Etapa 7

La Paz – Uyuni

Especial: 161Km Sectors d’Enllaç: 640km

UYUNI (BOLÍVIA): Els pilots de Toyota Overdrive Racing, Joan ‘Nani’ Roma i el seu copilot Àlex Haro han lluitat amb els Peugeot de Stephane Peterhansel, Sabestien Loeb i Cyril Despres en la setena etapa del Dakar entre La Paz i Uyuni. El pilot espanyol, que compta amb el patrocini de Power Electronics i Air Europa, ha acabat cinquè de l’etapa, però ha superat a la classificació general a Despres per col·locar-se al podi virtual de la cursa. L’especial ha estat escurçada dels 322 quilòmetres originals a 161 quilòmetres a causa de les males condicions climatològiques i s’ha disputat en sorra, dunes amb navegació i molts tolls al final del recorregut. Roma ha acabat cedint cinc minuts en l’etapa, però confia a poder recuperar quan el Dakar baixi d’altitud i entri a Argentina.

El seu company de marca Giniel De Villiers ha aconseguit el tercer millor temps en l’etapa i ha recuperat un temps preciós a la general per afermar-se en la sisena posició a la general.

Cristian España segueix mantenint un ritme ferm i ha completat la setena etapa a 24a posició. El pilot andorrà que compta amb el suport d’Air Europa, segueix 22è a la classificació provisional i encapçala el seu la categoria Marató 0-450cc amb més de 47 minuts sobre el segon.

Air Europa també dóna suport a Albert Llovera, que competeix a la categoria de camions al volant d’un Tatra Jamail de l’equip Bomber Dakar Project.

Esponsorama està present al Dakar en els Toyota Hilux de Gazoo Racing – Overdrive, amb Power Electronics i Air Europa, a més de amb l’equip South Racing Ford amb el suport de Cirsa, King Regal, Encierro The Exhibition, Galfer, JJuan, Faura, i Transantolin.

# 305 JOAN ‘NANI’ ROMA (Toyota Overdrive Racing)

“Al quilòmetre 60, Stéphane m’ha avançat i he intentat seguir-lo, però no tenia cap possibilitat. En dues ocasions gairebé surt el cotxe donant voltes de campana intentat atrapar-lo, així que vaig decidir deixar d’assumir riscos. Tenen un cotxe excepcional i pilots de gran talent. No obstant això, estic content amb el que hem fet avui perquè la navegació no era fàcil i el meu copilot ha fet una bona feina. Encara estem a prop i anem a tornar a baixar d’altitud en les pròximes etapes, en què el Toyota aconseguirà millors resultats. Encara poden passar moltes coses. La cursa encara no ha acabat “.

# 87 CRISTIAN ESPAÑA (KTM Pedregá Team)

“Estic molt content de com està anant tot i mai m’hagués imaginat fer una carrera tan bona. Però encara queda molt per arribar a Buenos Aires i hem de seguir conservant la moto i el físic. L’etapa de descans ens ha servit per agafar forces per a l’última setmana i reparar els danys soferts a la moto en les primeres etapes. En els últims dies hem passat molt de fred, no ha parat de ploure, les temperatures han estat molt baixes i en moto es pateix molt. “