Reale Avintia Racing MotoGP

    Después de sufrir una fuerte caída durante los entrenamientos de MotoGP llevados a cabo ayer en el Circuit de Barcelona-Catalunya, el piloto del equipo Reale Avintia Racing, Tito Rabat, ha recibido el alta médica esta mañana en el Hospital Universitari Quiron Dexeus de Barcelona, donde el Dr. Ángel Charte (MotoGP Medical Director), el Dr. Xavier Mir (MotoGP Traumatologist), y el Dr. Jordi Robert (Medicina Interna) han ‘mimado’ a Rabat desde que ingresó ayer a mediodía.

    Tras realizarle una ecografía, el Dr. Charte Mir ha visto que Rabat tiene una ruptura muscular de 3 cm de apertura. Junto al Dr. Mir han decidido que no es necesaria la cirugía y han procedido a la inmovilización del brazo izquierdo. Tito regresará a su casa en Valencia donde ya están fabricando una cédula especial para que pueda realizar sesiones de crioterapia y así acelerar la regeneración del tejido muscular en los próximos días.

    Rabat volverá a Barcelona el martes de la próxima semana para someterse de nuevo a una ecografía y los médicos valorarán su participación en el Gran Premio de Italia.

    El piloto tiene solo es objetivo en la mente, y es subirse a su Ducati en Mugello. La semana que viene tendremos la respuesta, pero en el equipo todos tenemos claro que Tito lo conseguirá.

    “Ya hemos salido del hospital y ha sido muy positivo todo, tanto los cuidados recibidos en el Circuit como aquí en la Dexeus, el Dr. Charte y el Dr. Mir, me han atendido súper bien. Ayer pensábamos que iba a ser muy difícil llegar a Mugello, porque tendrían que operar, pero esta mañana hemos hecho otras pruebas y vamos a pasar la semana con el brazo escayolado. El martes que viene haremos nuevas pruebas. Este año lo estamos haciendo muy bien, somos muy competitivos y vamos a intentar llegar lo mejor posible. Quiero dar las gracias por todas las muestras de apoyo y ánimo que he recibido desde el accidente”.

      Reale Avintia Racing– Test MotoGP – Circuit Barcelona-Catalunya

      El piloto del equipo Reale Avintia Racing, Tito Rabat, ha sufrido una fuerte caída esta mañana durante los test de MotoGP disputados hoy en el Circuit de Barcelona-Catalunya. El Campeón del Mundo de Moto2 en 2014, apenas había comenzado el trabajo y en su tercera salida a pista ha perdido el control de su Ducati en la última curva del trazado catalán cayendo con mucha violencia. La moto ha salido en llamas y el piloto enseguida a sentido un fuerte dolor en su brazo izquierdo.

      Tras un primer examen en la clínica del circuito, Tito Rabat ha sido trasladado en ambulancia al Hospital Universitari Quiron Dexeus donde se ha sometido a diversas pruebas llevadas a cabo por el equipo del Dr. Xavier Mir.

      Se le ha practicado una resonancia magnética y un TAC tridimensional en el codo izquierdo y se han diagnosticado las siguientes lesiones:

      Ruptura muscular grado 3 del flexor profundo de los dedos.

      Ruptura muscular grado 2 del flexor cubital de carpo.

      Contusión en el nervio cubital.

      Edema óseo en la epitróclea u olécrano.

      Mañana se le realizarán nuevas pruebas para decidir el tratamiento a seguir y el tiempo de recuperación.

      Rabat ya ha comunicado a miembros del equipo que quiere estar en Mugello dentro de nueve días. El Dr. Mir y su equipo decidirán si es algo factible.

        Reale Avintia Racing- GP de França – Circuit de Le Mans

        L’equip Reale Avintia Racing surt de França amb mal gust de boca. Fins avui diumenge tot havia anat molt bé per a Tito Rabat qui després de passar a la Q2

        ahir sortia onzè. El pilot espanyol ha sortit molt bé i en la primera volta estava desè per darrere de Pedrosa i Rins. Però Tito s’ha vist tan fort que ha volgut atacar als seus compatriotes a la segona volta i s’ha anat a terra. Rabat ha aixecat la seva moto i ha seguit en pista, però alguna cosa no anava bé i finalment ha pres el camí dels boxes.

