Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Loris Baz i Héctor Barberá han acabat el primer Gran Premi de la temporada en els punts. Loris Baz ha realitzat una bona sortida des de la 14a posició i estava onzè a tres voltes del final. Però problemes en el seu avantbraç dret li han impedit defensar la seva posició quan ha arribat Jorge Lorenzo. A més ha estat una cursa complicada per Baz, qui just abans de la sortida ha rebut la notícia de la mort d’Adrien Protat, a la família coneixia bastant, i que és el segon en menys d’un mes després de la pèrdua d’Anthony Delhalle.

Per al seu company Héctor Barberá tampoc ha estat una cursa senzilla, perquè a més d’arribar amb la clavícula esquerra operada fa poc més de 20 dies, la manca d’entrenaments i els pocs quilòmetres acumulats a Losail, l’han obligat a sortir a la cursa amb una posada a punt que no havia provat. Però l’espanyol del Reale Avintia Racing ha remuntat des de la 20a posició a la graella, per sumar dos punts en l’inici del campionat aquesta nit a Qatar.

“No ha estat fàcil, però crec que la carrera i el resultat han estat bons per a nosaltres. Hem començat la temporada puntuant i, sobretot, la distància amb el primer ha estat 20 segons i és el més a prop que mai hem acabat. He tingut un problema amb el braç dret que se m’ha engarrotat des del principi de carrera. Hem de mirar per què ha passat, pot ser pel fre que estava molt dur o perquè anava perdent la roda davantera gairebé a cada revolt, però al final no he pogut lluitar amb Lorenzo perquè em feia molt mal i no podia ni accelerar a fons en la recta. Però estic content perquè està bé començar així la temporada i poder dedicar el resultat a Anthony i Adrien .”

“Ha estat un cap de setmana complicat. Arribava amb la lesió de la clavícula molt recent i no tenia força al braç. Hem tractat de posar la moto a punt el millor possible, però tampoc ens ha donat temps a molt, les condicions han estat molt canviants i a més ahir vam perdre un dia per la pluja. al final hem sortit amb dos entrenaments i el warm-up a cursa, i així és tot molt precipitat. Començar el tretze no és el que volia i no estic content, però al menys hem salvat el cap de setmana, perquè sortíem a la 20a posició i hem sortit a carrera amb una posada a punt que no havíem provat. l’equip ha fet un grandíssim treball, han tingut paciència, han entès la meva situació i al final hem sumat punts. Vull donar les gràcies a tothom que ha fet possible que estigués a sobre de la moto després de 20 dies. Ara toca entrenar i pensar a Argentina, on espero fer-ho molt millor.”