en el seu ritme de carrera per poder estar lluitant per les deu primeres places en el primer Gran Premi de l’any. Té clara la posada a punt, els pneumàtics i està desitjant debutar amb el Reale Avintia Racing i la seva Ducati GP17.

            Per al ‘rookie’ Simeon el dia ha anat millor. Ha acabat una altra vegada enrere, però molt a prop dels seus rivals i té ritme per poder lluitar per recuperar posicions en la cursa a 22 voltes de demà, la seva primera en la categoria reina.

            “Avui ha estat un dia una mica difícil per a nosaltres, però ens ha fet treure bones conclusions per a la carrera de demà. Amb la caiguda en el FP3 he perdut una mica la concentració, però després hem aconseguit treballar bé. En els cronometrats ens ha faltat retallar alguna dècima i així hauriem pogut estar en una posició correcta, però hem donat amb una bona posada a punt per a la moto i ara toca estar centrats per demà. La clau de la cursa serà fer una bona sortida per a poder optar a lluitar per acabar entre els deu primers”.

            “La qualificació ha anat molt millor que ahir. Les sensacions han millorat amb els canvis que s’han fet avui. Però estic una mica frustrat perquè m’esperava rodar més ràpid que en el test i al final no ho he aconseguit. En condicions reals del cap de setmana, amb molt poques voltes, cal tenir un ritme més ràpid i no cal perdre el temps. He de treballar molt per estar llest per fer un bon temps en el moment just i treure el millor del que tenim. De tota manera, amb pneumàtics usats, he fet un ritme en el FP4 bastant bo i crec que amb això podré fer una bona carrera demà”.

              Les condicions que s’han donat avui al traçat de Losail no han estat les més adequades per LivioLoi i Reale Avintia Academy, que s’han hagut de conformar amb una sisena línia en graella per a la cursa primera cursa de la temporada 2018.

              El pilot belga tenia com a objectiu donar un pas més en la sessió d’entrenaments de classificació, i així poder situar-se entre els deu primers. Però el vent i les males condicions de la pista han impedit a Livio sentir-se còmode amb la seva KTM i avançar en la recerca de la posada a punt més adequada.

              Totes les expectatives de l’equip estan centrades en el warm-up, on esperen poder trobar alguna cosa que els permeti fer un pas endavant i començar la temporada amb una bona carrera.

              “El final de la sessió classificatòria no ha estat fàcil i tampoc les condicions de la pista eren les òptimes; el temps que he marcat al final de la sessió no ha estat el que s’esperava. Demà podem fer una millora en la posada a punt de la moto durant el warm-up i, serà important aconseguir-ho. En carrera normalment

              hi ha un grup gran, així que espero fer un pas per sentir-me més còmode amb la moto i intentar estar al top ten,”

                MotoGP GP de Qatar – Losail International Circuit

                El Campionat del Món de MotoGP 2018 ha començat avui al Circuit Internacional de Losail amb els primers entrenaments lliures de la temporada. El pilot espanyol de l’equip Reale Avintia Racing, Tito Rabat, ha començat molt fort. En la primera sessió de 45 minuts ha aconseguit entrar en el Top 10, però en el FP2, tot i millorar la seva millor volta en més de set dècimes de segon,

                només li han faltat unes dècimes per poder passar el tall. Demà confia a poder donar un altre pas en el FP3 i passar directe a la Q2.
El seu company Xavier Simeon ha patit una mica per trobar el ritme en només dues sessions lliures, però el belga té clar que és el seu primer cap de setmana en MotoGP i no està preocupat. Encara té molt per aprendre i avui ha tingut una nova lliçó.

                “M’he trobat molt bé i immediatament hem rodat més ràpid i amb bones sensacions. Hem fet diversos canvis en la posada a punt de la moto que m’han agradat molt i crec que per ser el primer dia no podem demanar més. Ens han faltat unes dècimes per passar a la Q2, però demà tindrem una altra oportunitat i apretarem al màxim per aconseguir-ho. però la veritat és que estem fent una bona feina i confio en poder aconseguir-ho, l’equip m’està ajudant molt i tinc un gran ‘feeling’ amb la moto”.

                “Avui no he aconseguit trobar les mateixes sensacions que en el test, però no és una cosa que em preocupi i sabem el que hem de fer a partir d’ara. Ha estat el primer dia en condicions reals i es veu que amb només dues sessions de 45 minuts cal agafar ritme molt més ràpid i això és el que més m’ha costat avui. Hem de treballar per poder millorar la frenada i el punt en què cal tirar la moto, però sobretot m’he de concentrar en sortir i rodar ràpid des del principi per ser més competitiu. Això és el que intentarem demà”.

                  Reale Avintia Academy i Livio Loi han començat amb bon peu el Gran Premi de Qatar de Moto3, situant-se amb un temps de 2’07.329, a la tretzena posició de la classificació combinada de divendres.