        El seu company Xavier Simeon sí que ha acabat la carrera, però amb molt dolor en el seu avantbraç dret. Una llàstima perquè el belga es trobava còmode amb la moto i lluitant amb l’últim grup.
Aquesta setmana passarà per l’Hospital Universitari Quiron Dexeus per passar consulta amb el Dr. Xavier Mir, qui valorarà si cal intervenir.

        L’equip Reale Avintia Racing viatjarà directe a Barcelona per realitzar un test de Michelin dimarts al Circuit, el quin ha estat totalment reasfaltat i compta amb un nou traçat.

        “És una pena, perquè ha estat una carrera en què he patit moltíssim amb l’avantbraç dret i no he pogut pilotar bé la meva moto. Després de cinc o sis voltes anava patint i és una llàstima perquè després del warm up havíem fet un pas endavant, em trobava molt a gust amb la moto i durant les primeres voltes podia atacar i estar amb el grup. Però després amb el problema de l’avantbraç he anat contant cada volta fins a creuar la meta. Anem a buscar una solució per al que resta de temporada, perquè hem millorat amb la moto i hem de seguir aquesta línia.”

        “Aquesta vegada he sortit molt bé, he fet una gran primera volta, he recuperat una posició i em trobava molt còmode amb la moto. Anava tan bé que veia que podia amb Dani i amb Rins que estaven davant. En comptes de pensar que estava en una bona posició i quedava tota la carrera per davant, volia passar-los. En un revolt s’han anat llargs els dos, els volia passar i en la següent revolt he canviat la trajectòria, he frenat més del compte i he caigut. Vull demanar disculpes a l’equip perquè tenia una gran moto i l’oportunitat de fer una bona carrera, però l’he fastiguejat. Ara farem un test a Barcelona i a Mugello al màxim.”

          Reale Avintia Academy – GP de França – Circuit de Le Mans

          La mala sort ha estat la tònica general al Gran Premi de França de Moto3 i Livio Loi ha sofert la seva part.
          El pilot de la Bèlgica va ser a la dècimoctava posició i amb un ritme molt bo en carrera, va ser sancionat amb un “Ride Through” al considerar la Direcció de Carrera que Loi havia avançat en la sortida.

          Després de complir la sanció, Livio ha tingut algun inconvenient al reincorporar-se a la carrera i no ha pogut tornar a rodar al ritme que tenia al començament del Gran Premi de França.
          Loi i l’equip Reale Avintia Academy han tingut que conformar-se amb la 21a posició, però el que va passar a Le Mans serà un revulsiu per a la propera carrera, el Gran Premi d’Itàlia, que tindrà lloc dins de dos setmanes al circuit de Mugello .

          “Em vaig donar un” viatge a través “, però no sé si va fer una sortida incorrecta, el vaig veure després però jo no ho creec. No va sentir això, jo va sortir quan

          les llums es van apagar, però cal que ho acceptem. Antes de la penalització, crec que estava fent un bon començament de carrera. Aleshores tenia que anar una mica al límit perquè va sorgir algun problema quan es van treure les marxes. Sense tot això, estic segur que avui podria haver-hi agafat alguns punts, però no ha estat possible ser. Continuarem treballant per la següent a Mugello “.

            Reale Avintia Academy – FIM CEV França – Circuit de Le Mans

            Les expectatives per a la carrera del FIM CEV a Le Mans eren molt bones en el Reale Avintia Academy, després dels ritmes que tenien divendres els pilots de Moto3.
            Vicente Pérez ha començat la cursa des de la setena posició i aquest dematí ha liderat els temps durant el warm up, de manera que la confiança estava posada en ell per pujar al podi. El pilot valencià ha estat la major part de la carrera dins de les tres primeres posicions. Vicente ha tingut un ensurt, que gairebé li costa una caiguda i això li ha fet mantenir la calma i preferir assegurar-se els punts. Finalment ha creuat la línia de meta en la setena plaça i ha pogut puntuar.

            Barry Baltus, que en el warm up d’aquest dematí ha fet el tercer millor temps, ha tingut mala sort en la sortida de la cursa xocant amb un altre pilot i s’ha anat a terra i no ha pogut continuar.
            Andreas Pérez, que encara segueix ressentit de la seva lesió de clavícula, ha pogut evolucionar i agafar experiència en un circuit que era desconegut per a ell. Ha acabat la carrera a la P24.

            Andrea Cavaliere, a poc a poc va adaptant-se i evolucionant dins de l’equip, ha finalitzat un cap de setmana d’aprenentatge i ha acabat la carrera a la P34.

