MotoGP Test Jerez – Circuito Ángel Nieto

Els pilots de l’equip Reale Avintia Racing, Tito Rabat i Xavier Simeon, s’han quedat a entrenar a Jerez avui dilluns i han pogut millorar les seves sensacions després d’una un Gran Premi que no va ser com tots dos esperaven.
Tito Rabat, que ahir va acabar decebut tot i sumar dos punts, ha millorat els seus temps del cap de setmana i ha realitzat una simulació de carrera en què ha rodat constantment en 1’39. Rabat també ha treballat dur per millorar les sortides, un altre dels punts que va fallar en la cursa de diumenge.

Simeon també ha gaudit d’un dia molt productiu i després de canviar la seva posició sobre de la moto, ha fet un pas endavant i ara pot rodar amb més constància. Al final ha patit una petita caiguda sense conseqüències, però deixa Jerez bastant satisfet.

A més de Tito Rabat i Xavier Simeon, en aquests entrenaments el pilot andorrà Xavi Cardelus s’ha estrenat a MotoGP com a pilot de proves de l’equip. La seva primera experiència amb la Ducati ha estat molt positiva i després de completar el seu primer Gran Premi en Moto2 com ‘wild card’ per Cardelus provar una de les motos del Reale Avintia Racing ha estat el colofó a una setmana plena d’emocions.

Ara l’equip posarà camí a Le Mans, on tindrà lloc el GP de França del 18 al 20 de maig.

“Ha estat un test molt positiu i hem tret molt bones conclusions. Hem millorat els temps del crono, hem fet un simulacre de carrera i hem baixat molt el temps de carrera. Però encara que tot això m’alegra molt per dins sento una gran decepció per no haver-ho pogut fer ahir en carrera, perquè el test no compta. Al final he passat una bona estona assajant sortides; ja tinc clar com sortir bé i sense problemes, almenys mantenint la meva posició, perquè no pot ser que perdéssim tant en les sortides . Ara ja estic pensant en arribar a Le Mans on espero tornar a estar en el top 10.”

“Com la moto que tenim no compta amb evolucions, hem dedicat el test per provar força coses per intentar millorar. Hem canviat la meva posició a la moto per intentar tenir altres sensacions i anar més còmode i la veritat és que hem vist coses positives. M’he trobat molt millor que durant el cap de setmana de carrera. He treballat també molt per canviar la meva manera de pilotar, però encara no hem fet els passos endavant que a mi m’agradaria. Però hem de tenir paciència perquè és un procés llarg i cada vegada vaig una mica millor. No vull pressionar-me, però està clar que a mi m’agradaria estar molt més amunt”.

“En només uns dies he tingut moltes emocions juntes. Primer pel meu debut al Mundial de Moto2, on crec que ho hem fet bastant bé. I ja per rematar provar la MotoGP. Estic molt content i no tinc paraules. M’ha sorprès com corre la moto, és increïble, però el més brutal és l’acceleració que té. Els frens m’han cridat molt l’atenció, són molt diferents al que estic acostumat, però m’ha agradat com funcionen. També és una moto que necessita ser pilotada d’una manera molt especial, en 40 voltes que he fet no he pogut adaptar-me, però he vist clar que canvia moltíssim. Vull donar les gràcies a Raúl Romero i a tot l’equip Reale Avintia Racing per aquesta oportunitat i espero poder repetir-la en el futur”.