Un cop més la climatología ha tornat a ser protagonista en la primera jornada d’entrenaments lliures per al Gran Premi de Malàisia al circuit de Sepang. Just abans de començar el FP1 una petita tempesta ha deixat la pista prou mullada per no poder usar slicks i tampoc els pneumàtics d’aigua de Michelin. Però al final la pista s’ha assecat i el pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Héctor Barberá ha marcat una volta ràpida en 2’01.147 que li ha permès col·locar-se vuitè.

El seu company Loris Baz no s’ha pogut rodar tan ràpid i ha acabat la primera sessió 16o a 1.7s del més ràpid.

A la tarda la sessió s’ha disputat amb l’asfalt mullat després que una pluja torrencial caigués a Sepang. Barberá ha començat amb una caiguda en l’últim revolt quan Iannone, tractant de buscar la roda de Viñales l’ha deixat sense espai i per evitar impactar amb l’italià Barberá s’ha anat recte fregant al de Yamaha i acabant en la grava. Després ha tornat a sortir, però no ha aconseguit trobar les sensacions que l’any passat el van portar fins al quart lloc a la cursa i ha acabat 20è.

Per Loris Baz la sessió en mullat ha estat un desastre. El francès no ha trobat el ‘feeling’ per estrènyer en aigua i, malgrat provar-ho tot, res ha millorat. Baz ha acabat últim i lluny del nivell que habitualment ha mostrat en aquestes condicions.

“Ha estat un primer dia una mica estrany perquè al matí les sensacions han estat molt bones en sec, tot i seguir patint una mica de ‘chatter’, però crec que els tres dies de test que vam fer a la pretemporada ens estan servint molt , perquè la moto és la mateixa i els reglatges han funcionat bé des del principi. Però aquesta tarda amb aigua no han anat bé les coses. Només començar m’ha caigut i després he sortit amb l’altra moto però no m’he trobat bé. A veure com va demà perquè creiem que per l’hora de la carrera de diumenge pot ser en aigua i les sensacions no han estat molt bones. En sec més o menys estem bé, ens queda millorar en aigua”.

“No estic gens content de com ha anat el primer dia i la veritat és que no trobo el motiu. A la pretemporada vam ser molt millor, però avui no ha funcionat. En sec aquest matí més o menys m’he trobat bé, però per la tard en aigua ha estat un desastre. No tinc res d’adherència darrere i en cada frenada la moto vol tirar-me. Hem de veure bé amb Michelin què és el que passa perquè les sensacions no són gens bones. Avui he anat completament al màxim però he rodat sis segons menys lent que en la cursa de l’ any passat.El diumenge es preveu que la carrera serà en mullat, així que tenim que millorar com sigui per estar preparats.”