            TEAM MANAGER REALE AVINTIA ACADEMY

            “Els resultats no han estat els esperats. Ha estat una llàstima, ja que Vicente ha lluitat pel podi fins a la meitat de carrera arribant-se a col·locar en segona posició marcant volta ràpida, però després d’estar a punt de caure ha perdut la confiança i ha assegurat la setena posició, que li permet estar en sisena posició en la classificació general. Barry ha caigut a la sortida quan un pilot l’ha tocat, una llàstima perquè després de finalitzar en tercera posició en el warm up teníem confiança de fer un bon treball. Andreas, que torna després de dues lesions, ha aconseguit agafar experiència i ha estat capaç de finalitzar en el segon grup. Cavaliere segueix millorant cursa a cursa. “

              Reale Avintia Racing – GP de França – Circuit de Le Mans

              Tito Rabat ha aconseguit passar a la Q2 en el Gran Premi de França després de millorar els seus temps del primer dia al FP3 aquest dematí. Per la tarda ha demostrat un gran ritme de carrera en el FP4 i ha lluitat dur per millorar la seva ràpida tornada a la Q2. Finalment s’han classificat undécimo per a la graella d’entrada de demà , amb un cron d’1’32.049.

              Les coses han estat molt positives avui dissabte per a l’equip Reale Avintia Racing, en una jornada que Tito Rabat ha lluitat fins al final.

              Per la seva part Xavier Simeón, que cada dia se sent més còmode amb la Ducati, esperava treure més de la jornada d’avui. Encara així, Simeón confia en fer una bona carrera i poder brillar més que en les primeres carreres de la temporada.

              Sorprendentemente, la previsió per a demà és de sol i de bona temperatura a Le Mans.

              “Estem fent un bon cap de setmana i estic molt content, perquè estem de forma regular en les posicions de davant. Hem passat a la Q2, per primera vegada i per mèrit propi, sense seguir a ningú. En la Q2 sí que he anat darrere d’Andrea Dovizioso tot el temps. No he pogut millorar molt, però crec que si demà podem fer una sortida bona, la carrera també ho serà “.

              “Ha anat un mica millor que ahir i estem contents. En els cronos, quan estava millorant,ens han tret la bandera vermella quan venia fent la meva millor volta. Al menys avui hem aconseguit ser la primera Ducati 2016, que és una cosa positiva. I, La diferència amb el primer és més alta que a Jerez, que per a mi no és bo. Demà espero estar molt concentrat i regular a la carrera per a aprofitar l’experiència i fer-ho millor “.

                Reale Avintia Academy – GP de França – Circuit de Le Mans

                Tot i que en els classificatoris no s’han aconseguit els resultats esperats per Livio Loi i Reale Avintia Academy, el ritme és bo i la posada a punt de la moto és la correcta.
                El pilot belga sap que el camí és l’òptim, però en la jornada d’avui el dissabte no s’ha pogut donar amb una volta completa en temps més baixos i s’ha hagut de conformar amb un 1’43.087. Demà sortirà des de la septima línia en xarxa, però confia en fer una bona remontada i estar lluitant dins del grup de carrera. Livio Loi confia en fer una bona sortida i finalitzar en una posició que li dóna bons punts al Gran Premi de França.

                “Des del començament no ha anat bé perquè ha perdut molt temps en pista. No teníem clar que els pneumàtics eren els millors pel que no he trobat la conducció correcta. En la segona part, he donar amb els pneumàtics i estava en el grup fort. Si ho enllaço been cada sector i ho posso tot junt podré estar més endavant. Al final, tenim la velocitat, la conducció i necessitem un bon

                embalatge en una volta. Demà hem de treballar dur i fer més proves, però estic millor. “

                  Reale Avintia Academy – FIM CEV França – Circuit de Le Mans

                  Vicente Pérez sortirà demà des de la posició vuitena en la tercera cita del FIM CEV, del traçat francès de Le Mans. El pilot valencià ha aconseguit en la

                  combinada d’avui divendres, un temps de 1’43.780 que l’ha situat en la tercera línia de la graella. Coincidint amb el Gran Premi de França de MotoGP, el desenvolupament del FIM CEV és atípic, ja que no hi ha entrenaments lliures i divendres directament disputen els dos cronometrats; la cursa passa a ser el dissabte, en lloc de mantenir-se el diumenge.