                  El pilot belga s’ha centrat durant la primera jornada d’entrenaments lliures, en mirar els punts importants per poder evolucionar amb la seva KTM.
                  Livio es troba bastant satisfet amb el treball realitzat en el primer dia de Losail i confia en demà, per donar últim encaixada i sortir el diumenge dins de les deu primeres posicions en graella.

                  “El dia ha anat bé. Hem donat moltes voltes amb pneumàtics usats per veure en què podem millorar, perquè hem estat esforçant-nos en aquests punts. Hem estat intentant trobar la millor adherència amb pneumàtics usats. Al final he pogut fer un bon temps, però hem d’esperar als últims lliures de demà per fer un pas més. Després a la Qualifying cal empènyer prou per poder estar dins de les tres primeres línies de graella; això és un punt important per a la carrera.”

                    Presentació – Reale Seguros (Madrid)

                    L’equip Reale Avintia Racing amb els seus pilots de MotoGP al capdavant, Tito Rabat i Xavier Simeon, ha presentat avui a la seu de Reale Seguros a Madrid el seu ambiciós projecte esportiu per a la temporada 2018. Un projecte que comença amb l’European Talent Cup, passant pel World Junior Cup FIM CEV de Moto3 i Moto2 i culmina en MotoGP, Reale Avintia Racing estarà present en totes les categories, de la base al cim, del motociclisme de velocitat.

                    La presentadora Ainhoa Arbizu ha estat l’encarregada de conduir l’acte que, també ha comptat amb la presència de la resta de pilots de l’equip. Al costat de Tito Rabat i Xavi Simeon, han pujat a l’escenari, el belga Livio Loi, que competirà en el Campionat del Món de Moto3 amb KTM, els nois del FIM CEV amb Vicente Pérez, Andreas Pérez i l’italià Andrea Cavaliere, a més dels petits de l’European Talent Cup amb Carlos Tatay, Adrían Huertas i Iker García Abella. No ha pogut assistir Barry Baltus en no poder saltar-se el col·legi i tampoc Xavi Cardelus, qui defensarà els colors de l’equip en el FIM CEV de Moto2 i participarà en diverses proves del Mundial de Moto2 aquesta temporada. No podia falta el propietari de l’escuderia Raúl Romero, així com els consellers delegats de Reale Seguros i el Grup Avintia, Ignacio Mariscal i Antonio Martín, que han acompanyat els pilots per desvetllar la nova decoració de les motos, les autèntiques protagonistes d’aquesta presentació.

                    “La presentació ha anat bé i la nova decoració de la moto és una passada. Ja estem preparats per començar el Mundial a Qatar la setmana que ve i no veig l’hora de començar els primers entrenaments lliures. En aquest equip em trobo a casa i des del primer moment m’ha agradat molt la meva Ducati GP17. Ara només toca esperar que s’apagui el semàfor vermell a Qatar”.

                    “La pretemporada ha anat molt bé i he pogut aprendre moltes coses de MotoGP gràcies a l’equip. La nova moto és molt bonica i la presentació de l’equip ha estat a l’altura del projecte. En uns dies ja estarem a Qatar sota els focus i llavors començarà el bo. L’important és que estem preparats per començar i donar molt gas”.

                    “Estic molt content per com ha anat la pretemporada. El temps no ens ha acompanyat tot el que ens hauria agradat, però crec que arribem preparats a Qatar. L’equip és molt professional i jo m’he adaptat bastant ràpid a la KTM. En uns dies veurem realment on som i fins on podem arribar”.

                      IRTA Moto3 Test – Circuito de Jerez

                      El pilot de l’equip Reale Avintia Academy, Livi Loi, ha completat tres dies de test al circuit de Jerez com preparatiu per a la primera carrera de l’any que tindrà lloc el proper diumenge 18 de març a Qatar.

                      El temps no ha acompanyat a Jerez de la Frontera i els pilots de Moto2 i Moto3 no han pogut estar en pista tot el que els hauria agradat. Així i Livi Loi ha aprofitat bé el temps en sec per i també en mullat. El pilot belga ha acabat en el Top 10 en la combinada de temps dels tres dies, però més que la posició, el més positiu dels entrenaments han estat les bones sensacions amb la moto i amb l’equip.

                      Abans de viatjar a Qatar per a la primera carrera de l’any, Livi passarà demà per Madrid per a la presentació dels projectes de Reale Avintia en el Campionat del Món de MotoGP, Moto3, FIM CEV Moto3 / Moto2 i European Talent Cup.

                      “Estic content perquè ha estat un test molt positiu tant en sec com en mullat. Llàstima que el temps no ens ha permès treballar més, però hem aprofitat el temps al màxim en sec provant moltes coses diferents i hem trobat coses importants amb la direcció que hem de preses amb la posada a punt de la moto. Ha estat un test molt important per aquest motiu i crec que els temps, donades les condicions de la pista, han estat força bons. Estem preparats per començar a Qatar i tots en l’equip tenim moltes ganes que arrenqui el campionat ”.