MotoGP GP de les Amèriques – COTA

El pilot de l’equip Reale Avintia Racing, Tito Rabat, ha començat fort el primer dia d’entrenaments lliures al Circuit de les Amèriques. El pilot espanyol segueix augmentat la seva confiança amb la seva Ducati GP17 cada vegada que surt a pista i avui ha estat tot el dia entre els deu més ràpids. Només al final de cada sessió s’ha vist desplaçat i ha acabat el dia dotzè tot i patir una forta caiguda, afortunadament sense conseqüències físiques. Demà, si finalment no plou, Rabat espera poder passar directe a la Q2.

Per al seu company Xavier Simeon avui tot ha estat nou. Per al ‘rookie’ belga al Circuit de les Amèriques sembla un nou traçat sobre la MotoGP. A la primera sessió ha patit una mica, però després cada vegada ha pilotat més fluid i ha millorat les seves sensacions. Demà espera fer un altre pas endavant i lluitar per un bon lloc a la graella per a la cursa de diumenge.

“Ha estat un dia molt positiu. Em pensava que em costaria moltíssim, però ha anat molt millor del que esperava. Al matí la pista estava molt malament i ja a la tarda les condicions han millorat i hi havia menys pols. He tingut molta confiança i he estat molt còmode durant tot el dia. Aquesta tarda he patit una caiguda, però he tornat a pista i de seguida he tornat a agafar el ritme. El meu objectiu demà és fer-ho bé a l’FP3 per poder passar directe a la Q2 “.

“M’hacostatmoltentendre aquesta pista amb la Ducati i nom, he trobat agust en la primera sessió. A la segona tot ha anat molt millor. Em falten moltes coses per millorar, sobretot en la meva posició sobre de la moto perquè ara segueixo una mica rígid i aquest circuit és molt exigent físicament. Si aconsegueixo això, puc avançar bastant. He d’anar més relaxat per poder anar ràpid. La Ducati és una de les motos més complicades per pilotar aquí, especialment en el primer sector, costa fer ràpid els canvis de direcció “.