                  El segon millor classificat del Reale Avintia Academy ha estat Barry Baltus, que en la seva estrena al FIM CEV de Moto3, ha marcat un temps de 1’44.204 i demà sortirà des de la quinzena posició. Un bon estrena per al belga en aquesta nova categoria, després d’estar disputant l’European Talent Cup fins que va complir l’edat reglamentària de catorze anys.

                  Andreas Pérez no ha pogut estar al 100% amb la seva moto i s’ha de conformat amb la vuitena línia de sortida, després de marcar un temps de 1’44.604. El pilot català confia a trobar el seu lloc amb la posada a punt de la moto i poder lluitar dins del grup de cap.

                  Per la seva banda, Andrea Cavaliere, també no ha tingut un dia que esperava però és un traçat complicat, però en cursa espera remuntar. L’italià ha fet un temps de 1’45.734 i estarà en la tretzena línia en graella.

                  Reale Avintia Academy i els seus pilots confien demà per aconseguir bons punts per al campionat

                  “Contents amb els resultats dels cronometrats. Vicente té un dels 3 millors ritmes de cara a la cursa de demà pel que tenim moltes esperances posades en ell. Barry Baltus ha fet un excel·lent debut aconseguint la 15 posició graella , aconseguint ser el pilot més ràpid entre els debutants. Andreas, encara convalescent de la lesió de clavícula està aprofitant per agafar esperiencia i Cavaliere cada vegada està més adaptat tant a l’equip com la moto ”

                    MotoGP GP de França – Le Mans

                    El primer dia de entrenaments lliures per al Gran Premi de França ha estat bastant positiu per als pilots de l’equip Reale Avintia Racing.
Tito Rabat ha tornat a destacar amb un gran ritme de carrera i ha acabat el duodécimo en les dues sessions. Una vegada més hem pogut veure lo apretat que està tot ,en la categoria de MotoGP amb els 16 pilots més ràpids en només 9 dècimes de segon. Demà Rabat espera millorar un mica més per poder passar directament a la Q2.

                    Per Simeon, el circuit de Le Mans és com un nou circuit. El rookie ha millorat els seus temps cada vegada que ha sortit a la pista, però encara no s’ha donat amb la millor posada a punt per a un traçat “stop and go” com és Le Mans. Demà espera donar un altre pas endavant i millorar la seva posició a la graella d’arribada del diumenge.

                    “Hem fet un bon treball, duodécimo pel dematí i hem repetit per la tarda. Però el millor és que hem anat millorant el ritme i les sensacions i tot està molt estret. Estem duodécimos, però a només 6 dècimes del més ràpid. Tenim les coses molt clares amb el posat a punt i els pneumàtics que hem de fer servir per a la carrera. Demà intentarem passar amb totes les nostres forces, encara que l’important sempre és la carrera. Cal millorar la volta ràpida i la sortida, però estem en això i veiem com va demà”.

                    “El primer dia a Le Mans ha estat per a mi com el primer dia a l’escola. Com en Austin, al ser una pista en la que no havia rodat amb la MotoGP, m’ha costat una mica més de prendre les referències i la traça bona amb aquest moto. Però deixant de banda això, crec que hem donat un pas cap a davant i encara que no estava còmode amb la posada a punt de la moto, hem anat millorant en cada sortida a pista. Encara no puc apretar fort entrant a les corbes i no puc aixecar abans, amb el que faig més metres i perdro una mica. Ara estudiarem tot per poder millorar bastant demà “.

                      Reale Avintia Academy – GP de França – Circuit de Le Mans

                      El primer dia al Gran Premi de França de Moto3 ha estat l’òptim per Reale Avintia Academy i Livio Loi. Les condicions de la pista i la posada a punt de la moto han estat idònies per a que el pilot belga rodés còmode i amb bon ritme. En la combinada del divendres Livio s’ha classificat en la decimosexta posició, amb un temps de 1’43.353.

                      Tot l’equip està content amb la jornada d’avui i confia que es podran fer bons resultats per a la carrera del diumenge.
                      Les previsions per al matí són positives i els cronos seran clau perquè Livio pugui sortir el diumenge a la graella en una bona posició.

                      “Avui ha estat un dia molt bo aquí a Le Mans. Hem donat moltes voltes i bones, amb les millors condicions meteorològiques. Al final hem provat coses noves amb els pneumàtics. El rodatge és bo i estem confiats per demà. Anem a anar per aquest camí el que queda del cap de setmana.”