MotoGP GP d’Espanya – Circuito Ángel Nieto

Tito Rabat i Xavier Simeon, han començat els entrenaments lliures avui el reconegut Circuit de Jerez Ángel Nieto, el primer dels quatre Grans Premis de casa per a l’equip Reale Avintia Racing.

Després d’un gran inici de temporada Tito Rabat ha començat molt motivat i, encara que la seva posició en la classificació no ho reflecteixi, el treball realitzat en el primer dia ha estat molt positiu per a la carrera de diumenge. Rabat té clar els pneumàtics i la posada a punt de la seva Ducati i, demà, espera poder millorar els seus temps per sortir el més amunt possible en la graella.

Per Xavi Simeon també ha estat un bon dia. El ‘rookie’ en MotoGP ha tingut bones sensacions amb la moto des del primer moment i el seu ritme en configuració de carrera ha estat acceptable. No ha pogut treure partit del pneumàtic tou, però demà espera fer un pas més i millorar la seva posició.

“Ha estat un dia complicat però alhora positiu perquè hem pogut provar tots els pneumàtics, hem provat diversos reglatges a la moto i hem pogut comprovar que la pista no està com en els test de l’any passat. Tenim clar que hi ha carreres que costarà més, però estem a prop d’on hem d’estar, a veure si demà al matí podem millorar una mica la volta ràpida en el FP3 i sobretot en els cronometrats per aconseguir una bona posició a la graella de sortida. Per a la carrera estic bastant confiat, tenim clar el pneumàtic de carrera i encara que les sensacions amb la moto són molt diferents al test que vam fer aquí al novembre, però és el mateix per a tots”.

“Les sensacions han estat molt més positives que a Austin. Hem tingut un ritme bo des del principi. He acabat últim, però no gaire lluny dels pilots que estan en el top ten; això vol dir que hem fet un pas. Al final no he pogut aprofitar bé el pneumàtic tou; tenia la sensació de tenir molt adherència i que no deixava derrapar bé la moto, com tocava. No he aconseguit treure el màxim rendiment amb aquest pneumàtic, però l’important és que el feeling amb la moto és positiu. Em trobo millor i puc empènyer més fort. Demà intentarem fer una bona FP3 i acostar-nos el màxim possible al top 15”.