29/01/18 Sepang MotoGP Test – Sepang International Circuit

Igual que ahir, els pilots de MotoGP s’han de trobat amb la pista humida després de la pluja caiguda per la nit. Però amb el sol de Malàisia el Circuit de Sepang s’ha assecat ràpid i abans del migdia, els Pilots de l’equip Reale Avintia Racing han pogut pujar a les seves motocicletes per continuar treballant.

Tito Rabat ha tornat a millorar en lo que refereix al ritme de carrera i en comparació amb el primer dia, ha rodat casi un segon més ràpid de pas. El excampió de Moto2 ha treballat molt bé amb el seu equip tècnic i ha baixat més de mig segon el seu millor temps del primer dia,encara que s’ha quedat amb les ganes de millorar una mica al final. En l’última mitja hora ha muntat un nou pneumàtic Michelin per atacar el cronòmetre, quan la pluja ha començat a caure sobre el circuit.

Xavier Simeon també ha donat un gran pas endavant en el seu procés d’adaptació a la categoria MotoGP. El belga, seguint els consells del equip i del seu ‘coach’,RubénXaus,vamillorantelseuestiliavuihamilloratelseuritme en gairebé un segon i mig. El seu objectiu a la pretemporada no és donar un volta ràpida, si no aprendre el màxim possible per a quan el Campionat del Món comenci a Qatar el proper mes de març.

“Avui ha estat un dia per provar moltes coses en la configuració de la moto per a veure lo que ens agrada i el que no ens agrada. Estic content perquè tenim clar el camí a seguir i encara que hem fet poques voltes, totes han estat efectives i ens han permès provar el que volíem. Per demà, si aquesta nit no plou, la intenció és sortir aviat per millorar la volta ràpida, perquè la veritat és que estic content amb el ritme que tenim i perqué estic fent els temps ràpids rodant en solitari. Haurà que concentrar-se per aprofitar al màxim l’últim dia i si tot va bé, m’agradaria fer una simulació de cursa “.

“Estic molt content perquè hem donat un pas endavant amb respecte ahir i fins i tot durant la tarda amb pneumàtics usat he pogut millorar. Cada vegada que surto a pista hem trobo millor amb la moto, cada vegada entenc millor els pneumàtics , vaig canviant la meva posició i poc a poc vaig pilotant mes al estil que requereix una MotoGP; aixecant la moto al més aviat possible i intentant frenar el més tard possible, però sense exagerar. Al final del dia hem muntat un pneumàtic tou per intentar millorar el temps i, sincerament, esperava millorar una mica més. Especialment veient com els altres pilots amb un nou pneumàtic donavan un gran salt. Esperava poder fer-ho lo mateix, però està clar que encara me quedan moltes coses per apendre.”