MotoGP Test Tailandia – Chang International Circuit

El segon dia de test al Chang International Circuit ha estat molt intens per als pilots de MotoGP, amb temperatures que han fregat els 50 graus a l’asfalt i 37 en l’aire. Però això no ha dificultat al pilot de Reale Avintia Racing, Tito Rabat, completar 69 voltes sobre la seva Ducati Desmosedici GP17 per acabar el dia dotzè i a només mig segon d’entrar al ‘top 5’. Però el més positiu per Rabat és que els problemes de confiança en el tren davanter que el perseguien des del passat test a Malàisia han desaparegut per complet i ara pot prémer fort fins amb el compost més dur de Michelin.

El seu company Xavi Simeon ha començat molt bé el dia, baixant de immediats seu millor temps del primer dia, però després no ha aconseguit avançar amb la posada a punt de la moto i ha acabat una mica contrariat. Però el belga no entra en pànic, perquè com ell mateix diu, els tests són per a provar i, si escau, després de moltes temporades a Moto2, també per aprendre tot sobre MotoGP, una categoria més exigent en tots els aspectes.

Tot i ser només un test, els aficionats tailandesos s’han presentat en massa a Buriram omplint les grades de la tribuna principal i, per demà diumenge s’esperen més de 30.000 espectadors.

“Estic molt content perquè ha estat un dia en què hem pogut treballar molt sobre la moto, però sobretot perquè hem guanyat molta confiança amb tren davanter. Era l’únic punt negatiu, perquè sempre que estrenyia una mica més em queia i em estava fent perdre confiança. Però avui no hem caigut, és més, fins i tot hem provat per primera vegada la dura davant i ens ha anat bé. Al final he muntat pneumàtics nous i hem pogut fer un bon temps, però sobretot hem estat ràpids i consistents amb gomes velles. Aquesta nit cal descansar bé per començar a fons demà “.

“Ha estat un dia estrany. Al matí hem començat bé i a la primera sortida hem rodat més ràpid que ahir amb força facilitat, per tant les expectatives eren bastant bones. Després he patit una petita caiguda entrant a meta, però això no m’ha fet perdre confiança perquè anava parat. Després no hem aconseguit millorar i penso que ens hem perdut una mica amb la posada a punt. M’he quedat una mica bloquejat en els mateixos temps i no he pogut baixar a 1’31. Però així són els test, no sempre encertes amb la direcció a seguir amb la moto i segur que això ens serveix per aprendre. Ja vaig dir ahir que la pista sembla fàcil i avui ho hem pogut comprovar “.