Etapa 2

Resistencia – San Miguel de Tucuman

San Miguel de Tucuman (ARGENTINA): Després d’acabar segon en a primera etapa pròleg, Xevi Pons ha hagut d’abandonar el Dakar després de patir un accident a l’especial de 275 quilòmetres de la segona etapa. El pilot català no va poder evitar un obstacle del camí i després de colpejar-lo, va sortir del camp i va bolcar amb violència. Al costat del seu copilot Rubén García van intentar reparar el Ford Ranger, però després de completar diversos quilòmetres van haver d’aturar-se. Al passar els camions per un altre recorregut, tampoc van poder rebre assistència, finalment van arribar al biouvac de San Miguel de Tucuman de matinada.

L’equip South Racing va tractar de reparar el cotxe perquè Pons pogués seguir en la carrera, però després d’examinar els danys en els trens davanter i posterior del Ranger, es va prendre la dura decisió de retirar-se de la cursa.

Una llàstima perquè Xevi Pons havia preparat a consciència la seva segona participació al Dakar, amb participacions destacades en la Baixa Espanya Aragó, la Baixa Portalegre i alguna altra cursa del Mundial de Ral·li Cross-Country. Des del seu debut l’any passat Xevi Pons ha comptat amb el suport d’Esponsorma, que de la mà d’Air Europa, Power Electronics, Cirsa, King Regal, Encierro The Exhibition, Galfer, JJuan, Faura, i Transantolin, han donat suport al projecte de Pons amb South Racing i Ford.

# 311 XEVI PONS (South Racing Ford)

“Ahir al quilòmetre 85 en una recta molt llarga, hi havia un forat o una pedra, encara no ho tinc molt clar, i vam impactar. El cotxe es va aixecar molt i quan va impactar amb el terra vam sortir catapultats cap a la muntanya i vam bolcar. Ho vam intentar reparar i continuem uns quilòmetres més, però després es va trencar la roda esquerra davantera i no hi havia manera de reparar-lo, no teníem les peces i era impossible. Vam haver d’esperar fins molt tard i al final anant molt a poc a poc vam aconseguir arribar a les 6:30 del matí, però ja fora de temps i ens hem quedat fora de la cursa “, explica Pons des del biouvac de San Miguel de Tucuman. “És una llàstima perquè crec que podríem haver fet una bona cursa, de fet l’estàvem fent i en aquest moment anàvem segons, però l’important és arribar, perquè el Dakar és una carrera llarga i ens ha de servir de lliçó. De cara al futur ens faltaran molts quilòmetres, però les coses són així. Cal pensar en positiu i crec que cada vegada sóc més competitiu en ral·li-raid, hem de mirar cap endavant i pensar en l’any que ve. Ja estem fora, em quedo amb el segon lloc de la primera etapa i ressaltaria una mica que hem estat els únics capaços d’estar amb els Toyota, Minis i Peugeot, amb un cotxe no oficial. És cert que l’error l’hem comès, m’ha pogut més el cor que el cap, però de tot s’aprèn i d’això segur que n’hem d’aprendre tots. Em sap greu pels patrocinadors, per l’equip i per tots els que han treballat per tirar aquest projecte endavant un altre any més. Però tornarem amb més força i amb la lliçó apresa.”