MotoGP GP d’Holanda – Circuit Assen TT

Els pilots de MotoGP han començat el treball avui a Holanda i, durant el primer dia de entrenaments lliures en el circuit d’Assen, han pogut gaudir d’un temps poc habitual a la zona dels Països Baixos.

Tito Rabat ha començat bé i ha acabat el primer lliure de la matí en duodécima posició. A la tarda, encara que ha millorat els seus temps, ha aconseguit el 17º millor temps del dia a 1.1 del més ràpid. Però això no és suficient per a Rabat que demà espera donar un altre pas per poder lluitar pel pas directe a la Q2.

Per Xavier Simeon, el primer dia a Assen ha estat com començar el primer dia de l’escola. Després de les bones sensacions amb les que va deixar Barcelona, el pilot belga ha sofert una mica per trobar-se còmode amb la seva Ducati. Però el més positiu és que tant, Xavi, com el seu equip tècnic tenen clar els punts on es poden millorar, i al matí l’objectiu serà aconseguir apropar-se una mica més als temps de cap.

Ha estat un dia complicat però hem obtingut moltes conclusions perquè sabem els problemes que tenim. De cara a demà ja sabem les solucions, per què el  que  ens falta no és molt. A veure si el dissabte podem donar una pasa  i fer un bon FP3”.

El dia d’avui ha estat d’aprenentatge. Assen és un traçat totalment diferent al de Barcelona, aquest circuit és com una pista de karting i amb la Ducati m’ha costat molt en les corbes, sobretot amb els canvis d’adreça perquè la moto és bastant pesada. No vaig aconseguir treure el màxim rendiment, però sabia que anava a ser així. M’ he esperava ser un micamés ràpid, Però és que sé en  els punts on perdo més temps i segur que demà donarem un pase.”