28/01/18 Sepang MotoGP Test – Sepang International Circuit

L’equip Reale Avintia Racing ha començat avui la temporada 2018 al Circuit Internacional de Sepang a Malàisia. Tito Rabat i Xavi Simeon han sortit per primera vegada a pista amb pneumàtics Michelin d’aigua després que una tempesta deixés l’asfalt mullat abans de començar el primer test de l’any. Amb la humitat que hi ha a Sepang i el nou asfalt, la pista ha trigat a assecar-se i els pilots de MotoGP no han pogut gaudir d’un circuit completament sec fins després de dinar.

Tito Rabat ha treballat durant tot el dia amb l’opció de pneumàtics més durs dels que Michelin ha portat per aquests entrenaments. L’objectiu de l’equip i del pilot era recuperar les sensacions després de dos mesos sense pujar-se en la seva Ducati. Quan ha muntat els pneumàtics tous en l’última hora del test, el pilot del Reale Avintia immediatament ha millorat els seus temps, però en aquesta mateixa tanda ha patit una caiguda en el revolt 5 i el dia ha acabat per a ell. Una llàstima perquè les sensacions eren molt bones i es veia capaç de millorar, tal com han fet la resta de pilots que han pogut rodar fins al final. Així i demà espera fer un altre pas i seguir amb la seva bona evolució sobre la Ducati Desmosedici GP17.

Per a Xavier Simeon la primera jornada a Malàisia ha estat positiva. Després de només quatre dies de test a València i Jerez, el belga s’ha concentrat a recuperar les sensacions amb la moto per seguir adaptant-se a la categoria reina. A cada sortida ha millorar el seu ritme i la millor notícia és que el seu espatlla ha aguantat perfectament les 47 voltes que ha completat el primer dia.

“Estic molt content d’haver començat la temporada i m’he sentit molt bé sobre la moto. Hem treballat tot el dia amb el pneumàtic del darrere mig i al final hem posat els tou i les sensacions han millorat moltíssim. El problema és que no tenim suficients pneumàtics dels que ens van bé i haurem de gestionar bastant bé en els propers dos dies. Ha estat una pena que quan hem començat a rodar més ràpid ens hem caigut i no he pogut millorar una miqueta més. Però 2’00 després de tot l’hivern sense pujar a la moto està força bé i estic molt content. La caiguda a estat ximple, perquè he entrat massa ràpid en un revolt, però per demà estic tranquil perquè he vist que puc anar ràpid i em sento molt bé amb la moto “.

“M’he trobat força bé, però és cert que m’ha costat acostumar-me de nou a la moto en una pista que és molt diferent a València i Jerez. Però en general crec que hem fet un bon pas, hem treballat tot el dia amb els mateixos pneumàtics i hem muntat un joc nou a falta d’una hora i mitja, però encara no he pogut millorar, les sensacions han estat positives i avui ha anat molt millor del que s’esperava. Demà espero començar des de la base que avui hem creat i millorar una mica més. A deu minuts del final, quan nosaltres havíem parat, tothom ha baixat els temps, però nosaltres no estem ara en aquest punt. L’important de moment és entendre tot, progressar i no cometre errades. Després de tants anys a Moto2 he de canviar moltes coses, però cada volta que dono estic més còmode. També estic content perquè he treballat molt dur aquest hivern perquè la meva espatlla no em molestés i avui no m’ha donat cap problema.”