Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá, sortiran demà al Gran Premi d’Espanya des de la setena línia de la graella després d’acabar els entrenaments cronometrats en 20a i 21a posició, respectivament. Loris Baz, ha acabat bastant enfadat per no aconseguir recuperar les bones sensacions que va tenir en el test realitzat a Jerez el passat mes de novembre,

quan va acabar segon amb un temps de 1’39.184. Òbviament la temperatura no és la mateixa i també Michelin ha introduït nous compostos en els seus pneumàtics, però Baz esperava molt més avui a la sessió classificatòria de 45 minuts. Així i confia que, amb alguns canvis en la seva moto, pugui millorar el seu ritme de carrera i lluitar per acabar en els punts en la cursa a 27 voltes de demà.

Tot i que la posició final no ho reflecteix, Héctor Barberá ha acabat el dia amb sensacions força positives després de realitzar canvis bastant dràstics en la seva Ducati Desmosedici GP16. El seu equip ha treballat per a modificar la posició del pilot sobre la moto i aconseguir millorar la seva ‘feeling’ amb la part davantera, cosa que li està condicionant en aquesta primera part del campionat. Demà en cursa espera poder confirmar-ho i donar un altre pas en el seu procés d’adaptació a la nova moto.

“Avuihaestatundiacomplicatperami.Lamotoésmoltdifícildeportariens cal un segon en comparació amb els temps que vam fer en els tests d’hivern. El ‘feeling’ no em deixa empènyer, la moto no gira i em costa molt. Anem a provar diverses coses, demà al warm-up, però a veure si és suficient com per poder mantenir una mica el ritme i no estar tan enrere. “

“Ha estat una sessió una mica complicada. Hem tornat a modificar coses, però segueixo sense sentir bé la roda davantera. Des que vaig pujar en aquesta moto mai m’he sentit còmode en ella. Aquest matí hem canviat la meva posició sobre de la moto i començo a sentir millor el tren davanter. Espero que demà aquest canvi es reflexi en el resultat.L’equip i jo no deixem de lluitar. Ja hem tocat fons i ara només podem anar cap amunt. Moltes gràcies a l’equip i els patrocinadors pel seu treball, i sobretot per comprendre aquesta situació.”