MotoGP GP d’Argentina – Termas de Rio Hondo

El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Tito Rabat, ha aconseguit avui a l’Argentina el seu millor resultat en carrera des que va debutar en MotoGP. El setè lloc de Rabat ha arribat després d’una gran actuació en els entrenaments lliures i cronometrats que el van portar a començar la cursa des de la quarta posició de la graella. La pluja un cop més ha estat protagonista i la sortida s’ha endarrerit després d’una gran confusió, però això no ha afectat a Tito que ha sortit concentrat i ha aguantat fins al final en una cursa molt complicada amb pneumàtics slick en un circuit que encara tenia moltes zones mullades.

Xavier Simeon, que ahir va ser el millor ‘rookie’ en els cronometrats, avui ha acabat decebut. El pilot belga de Reale Avintia Racing ha sortit bé i estava lluitant pels punts, però s’ha anat recte en el primer terç de la carrera i ja no ha pogut recuperar. Així i tot el cap de setmana ha estat positiu i espera seguir aprenent i progressant en la pròxima carrera a Texas.

“Ha estat un gran cap de setmana i estic molt content amb el treball de l’equip i amb la meva Ducati. Hem fet un gran treball, tercers en sec el divendres, quarts en el crono dissabte i avui he aconseguit el meu millor resultat des que vaig arribar a MotoGP en unes condicions molt complicades. Acabar la cursa ja ha estat un èxit, i acabar tan a prop ha estat fantàstic. També ha estat molt bo poder rodar amb el grup de cap, perquè he vist i après moltíssimes coses. Estic molt content però això no ha fet més que començar, hem de seguir treballant així per millorar encara més en les pròximes carreres, començant per Texas.”

“Amb la cursa només puc dir que estic decebut. He comès un error després de cinc o sis voltes a la recta de darrere que m’ha fet perdre el contacte amb el grup que lluitava pels punts. Em trobava còmode tot i tenir problemes d’adherència al darrere que no em permetien entrar bé als revolts i accelerar com volia. Però he frenat bastant fort en la recta i la moto s’ha aixecat de darrere, he hagut de marxar recte i des d’aquí s’ha acabat la meva carrera. En general estic content amb el cap de setmana, ahir vaig ser el millor ‘rookie’ però avui m’esperava molt més de la cursa. Hem après una nova lliçó, hem d’analitzar bé tot i treballar per millorar en la propera.”